По подразбиране всеки нов потребител Yandex Drive е предвидено за използване на 10 ГБ пространство. Този обем ще бъде достъпен неограничено и никога няма да намалее.

Но дори и най-активният потребител може да се изправи пред факта, че тези 10 ГБ няма да са достатъчни за нуждите му. Правилното решение е да се увеличи дисковото пространство.

Начини за увеличаване на силата на звука на Yandex Disk

Разработчиците са предоставили такава възможност и можете да разширите капацитета за съхранение до желаната стойност. За всички ограничения не се споменава никъде.

За тези цели можете да използвате различни методи, платени и безплатни. В същото време всеки път, когато към съществуващия ще бъде добавен нов обем.

Метод 1: Закупуване на дисково пространство

Най-добрият вариант за всички потребители е да плащат допълнително място на Yandex Disc. Вярно е, че този обем ще бъде наличен за период от 1 месец или 1 година, след което услугата ще трябва да бъде удължена.

  1. В долната част на страничната колона кликнете върху бутона Купете сега .
  2. Отворете страницата за покупки за допълнителен обем диск Yandex

  3. В десния блок можете да видите информация за текущия обем и за пълнотата на вашето хранилище. В левия блок можете да изберете от 3 пакета: 10 GB, 100 GB и 1 TB. Кликнете върху съответната опция.
  4. Избиране на пакет за увеличаване на силата на звука на Yandex Disk

  5. Поставете маркера в желания период на използване, изберете начина на плащане и кликнете върху бутона "Плащане" .
  6. Купете си място на Yandex Disc

    Забележка: можете да купите колкото се може повече идентични пакети, колкото искате.

  7. Остава само да се направи плащане в зависимост от избрания метод (Yandex Money или банкова карта).

Ако маркирате опцията "Повторяемо плащане ", след това в края на допълнителното пространство, договорената сума ще бъде автоматично таксувана от картата. Можете да деактивирате тази функция по всяко време. При плащане с Wallet на Yandex не е налице повторно плащане.

Ако изключите неплатения обем, файловете ви ще останат на диска и те могат да се използват свободно, дори ако свободното пространство е напълно натъпкано. Но, разбира се, нищо ново не може да бъде изтеглено, докато не купите нов пакет или премахнете излишъка ,

Метод 2: Участие в промоцията

Yandex периодично провежда действия, в които участвате, можете да изпомпате "облака" си с няколко десетки гигабайта.

За да проверите текущите оферти, отворете страницата "Оферти с партньори " на страницата за закупуване на пакети.

Преминаване към страницата на акциите на Yandex Disc

Тук можете да намерите всички подробности относно условията за получаване на наградата под формата на допълнително дисково пространство и срока на валидност на тази оферта. По принцип акциите са в закупуването на оборудване или инсталационни програми. Например, за инсталирането на мобилно приложение Yandex Disk до 3 юли 2017 г., вие гарантирате, че ще получите 32 GB в непрекъсната употреба в приставката към стандартните 10 ГБ.

Страницата за споделяне на Yandex Drive

Метод 3: Сертификатът за Yandex Disc

Собствениците на това "чудо" могат да го използват за еднократно увеличаване на обема на хранилището за облаци. Сертификатът ще посочи кода, който трябва да използвате преди определена дата. Този код заедно с данните за вход трябва да бъдат изпратени на имейл адреса, който също е регистриран в сертификата.

Вярно е, че за някои неизвестни, за какви качества можете да получите такъв сертификат. За това само в минаването е посочено в наръчника от Yandex.

Метод 4: Нов профил

Никой не ви забранява да създавате един или повече акаунти в Yandex, ако основният диск вече е попълнен.

Плюс това, не е нужно да плащате допълнителни гигабайти, минус - дисковото пространство на различни профили не се комбинира и ще трябва непрекъснато да прескачате от един на друг.

Прочетете повече: Как да създадете Yandex диск

Метод 5: Подаръци от Yandex

Разработчиците могат да ви насърчават за активна и дългосрочна употреба не само на Disk, но и на други услуги на Yandex.

Освен това има случаи, при които допълнителен временен обем е бил предоставен като компенсация на потребители, които са срещнали проблеми в услугата. Това например може да възникне, когато има прекъсвания след актуализации.

Ако е необходимо, съхранението на диска Yandex може да надхвърля капацитета на твърдия диск на компютъра няколко пъти. Най-лесният начин да придобиете допълнителни гигабайти е закупуването на пакет. От безплатните опции за участие в промоции, използването на сертификат или регистрацията на допълнителни сметки. В някои случаи самият Yandex може да ви хареса с изненади под формата на разширение на дисково пространство.