Съдържание на папките Yandex Drive Той се синхронизира с данните на сървъра. Съответно, ако не работи, няма смисъл да се използва софтуерната версия на хранилището. Ето защо ситуацията трябва да бъде коригирана възможно най-скоро.

Причините за проблемите с синхронизирането на диска и тяхното решение

Начинът за решаване на проблема ще зависи от причината за възникването му. Във всеки случай, за да разберете защо Yandex Disk не се синхронизира, можете да го направите сами, без да отделяте много време.

Причина 1: Синхронизирането не е разрешено

За начало най-очевидното е да проверите дали в програмата е активирана синхронизация. За да направите това, кликнете върху иконата Yandex Disk и в горната част на прозореца разберете за състоянието му. Натиснете съответния бутон, за да го включите.

Активиране на синхронизирането на диска в Yandex

Причина 2: Проблеми с връзката с интернет

Ако в прозореца на програмата видите съобщение "Грешка при свързване" , тогава е логично да проверите дали компютърът е свързан към интернет.

Грешка при свързването в програмата Yandex Disk

За да проверите връзката с интернет, щракнете върху иконата на мрежата . Ако е необходимо, свържете се с работната мрежа.

Свързване с безжична мрежа

Обърнете внимание и на състоянието на текущата връзка. Трябва да има статус на "достъп до интернет" . В противен случай трябва да се свържете с доставчика, който трябва да реши проблема с връзката.

Връзка с интернет достъп

Понякога може да възникне грешка поради бавната скорост на интернет връзката. Следователно трябва да опитате да стартирате синхронизацията, като деактивирате други приложения, които използват Интернет.

Причина 3: Няма място за съхранение

Може би вашият диск Yandex просто изчезна от пространството и новите файлове нямат къде да се зареждат. За да проверите това, отидете на страницата "облаци" и погледнете мащаба на нейната пълнота. Той се намира в долната част на страничната колона.

Скалата за пълнота на диска в Yandex

За да синхронизирате необходимото хранилище чист или разширете ,

Причина 4: Синхронизацията е блокирана от антивирус

В редки случаи антивирусна програма може да блокира работата на Yandex Disk synchronization. Опитайте се да го изключите за кратко и да наблюдавате резултата.

Но не забравяйте, че не се препоръчва да оставите компютъра без защита за дълго време. Ако синхронизирането не работи поради антивирусната програма, е по-добре да включите Yandex Disk като изключения.

Прочетете повече: Как да добавите програма към антивирусните изключвания

Причина 5: Индивидуалните файлове не са синхронизирани

Някои файлове може да не са синхронизирани, защото:

  • Теглото на тези файлове е твърде голямо, за да се поберат в хранилището;
  • тези файлове се използват от други програми.

В първия случай трябва да се погрижите за свободното пространство на диска, а във втория - да изключите всички програми, където файлът с проблеми е отворен.

Забележка: Файлове с размер по-голям от 10 ГБ на Yandex Disk не могат да бъдат изтеглени изобщо.

Причина 6: Блокиране на Yandex в Украйна

Във връзка с последните нововъведения в законодателството на Украйна, Yandex и всички негови услуги са престанали да бъдат достъпни за потребителите на тази страна. Работата на синхронизирането на Yandex Disk също е въпрос, защото обменът на данни става с сървърите на Yandex. Специалисти от тази компания правят всичко възможно да решат проблема, но за сега украинците са принудени да търсят начини да заобиколят самата ключалка.

Можете да опитате да възобновите синхронизацията, като използвате VPN връзка. Но в този случай не говорим за многобройни разширения за браузъри - ще ви е необходимо отделно VPN приложение, за да шифровате връзките на всички приложения, включително Yandex Disk.

Прочетете повече: IP Промяна на програми

Съобщение за грешка

Ако не някой от горните методи не помогне, тогава ще бъде правилно да съобщите за проблема на разработчиците. За да направите това, кликнете върху иконата за настройки, задръжте курсора на мишката върху елемента "Помощ" и изберете "Докладване на Yandex за грешката" .

Съобщение за грешка в програмата Yandex Disk

Тогава ще стигнете до страницата с описание на възможните причини, в дъното на който ще има формуляр за обратна връзка. Попълнете всички полета, като подробно описание на проблема, и кликнете върху бутона "Изпращане" .

Изпращане на съобщение до услугата за поддръжка на Yandex

Скоро ще получите отговор от службата за поддръжка за проблема ви.

За да се променят своевременно данните в хранилището, синхронизирането в програмата Yandex Disk трябва да е активирано. За работата си компютърът трябва да бъде свързан към интернет, "облакът" трябва да има достатъчно място за нови файлове, а самите файлове да не са отворени в други програми. Ако причината за проблемите със синхронизацията не може да бъде разрешена, свържете се с поддръжката на Yandex.