Използването на технологията Bluetooth е достъпно за свързване с компютър от различни устройства без използване на кабели. Въпреки това, за правилна работа, ще трябва да извършите определени манипулации. Целият процес е разделен на три прости стъпки, които разгледаме подробно по-долу.

Инсталиране на Bluetooth на компютър с Windows 7

Вече има статия в нашия уебсайт, която предоставя инструкции как да настроите Bluetooth в Windows 10. Можете да се запознаете с него чрез връзката по-долу, а за собствениците на седмата версия на тази операционна система ние подготвихме следното ръководство.

Вижте също: Инсталиране на Bluetooth на компютър с Windows 10

Стъпка 1: Инсталирайте драйвери

На първо място, трябва да се уверите, че съответните драйвери са инсталирани на Bluetooth адаптера или дънната платка с интегриран хардуер. Те осигуряват правилното взаимодействие на всички свързани устройства и понякога позволяват допълнителни функции да работят. Разширени как да извършите тази манипулация, прочетете нашия отделен материал.

Повече подробности:
Изтеглете и инсталирайте драйвера за Bluetooth за Windows 7
Инсталиране на драйвери за дънната платка

Стъпка 2: Конфигурирайте поддръжката на Bluetooth

В Windows 7 има голям брой услуги, които осигуряват нормалната работа на системата с различни съоръжения и инструменти. Сред списъка с всички услуги е "Bluetooth Support" , която отговаря за откриването и координацията на отдалеченото оборудване. Конфигурацията му е, както следва:

 1. Използвайте клавишната комбинация Win + R, за да отворите прозореца Run . В лентата за търсене въведете командата services.msc и натиснете клавиша Enter .
 2. Отидете на услугите в Windows 7

 3. В показания списък с услуги отидете почти до дъното, за да намерите реда "Поддръжка на Bluetooth" . Кликнете два пъти върху него с левия бутон на мишката, за да преминете към свойствата.
 4. Избор на услуга за Bluetooth Windows 7

 5. В секцията "Общи" изберете "Автоматичен" тип стартиране и включете услугата ръчно, ако е спряна.
 6. Активиране на услугата в Windows 7

 7. Превъртете до раздела "Вход" и задайте маркер до елемента "С системен акаунт" .
 8. Услуга за влизане в Windows 7

Преди да излезете, не забравяйте да кликнете върху "Прилагане", за да влязат в сила всички промени. Ако след известно време избраните настройки са загубени, препоръчваме ви да влезете като администратор и да повторите инструкциите.

Стъпка 3: Добавяне на устройства

Сега компютърът е готов да работи с устройства, свързани с технологията Bluetooth. Ако свържете периферни устройства, трябва да ги добавите към списъка с устройства и да коригирате параметрите, ако това не се случи автоматично. Целият процес изглежда така:

 1. Свържете необходимото устройство чрез Bluetooth, след което отворете менюто "Старт" и изберете категорията "Устройства и принтери" .
 2. Преход към устройства и принтери в Windows 7

 3. В горната част на прозореца кликнете върху бутона "Добавяне на устройство" .
 4. Добавете устройство в Windows 7

 5. За да търсите ново оборудване, кликнете върху "Напред" и изчакайте, докато сканирането завърши.
 6. Започнете да сканирате устройства с Windows 7

 7. Списъкът трябва да показва новото свързано устройство с типа "Bluetooth" . Изберете го и преминете към следващата стъпка.
 8. Открито устройство в Windows 7

 9. Сега в списъка на оборудването ще се покажат новооткритите периферни устройства. За да го конфигурирате, кликнете върху иконата с десния бутон на мишката и изберете "Bluetooth операции" .
 10. Настройване на Bluetooth устройство с Windows 7

 11. Изчакайте сканирането на услугите и активирането на необходимите. Например при слушалките ще бъде "Слушайте музика" , а на микрофона - "Запис на звук" .
 12. Устройства с Bluetooth устройства Windows 7

Подробни указания за свързване на различни безжични устройства към компютъра можете да намерите в другите ни материали в връзките по-долу.

Вижте също: Как да се свържете безжична мишка , слушалки , високоговорители , мобилни устройства към компютъра

На този етап процесът на инсталиране на Bluetooth в Windows 7 приключи. Както виждате, няма нищо трудно в това, дори и неопитен потребител, който няма допълнителни знания или умения, ще се справи с тази задача. Надяваме се, че нашият водач е полезен и успяхте да разрешите задачата без много затруднения.