Първото действие, което повечето потребители на смартфони предприемат след определяне на първоначалните параметри на Android, е инсталирането на всички необходими приложения в бъдеще. Удобен и по-безопасен за инсталиране на софтуер от Пазар на Google Play , но за някои устройства с Android, по-специално тези, произведени от MEIZU, тази услуга първоначално е недостъпна поради липсата на интегриране на Google App Store и свързаните с нея услуги в официалния фърмуер на FlymeOS. Материалът по-долу предлага два начина за решаване на проблема, като всеки собственик на MEIZU може да получи всички обичайни функции на устройството си.

Опции за инсталиране за Google Play Market в MEIZU

Независимо от факта, че правилата на Meizu не предполагат инсталирането на операционната система FlymeOS на Google, е възможно те да бъдат инсталирани, включително Play Market, в смартфоните на производителя без почти никакви проблеми. Двата метода, описани по-долу за провеждане на операция, са насочени към използването на различни категории потребители. Първият метод ще задоволи почти всички собственици на устройства Meizu, а вторият може да е от интерес за онези, които експериментират с неофициално модифициран Flaym фърмуер.

Начини за инсталиране на Google Play Market на смартфони на MEIZU

Метод 1: Google Installer

Най-простият и най-популярен инструмент, който предоставя възможност за пускане на Play Market на смартфон с FlymeOS, е приложението на Google Apps Installer от разработчика SilverLingziCK. Освен това, този инструмент се интегрира във фирмените услуги на Google Play, необходими за нормалното функциониране на магазина, както и модули, които ви позволяват да предоставите удостоверяване в профила си в Google и да синхронизирате данни (например контакти) с профила си.

Инсталиране на Market Play MEIZU с Google Apps Installer

Стъпка 1: Вземете и инсталирайте GMS Installer

Преди да продължите с внедряването на услугите на Google и инсталирането на Market Play с въпросния инструмент, самият Flyme Google Installer трябва да бъде изтеглен и инсталиран на смартфона. За да разрешите този проблем, трябва да действате по един от двата алгоритъма:

 1. За потребители на "глобален" (G, Global) фърмуер FlymeOS:
  • Отворете Meizu App Store - марков магазин за приложения, като докоснете иконата на инструменти на работния плот на Flam OS. В полето за търсене въведете заявката "Google Installer" и докоснете "Търсене".

   Пуснете пазара на търсене в MEIZU Google Apps Installer в магазина на Meizu App Store

  • В резултат на това ще се покаже известието "Application not found" . Кликнете върху "Търсене на други софтуерни магазини" , след което ще се покаже списък на наличните за инсталиране приложения според системата, съответстваща на заявката. Превъртайки списъка, намерете "Google Apps Installer" и докоснете логото на инструмента.

   Пуснете пазара на MEIZU за инсталиране - Google Apps Installer от Meizu App Store

  • На страницата на приложението, която се отваря в App Store, докоснете Install . След това изчакайте изтеглянето да приключи,

   Play Market в MEIZU получавате Google Apps Installer на Meizu App Store

   и след това инсталацията "GMS Installer" .

   Пускане на пазара в MEIZU инсталирането на Google Apps Installer е завършено

 2. За потребители на "китайски" (Y, A и т.н.) събрания на FlaymOS.
  По принцип процедурата за получаване на инсталатора на Play Store и необходимите услуги Google повтаря горепосочените указания за глобален фърмуер, но може да е трудно поради липсата на руска локализация на китайския интерфейс Meiz App Store и друг алгоритъм за търсене в тази версия на магазина.

  • Стартирайте Meizu App Store, като докоснете иконата на приложението на работния плот на FlymeOS. В полето за търсене в горната част на екрана въведете заявката "Google" , след което докоснете "Търсене" .

   Инсталиране на Play Market на Meizu - стартиране на китайския AppStore, търсене на GMS Installer

  • Списъкът с наличните за изтегляне приложения съдържа инструмента, от който се нуждаем, но само името му е китайски, така че се придвижвайте с иконата на приложението. Погледнете екранната снимка по-долу, намерете подобна на маркираната икона между резултатите от търсенето (обикновено се намира в горната част на списъка) и кликнете върху нея.

   Инсталиране на Play Market в инсталатора на Meizu GMS в китайската AppStore

  • В страницата с подробности за инструмента, която се отваря, докоснете "Install" и изчакайте изтеглянето да приключи,

   Инсталиране на Play Market на Meizu, изтегляне на GMS Installer от китайския AppStore

и след това инсталирайте пакета.

Инсталирането на Market Play в инсталатора на Meizu GMS се инсталира от китайския AppStore

Стъпка 2: Инсталиране на Market Play и Услуги на Google

Тъй като инсталирането на GMS Installer от различни (глобални или китайски) Maze App Store инсталира различни версии на инструмента, процесът на интегриране на услугите на Google Play Market в Flyme OS от потребителите на глобалния и китайския фърмуер на Meizu смартфоните също е малко по-различен. Обмислете и двата варианта.

 1. Локализиран монтажник.
  • Отворете Google Apps Installer, като докоснете иконата на инструменти на работния плот. След това кликнете върху "Install" и изчакайте, докато всички модули бъдат добавени към операционната система на свой ред.

   Пускане на пазара в инсталацията на MEIZU - стартиране и работен процес на Google Apps Installer

  • След като приключите работата си, инсталаторът на услугите на Google ще ви предложи да рестартирате смартфона, трябва да потвърдите това действие.

   Пуснете Market на MEIZU, за да завършите инсталирането на услугите на Google

  • В резултат на това, Meizu ще разполага с всички налични компоненти за достъп до Play Market и други полезни услуги на "корпорацията на доброто".

  Play Market в MEIZU Услугите на Google са инсталирани и са готови за работа.

 2. "Китайски" инсталатор.
  • Стартирайте приложението GMS Installer - иконата му ще се покаже на Flyme Desktop след инсталирането в резултат на предишната стъпка на тези препоръки. Първо инсталирайте "Google Service" - докоснете бутона "Install" и изчакайте всички необходими манипулации да се извършат от програмата. В резултат на това смартфонът автоматично ще се рестартира.

   Инсталиране на Market Play в процеса на инсталиране на услугата на Google чрез инсталацията на китайски Flyme GMS

  • Отворете отново инсталатора на GMS и кликнете върху връзката "Инсталиране на хранилището Play" , която ще стартира процеса на инсталиране на Google App Store.

   Инсталиране на Play Market в процеса Meizu чрез инсталатора на GMS в Китай

  • След като завършите инсталационната процедура, връзката "Open Play Store" ще се активира, докоснете я, за да стартирате Market Play. Сега можете да отидете на оторизацията в профила си в Google. По-добре е да използвате предварително получените данни за вход и парола, но регистрацията на нов акаунт също е достъпна по обичайния начин.

   Play Market в магазин Meizu стартиране след инсталация чрез китайски Flyme GMS Installer

Вижте също:
Как да се регистрирате в Google Play Магазин
Създайте профил в Google
Как да добавите профил в Market Play

Метод 2: OpenGapps

Опитни потребители на смартфони Meyz с цел получаване на Play Market и други услуги на Google могат да прилагат пакета от компоненти, създадени и разпространявани от участниците в проекта OpenGapps . Какъв вид продукт е и как се използва от любителите на персонализиран фърмуер на различни устройства с Android можете да намерите в материала на нашия уеб сайт, който е на разположение на линка:

Повече подробности: Как да инсталирате услугите на Google след фърмуера

Инсталиране на Google Play Market на Meizu с помощта на OpenGapps

Някои функции на Meizu устройства (заключен буутлоудърч) и FlymeOS правят невъзможно инсталирането на пакета OpenGapps на повечето устройства на производителя, описани в статията, използвайки връзката по-горе, но като следвате инструкциите по-долу, използвайки софтуерни инструменти на трети страни, все още можете да получите желания магазин за игри и свързаните с тях услуги на Google ,

За да се постигне положителен резултат от инструкцията, е необходимо правата на root да бъдат активирани на смартфона на Meizu и да са инсталирани SuperSU !

 1. Изтеглете и инсталирайте приложението FlashFire от предварително инсталирания FlymeOS AppStore. За да направите това, въведете в полето за търсене на магазина името на заявката на инструмента, намерете неговата страница.

  Пазар на Google Play в Meizu инсталация Търси Flashfire в Meizu AppCenter

  След това докоснете Инсталиране , изчакайте да приключи инсталационният процес.
  Пазар на Google Play на Meizu OpenGapps инсталация FlashFire

 2. Изтеглете пакета OpenGapps от официалния сайт на проекта, който съответства на хардуерните характеристики на устройството и версията на Android, на която се основава FlyMOS. Ресурсът е наличен на следната връзка.

  Изтеглете OpenGapps, за да интегрирате услугите на Google в смартфоните FlymeOS Meizu

  Пазарът на Google Play в Meizu изтегля пакета OpenGapps от официалния сайт на проекта

  Поставете изтегления пакет във вградената памет на телефона или на сменяемо устройство.

  Пазар на Google Play на пакета Meizu OpenGapps, зареден в паметта на устройството

 3. Стартирайте FlashFire и предоставете привилегиите на Superuser на инструмента.
  Пазар на Google Play на Meizu OpenGapps стартира FlashFire, осигуряващ права на root
 4. Докоснете кръглия бутон "+" на главната страница на Flash Player. След това изберете опцията "Flash ZIP или OTA" от списъка, който се отваря, и посочете пътя към zip файла OpenGapps.
  Пазарът на Google Play на Meizu изтегля OpenGapps към FlashFire
 5. Уверете се, че е поставена отметка в квадратчето "Mount / system read / write" на прозореца "Options" , ако не е там, инсталирайте го. Докоснете иконата за отметка в горната част на екрана надясно. След това проверете съответствието на главния екран с екранната снимка (3) по-долу и за да започнете интегрирането на услугите на Google в операционната система на смартфона, кликнете върху "FLASH" .
  Пазарът на Google Play в Meizu започва инсталирането на OpenGapps чрез FlashFire

 6. Потвърдете заявката за готовност до началото на манипулациите, като докоснете "OK" в показания прозорец. Други процеси се извършват автоматично от Flash Power и не изискват намеса. Устройството ще се рестартира и ще спре да реагира на действията на потребителя, а екранът му ще покаже информация за текущите операции.

  Пазарът на Google Play на Meizu OpenGapps мига през FlashFire

 7. Изчакайте FlashFire - завършването на Android на смартфона да започне автоматично, след което можете да проверите наличието на Market Play в системата и след това да продължите да използвате Store и други услуги / приложения на Google.

  Пазар на Google Play на Meizu резултат от инсталирането на OpenGapps чрез FlashFire

Както можете да видите, придобиването на смартфони Meuse в Google Play Market, въпреки че е свързано с набирането на средства от програмисти от трети страни и изискващи някои действия, които не са съвсем стандартни за повечето други устройства с Android, обикновено се извършва чрез няколко прости стъпки. Инсталирайки най-популярния магазин за приложения с Android, всеки потребител на устройства с FlymeOS на борда, е важно да следвате внимателно проверените инструкции.