В тази статия ще разгледаме по-подробно как да инсталирате Linux Ubuntu VirtualBox - Програма за създаване на виртуална машина на компютър.

Инсталиране на Linux Ubuntu във виртуална машина

Този подход към инсталирането ще ви помогне в удобна форма да тествате системата, представляваща интерес за вас, като елиминирате редица сложни манипулации, включително необходимостта от повторно инсталиране на основната операционна система и разделянето на диска.

Стъпка 1: Подготовка за монтаж

 1. Първо, стартирайте VirtualBox. Кликнете върху бутона "Създаване" .
 2. Създаване на виртуална машина

 3. След това се отваря малък прозорец, в който ръчно ще въведете името на виртуалната машина, която създавате. В падащите списъци посочете най-подходящите опции. Проверете дали вашият избор съвпада с този, показан в изображението. Ако е така, тогава сте направили всичко правилно. Кликнете върху Напред .
 4. Попълване на основните данни_от създадената_Виртуална машина

 5. Виждате прозорец пред вас, в който трябва да посочите колко RAM сте готови да разпределите за нуждите на виртуалната машина. Стойността може да се промени с помощта на плъзгача или в прозореца вдясно. Зеленото показва диапазона от стойности, които са по-предпочитани за избор. След манипулациите кликнете върху "Напред" .
 6. Vybor_obema_operativnoy_pamyati

 7. Програмата ще ви подкани да решите къде да се намира хранилището за данни на новата операционна система. Препоръчва се да се разпределят за тези 10 гигабайта. За такива операционни системи като Linux това е повече от достатъчно. Оставете избора по подразбиране. Кликнете върху "Създаване" .
 8. Vybor_mesta_pod_VM

 9. Има избор между три типа:
  • VDI. Подходящ за прости цели, когато не се нуждаете от глобални задачи, но просто искате да тествате операционната система, той е идеален за домашна употреба.
  • VHD. Неговите функции могат да се разглеждат като обмен на данни с файловата система, сигурност, възстановяване и архивиране (ако е необходимо), както и възможността за конвертиране на физически дискове във виртуални дискове.
  • WMDK. Има подобни възможности с втория тип. По-често се използва в професионални дейности.

  Направете своя избор или оставете опцията по подразбиране. Кликнете върху "Напред" .

 10. Vybor_tipa_virtualnogo_zhestkogo_diska

 11. Решете формата за съхранение. Ако имате много свободно място на твърдия диск на компютъра си, можете да изберете Dynamic , но не забравяйте, че ще бъде трудно да контролирате процеса на разпределение на пространството в бъдеще. Ако искате да знаете точно колко памет имате виртуална машина и не искате този индикатор да се промени, кликнете върху "Фиксиран" . Кликнете върху бутона "Напред" .
 12. Vybor_formata_hraneniya

 13. Посочете името и размера на виртуалния твърд диск. Можете да оставите стойността по подразбиране. Кликнете върху бутона Нов .
 14. Определяне на size_name и размер

 15. Програмата отнема време за създаване на твърд диск. Изчакайте процесът да приключи.
 16. Чакащо да създадете твърд диск

Стъпка 2: Работете с изображението на диска

 1. Прозорецът ще покаже информация за това, което току-що създадохте. Прочетете данните, показани на екрана, те трябва да съвпадат с въведените по-рано данни. За да продължите, кликнете върху бутона "Изпълни" .
 2. хвърлям

 3. VirtualBox ще ви помоли да изберете устройството, на което се намира Ubuntu. Използвайки някой от познатите емулатори, например UltraISO , монтирайте изображението.
 4. Изтеглете Linux Ubuntu

  Zapros_bukvy_diska

 5. За да монтирате разпределението във виртуално устройство, отворете го в UltraISO и кликнете върху бутона "Mount" .
 6. Монтиране на изображение на виртуално устройство

 7. В малкия прозорец, който се отваря, кликнете върху "Mount" .
 8. монтиране

 9. Отворете Моят компютър и се уверете, че дискът е монтиран. Не забравяйте, под какво писмо се показва.
 10. Proverka_obraza

 11. Изберете буквата на устройството и щракнете върху Продължи .
 12. Vybor_diska_s_distributivom

Стъпка 3: Инсталиране

 1. Инсталацията на Ubuntu се изпълнява. Изчакайте, докато се заредят изискваните данни.
 2. Пуснете инсталационната_инсталация

 3. Изберете езика от списъка в лявата част на прозореца. Кликнете върху Инсталиране на Ubuntu .
 4. Vybor_yazyka

 5. Определете дали искате да се инсталират актуализации по време на инсталацията или от носители на други производители. Кликнете върху "Напред" .
 6. Настройване на актуализации онлайн

 7. Тъй като няма информация за новосъздадения виртуален твърд диск, изберете първия елемент и кликнете върху "Напред" .
 8. Избор на Setup_type

 9. Инсталаторът на Linux ви предупреждава за грешни действия. Прочетете предоставената ви информация и се чукнете на "Продължи" .
 10. Oznakomplenie_s preduprezhdeniem_o_sozdanii_razdelov

 11. Посочете мястото си на престой и кликнете върху "Напред" . По този начин инсталаторът ще определи в коя часова зона се намирате и ще може правилно да настрои времето.
 12. Vybor_mesta_prebyvaniya

 13. Изберете езика и клавиатурата. продължете инсталирането.
 14. Vybor_yazyka_i_raskladki

 15. Попълнете всички полета, които виждате на екрана. Изберете дали искате да въведете паролата на входа или входът ще бъде направен автоматично. Кликнете върху бутона "Напред" .
 16. Zapolnenie_lichnyh_dannyh

 17. Изчакайте, докато инсталацията приключи. Това може да отнеме няколко минути. По време на процеса, на екрана ще се появи интересна и полезна информация за инсталираната операционна система. Можете да го видите.
 18. монтаж

Стъпка 4: Запознайте се с операционната система

 1. След като инсталацията приключи, рестартирайте виртуалната машина.
 2. Reboot_After install_installation

 3. След като рестартирате, Linux Ubuntu ще бъде зареден.
 4. Pervyy_zapusk_ubuntu

 5. Вижте десктопа и характеристиките на операционната система.
 6. Показване_ на работника_стория

Всъщност инсталирането на Ubuntu на виртуална машина не е толкова трудно. Не е нужно да сте опитен потребител за това. Достатъчно е само да прочетете инструкциите внимателно по време на инсталационния процес и всичко ще се окаже!