На нашия сайт има много инструкции за създаване на bootable media и boot disks. Това може да се направи с помощта на различни софтуерни програми. Освен това съществуват програми, чиято основна функция е да изпълняват тази задача.

Как да направите boot диск от стартиращо флаш устройство

Както знаете, флаш устройството за зареждане е флаш карта (USB), която ще бъде определена от компютъра ви като диск. С прости думи, системата ще мисли, че сте въвели диск. Този метод практически няма налични алтернативи, например, когато инсталирате операционната система на лаптоп без устройство.

Можете да създадете такова устройство, като използвате инструкциите ни.

Урокът: Как да създадете bootable USB флаш устройство

Зареждащият диск е почти същият като стартиращото флаш устройство, с изключение на това, че файловете се поставят в паметта на диска. Във всеки случай не е достатъчно просто да ги копирате там. Дискът ви няма да бъде определен като стартиращ. Същото нещо се случва и с флаш карта. За да изпълните желаното, трябва да използвате специален софтуер. По-долу ще намерите три начина, по които можете лесно да прехвърляте данни от стартиращото флаш устройство на диска и същевременно да го стартирате.

Метод 1: UltraISO

За да разрешите задачата, можете да използвате програмата UltraISO , Този софтуер се плаща, но има пробен период.

 1. След като завършите инсталирането на програмата, го стартирайте. Ще видите такъв прозорец, както е показано на снимката по-долу.
 2. пробен период в UltraISO

 3. Кликнете върху бутона "Пробен период" . Преди да отворите главния прозорец на програмата. В него в долния десен ъгъл можете да видите списък с дискове на компютъра и всички свързани с него устройства в момента.
 4. главния прозорец UltraISO

 5. Уверете се, че флаш картата ви е свързана към компютъра и кликнете върху елемента "Boot" .
 6. След това кликнете върху бутона "Създаване на твърд диск" .
 7. Бутон за зареждане в UltraISO

 8. Преди да отворите диалогов прозорец, в който изберете вашето флаш устройство и пътя, до който ще се запази изображението. Кликнете върху бутона "Направете" .
 9. в прозореца за създаване на изображения на диск в UltraISO

 10. Още в долния десен ъгъл в прозореца "Каталог" намерете папката с създаденото изображение и кликнете върху нея. В прозореца отляво от вас ще има файл, щракнете върху него два пъти.
 11. необходимия каталог в UltraISO

 12. Изчакайте процедурата да приключи. След това отидете в падащото меню "Инструменти" и изберете "Запис на изображение на CD" .
 13. записва изображение на CD в UltraISO

 14. Ако използвате диск тип RW, първо трябва да го форматирате. За да направите това, в "Диск" изберете устройството, в което е поставен вашият диск, и щракнете върху бутона "Изтриване" .
 15. бутон, форматиран в UltraISO

 16. След като дискът ви бъде изтрит, кликнете върху бутона "Запис" и изчакайте, докато процедурата приключи.
 17. бутона на UltraISO

 18. Вашият диск за стартиране е готов.

Прочетете още: Инструкции за създаване на USB флаш устройство с много багаж

Метод 2: ImgBurn

Тази програма се разпространява безплатно. Просто трябва да го инсталирате и преди да го изтеглите. Процедурата по инсталиране е много проста. Достатъчно е да следвате инструкциите на монтажника. Въпреки факта, че е на английски, всичко е интуитивно разбираемо.

 1. Пусни го. ImgBurn , Преди да отворите началния прозорец, от който трябва да изберете елемента "Създаване на графичен файл от файлове / папки" .
 2. създайте графичен файл от файловите папки в ImgBurn

 3. Кликнете върху иконата за търсене на папки, ще се отвори съответният прозорец.
 4. икона в ImgBurn

 5. В него изберете USB хранилището.
 6. Избиране на папка, която да се запази в ImgBurn

 7. В полето "Дестинация" кликнете върху иконата за файл, наименувайте изображението и изберете папката, където ще бъде запазена.
  дестинация бутон в ImgBurn
  Прозорецът за избор на път за избор изглежда така, както е показано на снимката по-долу.
  начин да запазите изображението в ImgBurn
 8. Кликнете върху иконата, за да създадете файла.
 9. създайте файл. в ImgBurn

 10. След завършване на процедурата, върнете се към главния екран на програмата и кликнете върху бутона "Напишете файл в диск" .
 11. възможност за записване на файл с изображение на диск в ImgBurn

 12. След това кликнете върху прозореца за търсене на файлове и изберете изображението, което сте създали по-рано в указателя.
  за да намерите желания файл в ImgBurn
  Прозорецът за избор на изображение е показан по-долу.
 13. Избиране на изображение, което да работи в ImgBurn

 14. Последната стъпка е да натиснете бутона за запис. След приключване на процедурата дискът ви за зареждане ще бъде създаден.

запис бутона в ImgBurn

Прочетете още: Всички начини за свързване на USB флаш устройството към телевизора

Метод 3: Проверка на изображение с памет

Програмата е безплатна. Тя може да бъде изтеглена от официалния сайт за разработчици. Инсталационната процедура е интуитивна, няма да причини никакви затруднения.

Официален сайт Passmark Image USB

Достатъчно е да следвате инструкциите на монтажника. Има и преносими версии на този софтуер. Трябва само да го стартирате, не е необходимо да инсталирате нищо. Въпреки това, за да изтеглите Passmark Image USB, ще трябва да се регистрирате на сайта на разработчика на софтуера.

И тогава всичко е достатъчно просто:

 1. Изпълни Преминете маркирайте изображението USB. Преди да отворите главния прозорец на програмата. Софт в автоматичен режим ще открие всички свързани флаш устройства в момента. Ще трябва само да изберете правилния.
 2. желаното устройство в прозореца за запазване на изображението в Pass Image Image USB

 3. След това изберете елемента "Създаване на изображение от USB" .
 4. опция създаване на изображение от USB в прозореца за запазване на изображението в Pass Image Image USB

 5. След това задайте името на файла и изберете пътя, който да го запазите. За да направите това, кликнете върху бутона "Преглед" и в прозореца, който се появява, въведете името на файла и изберете папката, в която ще бъде запазена.
  прегледайте бутона в прозореца за запазване на изображението в полето "Маркирайте изображението"
  По-долу е показан прозорецът за съхранение на изображенията в Pass Image Image USB.
 6. прозорец за запазване на изображението в "Преминете маркирайте изображението USB

 7. След като изпълните всички подготвителни процедури, кликнете върху бутона "Създаване" и изчакайте процедурата да приключи.

Създайте бутон в полето "Преминете маркирай изображение" в USB

За съжаление тази програма не знае как да работи с дискове. Той е подходящ само за създаване на резервно копие на вашата флаш карта. Също така с помощта на Passmark Image USB можете да създадете стартиращо флаш устройство от изображения във формати .bin и .iso.

За да запишете резултантното изображение на диск, можете да използвате друг софтуер. По-специално ви препоръчваме да използвате програмата UltraISO. Процесът на работа с него вече е описан в тази статия. Трябва да започнете от седмата стъпка на инструкцията стъпка по стъпка.

Следвайки точно описаните по-горе стъпки по стъпка, лесно можете да превърнете стартиращото ви USB флаш устройство в диск за зареждане, по-точно да прехвърляте данни от едно устройство на друго.

Прочетете още: Вместо папки и файлове на флаш устройството се появиха преки пътища: решението на проблема