Създаването на ремикс е отлична възможност да покаже творческите си способности и способността да мислите по необикновен начин в музиката. Ако вземеш дори една стара, забравена песен, ако искаш и умееш от нея, можеш да направиш нов хит. За да създадете ремикс, нямате нужда от студио или професионално оборудване, просто имайте инсталиран компютър с него FL Studio ,

Основните принципи за създаване на ремикс в FL Studio

На първо място, трябва да получите план, след който можете да създадете ремикс последователно, без да бъркате, което значително ще ускори и улесни процеса. Ние ще опишем всяка стъпка на етапи и с обяснения, така че да ви бъде по-лесно да създадете свой собствен план за писане на вашия ремикс.

Избиране на песен и търсене на отделни части

Целият процес започва с намирането на песен или мелодия, която искате да смесите. Ще бъде неудобно да работите с пълен състав и често е много трудно да отделите вокалите и останалите (музикални) части. Затова най-добре е да разгледате възможността да намерите пакет за ремикси. Това са отделни части от композицията, например вокали, барабанни части, инструментални части. Има сайтове, на които можете да намерите необходимия пакет за ремикси. Единият от тях е Remixpacks.ru, където се събират много пакети от повечето музикални жанрове.

rexixpacks.ru

Вземете подходящ монтаж за себе си, изтеглете го и отидете на следващата стъпка.

Изтеглете пакета с ремикси

Добавяне на ваши собствени ефекти

Следващата стъпка е да се създаде обща картина на ремикса. Всичко зависи от вашето въображение. Стилът, темпото и цялостната атмосфера на пистата - всичко е във вашите ръце. Не се придържайте към някои конкретни примери от видеоклипове или статии, но експериментирайте, правете каквото искате и след това ще бъдете доволни от резултата. Нека да разгледаме няколко точки, които трябва да се вземат предвид при тази основна стъпка на ремикса:

 1. Изберете темпото за композицията. Трябва да изберете общо темпо за цялата писта, така че да звучи холистично. За всеки жанр се избира свое уникално темпо. Ако забележите, че вокалите или друга част от песента не съвпадат с темпото с барабанната част, например, можете бързо да го коригирате. За да направите това, просто поставете песните в плейлиста и активирайте "Stretch" .

  Съставяне на темпото на композицията FL Studio

  Сега, когато пистата е опъната, темпото ще намалее и ще се увеличи с компресията. По този начин можете да настроите определена песен на темпото на другата.

 2. Писане на собствената си мелодия. Често се използва за създаване на ремикси е една и съща мелодия, както в оригиналната композиция, която се възпроизвежда само на друг инструмент с помощта на FL Studio. Ако искате да направите това, можете да използвате специални VST-приставки, в които се събират библиотеки от проби от различни музикални инструменти. Най-популярните синтезатори и интерфейси могат да бъдат разгледани: Harmor, Kontakt 5, Nexus и много други.

  Прочетете още: Най-добрите VST плъгини за FL Studio

  harmor fl студио

  Трябва само да изберете желания инструмент или образец, след това отидете на "Пиано ролка" и напишете собствената си мелодия.

 3. създайте мелодия FL Studio

 4. Създаване на бас и барабанни линии . Без тези партии почти няма съвременна композиция. Драматична линия може да бъде създадена по няколко начина: в плейлист, пиано ролка или канална стойка, което е най-лесният начин. Просто трябва да влезете в него и да изберете Kick, Snare, Clap, HiHat и други ванове, които зависят от вашето въображение и музикалния жанр, в който създавате ремикс. След това можете просто да създадете свой собствен бит.

  Dram Line FL Студио

  Що се отнася до бас линия. Тук същото е същото като с мелодията. Можете да използвате синтезатор или ромплер, изберете подходяща извадка там и създайте бас писта в пиано ролката.

намаление

Сега, когато имате всички отделни песни на вашия ремикс, трябва да ги комбинирате в едно цяло, за да получите пълноправен продукт. На този етап ще трябва да приложите различни ефекти и филтри към всяко парче от песента така, че да звучи като едно.

Започване на смесването е необходимо с разпределението на всяка писта и инструмент на отделен канал за смесители. Имайте предвид, че барабанната част може да се състои от различни инструменти и проби, така че всеки инструмент в нея трябва да бъде поставен и на отделен канал за миксер.

FL Studio Смесител

След като обработвате всеки елемент от композицията си, трябва да отидете на последния етап - мастеринг.

сериозно

За да постигнете висококачествен звук, трябва да обработите вече получения материал. По време на този процес ще трябва да използвате инструменти като компресор, еквалайзер и ограничител.

Особено внимание трябва да се обърне на автоматизацията, защото поради това можете просто да отстраните звука на определен инструмент в определена част от пистата или да избледнявате в края на краищата, какво да направите ръчно е отнемане на време и сили.

Прочетете повече: Смесване и овладяване в FL Studio

Това завършва процеса на създаване на ремикси. Можете да запазите проекта си във формат удобен за вас и да го качите в мрежата или да позволите на приятелите ви да слушат. Основното нещо - не следвайте шаблоните, но използвайте собственото си въображение и експеримент, тогава ще получите уникален и добър продукт.