В YouTube вече дълго време хората са се научили да печелят пари. Между другото, този фактор е една от причините за такава невероятна популярност на този видео сайт. Междувременно има много начини как можете да печелите пари в YouTube. Например, мнозина смятат, че Youtube плаща автори за броя на показванията на видеоклиповете си, но това не е напълно вярно. В тази статия ще се опитаме да разберем този въпрос.

Първата стъпка е да се възползвате от възгледите си

Първоначално трябва да разберете, че като се регистрирате в YouTube и започнете да качвате видеоклиповете си там, няма да получите нито стотинка за гледане, дори ако има повече от 100 000. За да направите това, трябва да регистрирате партньорска програма. Тя може да бъде или партньорство директно с Youtube (осигуряване на приходи), или с партньорска мрежа (медийна мрежа).

Прочетете още:
Как да активирате осигуряване на приходи в YouTube
Как да свържете партньорска мрежа с YouTube

Същността на партньорската програма

Така че, вече е известно, че парите за разглеждане ще дойдат само след като филиалът е формализиран. Сега нека разберем за какво точно се плаща парите.

След като се свържете с медийна мрежа или активирате осигуряване на приходи в YouTube, във видеоклиповете ви ще се показват реклами, които сте качили в хостинга. Това може да е примитивно наслагване в долната част на прозореца на плейъра.

рекламното наслагване в плейъра в YouTube

Или пълно рекламно видео, което автоматично ще се включи, преди да започне основното видео.

рекламиране в YouTube преди началото на видеоклипа

Важно е да знаете едно нещо: няма да ви бъдат платени никакви пари, за да ги видите. Ще ги получавате само когато зрителят премества най-много реклами, като кликне върху левия бутон на мишката върху рекламния елемент.

Така работи партньорската програма. След като го свържете, вие позволявате на партньорите си да публикуват реклами във видеоклиповете ви, а те от своя страна ще плащат за всеки потребител, който се е преместил в сайта на рекламодателя.

Цена на реализация

Знаейки точно как можете да печелите с помощта на партньорска програма, несъгласимо всеки блогър ще има разумен въпрос: "Колко плаща Yutub или медиен магазин за един преход на зрителя чрез рекламна връзка?". Но това не е толкова просто, така че трябва да вземете всичко в детайлите.

Изчислете цената на един преход е почти невъзможно, тъй като всеки рекламен елемент има свои разходи. Още повече, в цената темата за рекламата се различава и регионът на потребителя играе особено важна роля, която премина през рекламна връзка във видеоклипа ви. И цената на всички променливи във всяка партньорска мрежа е различна и никой не бърза да разкрие точните цифри и дори и да са известни, тогава поради нестабилността на този пазар, след известно време цената ще се промени.

Можете да определите само най-ниската цена за преход от наслагване в плейъра, докато преходът към рекламен видеоклип в началото на видеоклипа е най-платен. Но дори и тук има един нюанс. Понастоящем YouTube е премахнало вмъкването на такива видеоклипове, без да има възможност да ги пропусне, но това е, ако използвате себе си за осигуряване на приходи от самия YouTube. Но след като свържете някой филиал, подобна реклама ще бъде налице и цената му ще бъде няколко пъти по-висока от останалите.

Съвет: злоупотребата с реклама във видеоклиповете ви може да бъде изпълнена, тъй като зрителят може да реагира рязко на това и просто да спре гледането на видеоклипа. По този начин можете да загубите част от аудиторията си, а статистическите данни само ще паднат.

Прочетете още: Как да намеря статистически данни за канала в YouTube?

Прочетете още: Как да намеря статистически данни за канала в YouTube?

Цената на 1000 показвания

Така че, ние говорихме за цената на прехода, но повечето хора, които идват на Youtube да печелят пари, се интересуват от въпроса колко много плаща Ютуб за гледане. Въпреки че никой не е в състояние да отговори на този въпрос, все още има относителна статистика. Сега ще разгледаме това и в крайна сметка ще се опитаме да дадем формула за относителното изчисляване на приходите от 1000 показвания.

Първоначално трябва да разберете, че с 1000 показвания, не всички зрители ще преминат през рекламна връзка, дори повече от това, малко ще преминат. Най-често се взема приблизителен брой от 10 до 15. Това означава, че с 1000 показвания ще получите пари само за 13 души (средно).

Сега трябва да разберем каква е средната цена за един преход. Тези данни са, макар и да не им струва да ги приемат за истината в последна инстанция. Много източници казват, че в един преход, Youtube плаща от $ 0.2 до $ 0.9. Ще вземем нещо средно - $ 0.5, за да бъдем по-лесни за разчитане.

Сега остава само броят на хората, които са прехвърлили и умножили с цената за трансфера, и в края на краищата получавате приблизителна прогноза за приходите от хиляди изгледи.

Формулата за изчисляване на относителния доход в YouTube от 1000 показвания

заключение

Както можете да разберете, не можете да разберете колко много плаща Ютуб за гледане. Можете само да си направите собствена статистика и само когато започнете да печелите от партньорската програма. Дотогава никой няма да ви даде точен отговор. Но най-важното е, че YouTube плаща за гледане на пари и това е добра причина да опитате ръката си при този вид приходи.