Необходимостта от премахване на всякаква текстова информация от изображението се появява сред потребителите доста често. Обикновено кандидатите за елиминиране са автоматично записани дати на снимане или надписи, идентифициращи оригиналния източник на снимки - водни знаци.

Това може да се направи най - правилно от Adobe Photoshop или неговия безплатен аналог - ширит , Обаче, като опция, необходимите операции могат да се извършват чрез подходящи уеб услуги. Това е дори по-лесно, отколкото си мислите.

Как да премахнете надписа от снимката онлайн

Ако сте запознати с характеристиките на работата в графичните редактори, определено не е трудно да се справите с уеб ресурсите, представени в статията. Факт е, че описаните по-долу услуги следват всички основни концепции на подобни програми за настолни компютри и предлагат същите инструменти.

Метод 1: Photopea

Онлайн услуга, колкото е възможно по-точно, за да копирате външния вид и функционалната част на добре познатото решение от Adobe. Подобно на графичните редактори, споменати по-горе, няма нито един правилен "магически" инструмент за премахване на текстови етикети от изображения. Всичко зависи от това колко важно или еднородно / нееднородно е съдържанието на снимката точно под текста.

Онлайн услуга Photopea

 1. На първо място, разбира се, трябва да импортирате изображението в сайта. Това може да стане по няколко начина, а именно: кликнете върху връзката "Отваряне от компютъра" в прозореца за посрещане; използвайте комбинацията от клавиши "CTRL + O" или изберете опцията "Отвори" в менюто "Файл" .
  Импортирайте снимки в уеб приложение Photopea
 2. Например, имате красива пейзажна снимка, но с малък дефект - датата на снимане е маркирана върху нея. В този случай най-простото решение би било да се използва една от групите инструменти за възстановяване: "Четка за точково ремонт" , "Ремонтна четка" или "Кръпка" .

  Тъй като съдържанието под етикета е по-скоро хомогенно, можете да изберете каквито и да е близки тревни площи като източник за клониране.

  Инструменти за ремонт в Photopea Online

 3. Увеличете желаната зона за снимки с помощта на клавиша Alt и колелото на мишката или използвайте инструмента Loupe .
  инструмент
 4. Задайте удобен размер на четката и твърдост - малко над средното. След това изберете "донора" за дефектната област и внимателно го следвайте.

  Създаване на четка в онлайн ресурса Photopea

  Ако фонът е много хетерогенен, вместо "Лечебна четка" използвайте "Печат" , като редовно променяте източника на клониране.

  инструмент

 5. Когато сте готови да работите с дадена снимка, можете да я експортирате, като използвате менюто Файл - "Експортирай като" , където можете да изберете крайния формат на графичния документ.

  Експортиране на готовата снимка в онлайн услугата Photopea

  В изскачащия прозорец задайте желаните параметри за завършената снимка и кликнете върху бутона "Запазване" . Изображението ще бъде незабавно изтеглено в паметта на вашия компютър.

  Запазване на завършената снимка от онлайн услугата Photopea на компютър

По този начин, отделяйки малко време, можете да се отървете от почти всеки нежелан елемент във вашата снимка.

Метод 2: Редактор на Pixlr

Популярен онлайн фоторедактор с широк спектър от функции и функции. За разлика от предишния ресурс Pixlr се основава на технологията Adobe Flash, така че за работата му е необходимо да има на компютъра съответния софтуер ,

Pixlr Редактор Онлайн услуга

 1. Както при Photopea, регистрацията на сайта не се изисква. Просто импортирайте снимка и започнете да работите с нея. За да качите изображение в уеб приложение, използвайте съответния елемент в прозореца за добре дошли.

  Добре дошли в уеб приложението Pixlr Editor

  Е, вече в процес на работа с Pixlr, можете да импортирате нова снимка чрез менюто "File" - "Open Image" .

  Импортирайте снимки в онлайн услугата Pixlr Editor

 2. Използвайте колелото на мишката или инструмента Loupe, увеличете желаната площ до удобна скала.
  инструмент
 3. След това, за да премахнете надписа от изображението, използвайте инструмента за корекция на точки или "Печат" .
  Инструменти за премахване на етикети в онлайн услугата Pixlr Editor
 4. За да експортирате обработената снимка, отворете "Файл" - "Запазване" или алтернативно натиснете комбинацията от клавиши "Ctrl + S" .

  меню

  В изскачащия прозорец посочете параметрите на запазеното изображение и кликнете върху бутона "Да" .
  Експортиране на готовата снимка от онлайн услугата Pixlr Editor

Това е всичко. Тук правите почти същите манипулации, както в подобната уеб услуга - Photopea.

Вижте също: Премахване на излишъка от снимки във Photoshop

Както можете да видите, можете да премахнете надпис от снимка без специален софтуер. В този случай алгоритъмът на действията е възможно най-близък, ако сте работили в един от графичните редактори за настолни компютри.