Съвременните софтуерни инструменти позволяват доста бързо, без особени усилия, да получат права на root за голям брой Android устройства. В списъка на най-популярните инструменти, които предоставят такава възможност, KingRoot заема уважаващо място. Трябва да се отбележи, че ефектът от операцията на комунални услуги не винаги носи очаквания резултат и далеч от всички потребители, които се нуждаят от привилегии на Superuser през цялото време. Обмислете възможните решения на проблема с премахването на правата за root и KingRuth от устройства с Android.

Следната статия описва как да деинсталирате приложението. KingRoot , както и изтриване от системните права на корен, получени с помощта на този инструмент.

Деинсталиране на KingRoot и премахване на правата на root от устройства с Android

Вижте също: Получаване на root права с KingRoot за PC

Не трябва да идентифицирате посочения инструмент с помощни програми, носещи подобно име (например, Кино корен ), независимо от факта, че алгоритмите за премахване на правата на суперпотребител и администраторите на привилегии за приложения обикновено са подобни!

Всички описани по-долу манипулации се извършват от потребителя на свой собствен риск и риск, за евентуални негативни последици от прилагането на инструкциите, авторът на статията и Администрацията на lumpics.ru не носят отговорност!

Как да премахнете KingRoot от устройство с Android

В повечето случаи KingRuth може да бъде премахнат от устройството доста бързо и "безболезнено", но понякога се случва, че приложението не позволява да се деинсталира, или след привидно успешната процедура за почистване правата на root остават активни на устройството. При избора на инструкции от тези, предложени по-долу, се препоръчва стъпка по стъпка да се използват методи, започващи от първия и до достигане на желания резултат - устройство с деактивирани привилегии на Superuser и липсващи следи KingRoot.

Начини да премахнете привилегиите на KingRoot и Superuser от устройството с Android

Вижте също: Как да проверите за root права на Android

Метод 1: приложение за Android KingRoot

Най-лесният начин за премахване на KingRoot от устройство е да използвате комплекта от инструменти, интегриран в това приложение за Android.

Премахване на KingRoot и правата на root чрез самото приложение на Android

 1. Отворете KingRoot за Android, разгънете менюто за приложения, като докоснете три точки в горната част на екрана наляво. Изберете елемента "Настройки" .
 2. Деинсталиране на главното меню на приложението KingRoot Android - Настройки

 3. Преминавайки през списъка с опции до дъното, намираме елемента "Изтриване на правата за корен" , отидете на тази функция. Под получената заявка кликнете върху "Напред" . В следващия прозорец премахнете маркера "Запазване". (ако не планирате отново да получите привилегии в бъдеще) и кликнете върху "OK" .
 4. Деинсталиране на KingRoot и правата на root - елемент Изтриване на правата за корен в настройките на приложението Android

 5. В очакване на резултата от операцията "unroot" - браузърът автоматично ще започне, като показва уеб страница с предложение да се посочи причината за отхвърлянето на KingRouth. Оставете опция за преглед или затворете браузъра. Това завършва премахването на разглеждания инструмент - иконата му, между другото, вече е изчезнала от списъка с инсталирани приложения за Android.

Премахване на KingRoot - процес и процедура за завършване

За пълно доверие в ефективността на манипулацията се препоръчва рестартиране на устройството и проверка на липсата на права на суперпотребител, например, като използвате приложението "Корейска проверка" ,

Метод 2: Корен Explorer

Вторият, по-кардинален начин за деинсталиране на KingRoot и едновременно с това да деактивирате възможността да използвате привилегиите на Superuser на дадено устройство е да изтриете ръчно приложението и свързаните с него компоненти. Това ще изисква файлов мениджър с корен достъп. В примера по-долу, манипулациите се извършват с помощта на популярния и наистина удобен ES Explorer за Android .

Изтеглете ES Explorer за Android

Премахнете KingRoot от устройството с Android, като използвате ES Explorer Explorer за откриване на корен

 1. Изтеглете и инсталирайте ES File Explorer от Google Play Магазин.
 2. Инсталирайте ES File Explorer за премахване на KingRoot

 3. Стартирайте Explorer и активирайте коренния достъп от главното меню на приложението. Менюто се извиква чрез натискане на три реда в горния ляв ъгъл на всеки екран на файловия мениджър и необходимата опция се нарича "Root Explorer" - превключвателят отляво на това име трябва да бъде включен в позиция "Включено" . След като се опитате да активирате разширената функционалност, ще получите искане от KingUser за предоставяне на ES достъп до Explorer, което трябва да потвърдите, като натиснете "Allow" .
 4. Премахване на KingRoot и root права чрез ES Explorer - стартиране на файловия мениджър, предоставяне на root

 5. От главното меню на ES Explorer отворете главната директория на паметта на устройството - изберете елемента "Устройство" в секцията "Местно съхранение" .
 6. Премахнете KingRoot чрез ES Explorer - отворете системната папка

 7. След това отидете в директорията "system" и отворете папката "app", съдържаща се в нея, намерете файла "KingUser.apk" сред съдържанието му и с дълго натискане го изберете .
 8. Премахване на KingRoot ES Explorer - маркирайте Kinguser.apk в папката за приложения на системната папка

 9. В менюто за действие, което се показва в долната част на екрана, докоснете "Изтриване" . След това потвърждаваме искането за необходимостта от постоянно унищожаване на системния файл - бутона "OK" . След като изтриете APK файла, върнете се към папката "system" , докоснете името му в пътеката, показана в горната част на екрана.
 10. Деинсталиране на KingRoot ES Explorer - премахнете файла Kinguser.apk от папката на приложението в системната директория

 11. Отворете директорията «bin» , внимателно проверете наличието на файла «su» в него. Ако има компонент с това име, ние го изтриваме по същия начин, по който работихме с файла "KingUser.apk" , следвайки двата предходни параграфа на тази инструкция.
 12. Премахване на KingRoot и права на суперпотребител ES Explorer - изтрийте файла su в папката "bin" на системната директория

 13. Отидете на system/xbin и изтрийте файла "su" там.
 14. Премахване на KingRoot и root права чрез ES Explorer - изтриване на su файла в папката xbin на системната директория

 15. Тук се завършва деинсталирането на KingRoote деинсталиране и отстраняване на привилегии, рестартирайте устройството и проверявайте ефективността на манипулациите.

Премахване на KingRoot и root права - проверете ефективността на процедурата

В случай на прекъсване на Android след премахване на KingRuth, както е описано по-горе, се препоръчва да се извърши допълнителна процедура за възстановяване на настройките на операционната система до фабричните настройки, като се използват възможностите на възстановителната среда (възстановяване), интегрирана в повечето устройства.

Повече подробности: Възстановяване на настройките за Android

Метод 3: Преинсталирайте Android

В ситуация, при която системният софтуер на устройството с Android е сериозно повреден в резултат на безразсъдното използване на KingRoot и / или функциите, предоставени от инструмента, описаните по-горе методи за изтриване на корен и администратор на привилегии може да не са възможни или да не работят. В този случай остава само да изчистите паметта на устройството от съдържанието и да инсталирате операционната система "чисти" - за да презаредите устройството.

Премахнете KingRoot от устройството с Android, като мигате към официалната версия на OS

  Аспектите на процедурата на фърмуера са описани в материалите на специален раздел на нашия сайт, връзката с която е представена по-долу. За да разрешите проблема от тази статия, можем да препоръчаме да използвате официалния комплект за Android за съществуващия модел и да извършите мигането с предварителното форматиране на зоните на паметта на устройството.

  Вижте също: Фърмуерът на Android за смартфони и таблети

Както можете да видите, със сигурност е възможно да премахнете KingRoot от всяко устройство. Ако инструментът е бил използван съзнателно и привилегиите на root са били приложени с необходимото ниво на предпазливост, процедурата за деинсталирането им не причинява никакви трудности и проблеми.