Понякога, когато разглеждате уеб страница, трябва да намерите конкретна дума или фраза. Всички популярни браузъри са оборудвани с функция, която търси текста и подчертава съвпаденията. Този урок ще ви покаже как да извикате лентата за търсене и как да я използвате.

Как да търсите в уеб страницата

Следващата инструкция ще ви помогне бързо да отворите търсенето с помощта на горещи клавиши в добре известни браузъри, между които опера , Google Chrome , Internet Explorer , Mozilla Firefox ,

И така, ще започнем.

Използване на клавишите на клавиатурата

 1. Отиваме до страницата на сайта, от която се нуждаем, и натиснете едновременно два бутона "Ctrl + F" (в Mac OS - "Сmd + F" ), друга опция - натиснете "F3" .
 2. В горната или долната част на страницата се показва малък прозорец. Той има поле за въвеждане, навигация (бутони назад и напред) и бутон, който затваря панела.
 3. Отваряне на търсене

 4. Посочете желаната дума или фраза и кликнете върху "Enter" .
 5. Въведете дума в търсенето на сайта

 6. Сега, това, което търсите в уеб страница, браузърът автоматично ще се осветява с различен цвят.
 7. Избиране на резултат от търсенето на страница

 8. В края на търсенето можете да затворите прозореца, като кликнете върху кръста на панела или като натиснете "Esc" .
 9. Затворете търсенето

 10. Удобно е да използвате специални бутони, които при търсене на фрази ви позволяват да преминете от предишната към следващата фраза.
 11. Търсене на фраза на сайта

  По този начин с няколко клавиша лесно можете да намерите в уеб страницата на текста, който ви интересува, без да прочетете цялата информация от страницата.