По различни причини потребителят може да се наложи да стартира компютъра или лаптопа в "Безопасен режим" . Коригиране на системни грешки, почистване на компютъра от вируси или извършване на специални задачи, които не са налични в нормалния режим - това е точно това, от което се нуждаете в критични ситуации. Статията ще ви покаже как да стартирате компютъра в "Безопасен режим" на различни версии на Windows.

Пускане на системата в "Безопасен режим"

Има много опции за влизане в "безопасен режим" , те зависят от версията на операционната система и могат да се различават до известна степен. Би било разумно да се разгледат начините за всяко издание на операционната система отделно.

Windows 10

В операционната система Windows 10 Можете да активирате безопасен режим по четири различни начина. Всички те включват използването на различни системни компоненти, като "Command Line" , специална помощна програма или параметри за зареждане. Но също така е възможно да стартирате безопасен режим, като използвате инсталационния носител.

стартирайте компютъра в безопасен режим на Windows 10

Прочетете повече: Как да влезете в безопасен режим в Windows 10

Windows 8

В Windows 8 Има някои методи, които се прилагат в Windows 10, но има и други. Например, специална комбинация от клавиши или специално рестартиране на компютъра. Но си струва да се има предвид, че тяхното изпълнение директно зависи от това дали можете да влезете в работния плот на Windows или не.

стартирайте компютъра в безопасен режим на Windows 8

Прочетете повече: Как да влезете в "Безопасен режим" в Windows 8

Windows 7

Сравнявайки с текущите версии на операционната система, той постепенно става остарял Windows 7 малко засегнати от различни методи за зареждане на компютъра в "безопасен режим" . Но те все още са достатъчни, за да изпълнят задачата. Освен това тяхното внедряване не изисква специални знания и умения от страна на потребителя.

стартирайте компютъра в безопасен режим на Windows 7

Прочетете повече: Как да влезете в безопасен режим в Windows 7

След като се запознаете със съответната статия, лесно можете да стартирате Windows Safe Mode и да отстраните грешки в компютъра си, за да отстраните грешките.