Разбира се, много хора се интересуват от въпроса: как мога да поставя музика на видео? От тази статия ще научите как да направите това с Sony Vegas.


Добавянето на музика към видеото е много лесно - просто използвайте правилната програма. С помощта на Sony Vegas Pro можете да слагате музика на видео на компютъра за няколко минути. Първо трябва да инсталирате видео редактора.

Изтеглете Sony Vegas Pro

Инсталиране на Sony Вегас

Изтеглете инсталационния файл. Инсталирайте програмата, като следвате инструкциите. Можете просто да кликнете върху бутона "Напред". Настройките по подразбиране са подходящи за повечето потребители.

Инсталиране на Sony Vegas Pro

След като програмата бъде инсталирана, стартирайте Sony Vegas.

Как да вмъкнете музика във видео с помощта на Sony Vegas

Основният екран на приложението е както следва.

Основният прозорец на програмата Sony Vegas

За да наложите музика на видео, първо трябва да добавите самия видеоклип. За да направите това, плъзнете видеофайла в хронологията, която се намира в долната част на работната област на програмата.

Добавяне на видеоклипове към Sony Vegas

Така че видеоклипът е добавен. По същия начин прехвърлете музиката в прозореца на програмата. Аудио файлът трябва да се добави като отделен аудио запис.

Добавяне на музика към видео в Sony Vegas

Ако искате, можете да изключите оригиналния видеоклип. За целта кликнете върху бутона за изключване на песен отляво. Звукът трябва да потъмнее.

Изключете оригиналния звук на видеоклипа в Sony Vegas

Остава само да се запази модифицираният файл. За да направите това, изберете Файл> Превод ...

Как да отворите прозорец за запис на видео в Sony Vegas

Ще се отвори прозорецът за запазване на видеоклипа. Изберете желаното качество за запаметяване на видеофайла. Например Sony AVC / MVC и настройката "Интернет 1280 × 720". Тук можете също да посочите местоположението за запазване и името на видеофайла.

Прозорец за съхранение на видео в Sony Vegas

Ако искате, можете да прецизирате качеството на запазения видеоклип. За да направите това, кликнете върху бутона "Персонализиране на шаблона".

Подробна настройка на качеството на запазеното видео в Sony Vegas

Остава да натиснете бутона "Render", след което запаметяването ще започне.

Бутон за записване на видео към Sony Vegas

Процесът на съхранение е показан под формата на зелена лента. След като запаметяването приключи, ще получите видеоклип, над който се наслагва любимата ви музика.

Запазване на видеоклипове в Sony Vegas

Прочетете още: Най-добрите програми за наслагване на музика на видео

Сега знаете как можете да добавите любимата си музика към видеоклипа.