IOS


Повечето потребители на iPhone рано или късно мислят за освобождаване на допълнително пространство на своите смартфони. Това може да се постигне по различни начини и един от тях изчиства кеша.

Изтриване на кеша в iPhone

С течение на времето iPhone започва да се натрупва боклук, който никога няма да дойде по-удобен, но в същото време заема лъвския дял от дисковото пространство на устройството. За разлика от джаджите с Android OS, които като правило вече са оборудвани с функцията за изчистване на кеша, няма такъв инструмент на iPhone. Има обаче методи за нулиране на баласта и освобождаване на няколко гигабайта пространство.

Метод 1: Преинсталиране на приложения

Ако обърнете внимание, тогава почти всяко приложение с течение на времето се натрупва. Това се дължи на факта, че работата натрупва потребителска информация. Можете да го премахнете, като преинсталирате приложението.

Моля, обърнете внимание, че след извършване на преинсталиране, може да загубите всички потребителски данни. Затова използвайте този метод само в случай, че преинсталираният инструмент не съдържа важни документи и файлове.

За да сравните ефективността на този метод като пример, вземете Instagram. Първоначалният размер на приложението в нашия случай е 171.3 MB. Все пак, ако търсите в App Store, неговият размер трябва да бъде 94.2 MB. Така можем да заключим, че около 77 MB е кеш.

Оригиналният размер на приложението, преди да изчистите кеша на iPhone

 1. Намерете иконата на приложението на вашия работен плот. Изберете го и продължете да го задържите докато се разклатят всички икони - това е режимът за редактиране на компютри.
 2. Режим на редактиране на IPhone

 3. Кликнете върху иконата в близост до приложението с кръст, след което потвърдете изтриването.
 4. Деинсталирайте приложението от iPhone

 5. Отидете в App Store и потърсете предишно изтрито приложение. Инсталирайте го.
 6. Преинсталирайте приложението на iPhone

 7. След инсталацията проверяваме резултата - размерът на Instagram наистина е намалял, което означава, че сме успели да изтрием кеша, натрупан с течение на времето.

Изчистване на кеша на приложения на iPhone

Метод 2: Поправете iPhone

Този метод е много по-безопасен, защото ще премахне боклука от устройството, но няма да засегне потребителските файлове. Недостатъкът е, че ще отнеме известно време, за да го завършите (продължителността зависи от количеството информация, инсталирана на iPhone).

 1. Преди да започнете процедурата, отворете настройките, отворете секцията "Basic" , следвана от "iPhone Storage" . Оценете размера на свободното пространство преди процедурата. В нашия случай устройството използва 14,7 GB от наличните 16.
 2. Размерът на свободното място, преди да изчистите кеша на iPhone

 3. Създайте текущо архивиране. Ако използвате Aiclaud, отворете настройките, изберете профила си и след това отидете в секцията "iCloud" .
 4. Секция за контрол на ICloud на iPhone

 5. Изберете "Архивиране" . Уверете се, че тази секция е активирана и точно под бутона "Създаване на резервно копие " .

  Архивиране на iPhone

  Можете също така да създадете копие качи ,

  Повече подробности: Как да направите резервно копие на iPhone, iPod или iPad

 6. Изпълнете пълно нулиране на съдържанието и настройките. Това може да се направи както с помощта на iTunes, така и чрез самия iPhone.

  Изтрийте съдържание и настройки от iPhone

  Повече подробности: Как да извършите пълно възстановяване на iPhone

 7. След като завършите нулирането, всичко, което трябва да направите, е да възстановите телефона от създаденото преди това копие. За да направите това, в процеса на настройването му, изберете възстановяване от iCloud или iTunes (в зависимост от това къде е създадено копието).
 8. След като приключи възстановяването от архива, процесът на инсталиране на приложението ще започне. Изчакайте процедурата да приключи.
 9. Възстановяване на приложения от резервно копие на iPhone

 10. Сега можете да проверите ефективността на предишни действия. За да направите това, върнете се към "iPhone Storage" . В резултат на такива прости манипулации ние пуснахме 1.8 GB.

Изтрийте натрупания кеш на iPhone

Ако изпитвате недостиг на място в iPhone или намаляване на скоростта на устройството с ябълка, опитайте да изчистите кеша по начина, описан в статията - ще бъдете приятно изненадани.