Как да затворите профил във Facebook

Процедурата за скриване на страницата е често срещана практика в повечето социални мрежи, включително Facebook. В рамките на този ресурс това може да стане чрез настройките за поверителност на уебсайта и в мобилното приложение. Ние в това ръководство ще кажем всичко, което е пряко свързано със затварянето на профила.

Профил на Facebook Близо

Най-простият метод за затваряне на профил във Facebook е да го изтриете според инструкциите, описани в друга статия. Освен това, внимание ще бъде обърнато само на настройките за поверителност, които позволяват максимално изолиране на въпросника и ограничаване на взаимодействието на други потребители с вашата страница.

Още подробности: Изтриване на профил в Facebook

Вариант 1: Уебсайт

Официалният уебсайт във Facebook няма толкова възможности за конфиденциалност, колкото повечето други социални мрежи. В същото време, наличните настройки ви позволяват почти напълно да изолирате въпросника от другите потребители на ресурса с минимален брой действия.

  1. Чрез главното меню в горния десен ъгъл на сайта отидете на "Настройки" .
  2. Отидете в Настройки във Facebook

  3. Тук трябва да преминете към раздела "Поверителност" . На представената страница са основните параметри на поверителността.

    Още подробности: Как да скриете приятели във Facebook

    Отидете в настройките за поверителност на Facebook

    До елемент "Кой може да вижда публикациите ви" задайте стойността "Само мен" . Изборът е достъпен след кликване върху връзката „Редактиране“ .

    Настройки за Facebook публикации

    Ако е необходимо, в блока “Вашите действия” използвайте връзката “Ограничаване на достъпа до стари публикации” . Това ще скрие най-старите записи от хрониката.

    Ограничаване на достъпа до стари публикации във Facebook

    В следващия блок във всеки ред задайте опцията "Само аз" , "Приятели на приятели" или "Приятели" . В този случай можете също да забраните търсенето на потребителския си профил извън Facebook.

  4. Настройки за поверителност на Facebook

  5. След това отворете раздела „Хроника и маркери“. По аналогия с ранните точки във всеки ред на "Хрониките" се задава "Само мен" или всяка друга най-затворена опция.

    Хрониките за поверителност във Facebook

    За да скриете някакви белези с споменаването от други хора, в секцията "Етикети" повторете предишните стъпки. Ако е необходимо, можете да направите изключение за някои елементи.

    Настройки за поверителност на Facebook

    За по-голяма надеждност можете да активирате проверка на публикации с препратки към профила ви.

  6. Настройки за потвърждаване на публикацията във Facebook

  7. Последният важен раздел се появява "Публикации" . Има инструменти за ограничаване на потребителите на Facebook, за да се абонират за вашия профил или коментари.

    Facebook филтри

    Използвайки настройките на всяка опция, задайте максималните възможни граници. Всяка отделна позиция няма смисъл да се разглежда, тъй като те се повтарят по отношение на параметри.

  8. Настройки за филтриране във Facebook

  9. Възможно е да се ограничим да крием цялата важна информация за потребители, които не са членове на Приятели . Същият списък с приятели може да бъде изчистен според следните инструкции.

    Още подробности: Как да изтриете приятели във Facebook

    Изтриване на приятели във Facebook

    Ако трябва да скриете страница само от няколко души, най-лесният начин е да прибегнете до блокиране.

    Още подробности: Как да блокирате човек във Facebook

  10. Блокиране на потребител във Facebook

Като допълнителна мярка трябва също да забраните получаването на известия за действията на други хора във връзка с профила ви. По това време процедурата на затваряне на профила може да бъде завършена.

Вижте също: Как да изключите известията във Facebook

Вариант 2: Мобилно приложение

Процедурата за промяна на настройките за поверителност в приложението не се различава много от версията на компютъра. Както и в повечето други въпроси, основните разлики се свеждат до различно разположение на секциите и до наличието на допълнителни конфигурационни елементи.

  1. Кликнете върху иконата на менюто в горния десен ъгъл на екрана и преминете през списъка с раздели до елемента „Настройки и поверителност“ . Оттук отидете на страницата „ Настройки “.
  2. Превключване към настройките на Facebook

  3. След това намерете блока "Поверителност" и кликнете върху "Настройки за поверителност" . Това не е единственият раздел с опции за поверителност.

    Превключете към настройките за поверителност във Facebook

    В секцията „Вашите действия“ за всеки елемент задайте стойността на „Само аз“ . Това не е достъпно за някои опции.

    Настройки за поверителност на Facebook

    Направете същото в блока "Как мога да ви намеря и да се свържа с вас" . По аналогия с уебсайта можете да забраните търсенето на профил чрез търсачките.

  4. Настройки за комуникация във Facebook

  5. След това се върнете към общия списък с параметрите и отворете страницата "Хроника и етикети". Тук посочете опциите "Само аз" или "Никой". По желание можете също да активирате проверката на записите, в които се споменава вашата страница.
  6. Настройки за Facebook маркери

  7. Секцията „Публикации“ е финализирана, за да затвори профила. Тук параметрите са малко по-различни от предишните. Така във всичките три точки най-строгото ограничение се свежда до избора на опцията „Приятели“ .
  8. Настройки за достъп до публикации във Facebook

  9. Освен това можете да отидете на страницата Настройки за онлайн“ и да я деактивирате. Това ще направи всяко ваше посещение на сайта анонимно на други потребители.
  10. Настройки за онлайн състояние в приложението Facebook

Независимо от избрания подход, всички манипулации за изтриване и блокиране на хора, скриване на информация и дори изтриване на профил са напълно обратими. Информация по тези въпроси можете да намерите на нашия уебсайт в съответния раздел.