След изваждането TeamViewer Инструментите на Windows на компютъра ще съдържат записи в системния регистър, както и файлове и папки, които ще повлияят на работата на тази програма след повторно инсталиране. Следователно е важно да се направи пълно и правилно отстраняване на заявлението.

Кой метод на отстраняване се предпочита

Ще обсъдим два начина за деинсталиране на TeamViewer: автоматично - с помощта на безплатна програма Revo Uninstaller - и ръчно. Втората предполага сравнително високо ниво на потребителски умения, например способността да работи с редактора на системния регистър, но дава пълен контрол върху процеса. Автоматичният метод е подходящ за потребителя на всяко ниво, той е по-сигурен, но резултатът от изтриването ще зависи изцяло от програмата.

Метод 1: Деинсталиране на програмата за деинсталиране на Revo

Програмите за деинсталиране, които включват Revo Uninstaller, ви позволяват да премахнете с минимални усилия всички следи от наличието на приложението на компютъра и в системния регистър на Windows. Обикновено процесът на деинсталиране отнема 1-2 минути, а пълното деинсталиране на приложението ръчно може да отнеме поне няколко пъти по-дълго. Освен това програмата е по-малко вероятно да бъде погрешна, отколкото човек.

 1. След като стартираме Revo, стигаме до секцията "Uninstaller" . Тук намираме TeamViewer и кликнете върху него с десния бутон на мишката. В менюто, което се показва, изберете "Изтриване" .
 2. премахване-Revo-деинсталиране

 3. Следвайте инструкциите на програмата, изтрийте всички предложени файлове, папки и връзки в системния регистър.

След завършването на работата, Revo Uninstaller ще премахне изцяло Teamviewer от компютъра.

Метод 2: Ръчно отстраняване

Пълното премахване на програмите ръчно няма видими предимства пред работата на специализирана програма за деинсталиране. Обикновено се прибягва до момента, в който програмата вече е била премахната от обикновените инструменти на Windows, след което запазват възстановяването на файлове, папки и записи в системния регистър.

 1. "Старт" -> "Контролен панел" -> "Програми и компоненти"
 2. премахване-TeamViewer

 3. С помощта на търсенето или ръчното търсене на TeamViewer (1) и кликнете двукратно върху него с левия бутон (2), стартирайте процеса на деинсталиране.
 4. изтриете настройки, TeamViewer

 5. В прозореца "Изтриване на TeamViewer" изберете "Изтриване на настройки" (1) и кликнете върху "Изтриване" (2). След края на процеса ще има няколко папки и файлове, както и записи в системния регистър, които ще трябва да открием и изтрием ръчно. Файловете и папките няма да ни интересуват, тъй като няма информация за настройките в тях, така че ще работим само с регистъра.
 6. Стартираме редактора на системния регистър: натискаме на клавиатурата "Win + R" и в реда "Open" въведете regedit .
 7. Редактор на системния регистър на Windows-

 8. Преминаваме до коренния елемент на системния регистър "Компютър"
 9. компютърно-регистър-редактор прозорци

 10. Изберете в горното меню "Редактиране" -> "Намери" . В прозореца за търсене въведете teamviewer , кликнете върху "Find Next" (2). Изтрийте всички намерени елементи и ключове в системния регистър. За да продължите търсенето, натиснете F3. Продължете, докато се сканира целият регистър.
 11. Търсене-регистър прозорци

След това компютърът се изчиства от следи от програмата TeamViewer.

Не забравяйте, че преди да редактирате регистъра, трябва да го запишете. Вие предприемате всички действия с регистъра на свой собствен риск. Ако не разбирате как да работите с редактора на системния регистър, най-добре е да не правите нищо!

Разгледахме два начина да деинсталирате TeamViewer от компютъра си - ръчно и автоматично. Ако сте начинаещ потребител или просто искате бързо да премахнете записите на TeamViewer, препоръчваме да използвате Revo Uninstaller.

Разгледахме два начина да деинсталирате TeamViewer от компютъра си - ръчно и автоматично. Ако сте начинаещ потребител или просто искате бързо да премахнете записите на TeamViewer, препоръчваме да използвате Revo Uninstaller.