Използването на програми за комуникация по време на играта е вече познато на много геймъри. Има няколко такива програми, но един от най-удобните може правилно да се има предвид TeamSpeak , Използвайки го, получавате отлична функционалност за конференции, ниска консумация на компютърни ресурси и много опции за конфигуриране на клиента, сървъра и стаята.

В тази статия ние показваме как да използвате тази програма и опишете нейната основна функционалност за по-подробно запознаване.

Въведение в TeamSpeak

Основната задача, която изпълнява тази програма, е гласовата комуникация на няколко потребители едновременно, която се нарича конференция. Но преди да започнете да го използвате напълно, трябва да инсталирате и конфигурирате TeamSpeak, който ще разгледаме сега.

Инсталиране на TeamSpeak Client

Инсталиране - следващият етап след изтеглянето на програмата от Интернет. Ще трябва да изпълните няколко действия, следвайки инструкциите на инсталатора. Самият процес не е сложен, всичко е интуитивно и не отнема много време.

Прочетете повече: Инсталирайте TeamSpeak клиент

Първо стартиране и настройка

След като инсталирате програмата, можете да започнете да я използвате, но първо трябва да направите някои настройки, които ще ви помогнат да работите по-удобно с TimSpyk, както и да подобрите качеството на записването и възпроизвеждането, което е един от най-важните елементи в тази програма.

Трябва само да отворите приложението, след това отидете на Tools - Options , където можете да редактирате всеки параметър за вас.

Опции за TeamSpeak

Прочетете повече: Ръководство за конфигуриране на клиенти на TeamSpeak

Регистрационен формуляр

Преди да започнете комуникацията, трябва да създадете своя акаунт, където можете да посочите потребителското име, така че вашите събеседници да ви разпознават. Също така ще ви помогне да осигурите използването на програмата и сървърните администратори ще могат да ви дадат например правата на модератора. Нека разгледаме процеса на създаване на сметка стъпка по стъпка:

  1. Отидете на Tools - Options .
  2. Опции за TeamSpeak

  3. Сега трябва да отидете в секцията "My TeamSpeak" , която е посветена на различни настройки и действия с профила.
  4. Раздел Моят екип

  5. Кликнете върху "Създаване на профил", за да продължите да въвеждате основната информация. В прозореца, който се отваря, трябва да въведете имейл адреса си, чрез който можете да възстановите паролата, ако е необходимо. Също така въведете паролата, потвърдете я в полето по-долу и въведете псевдоним, който другите потребители могат да ви разпознаят.

Създайте сметка в TeamSpeak

След като въведете информацията, кликнете върху "Създаване" , което завършва процеса на регистрация. Моля, имайте предвид, че трябва да имате достъп до посочения от вас имейл адрес, тъй като може да е необходимо потвърждение на профила. Също така, чрез пощата можете да възстановите изгубената парола.

Свързване със сървъра

Следващата стъпка е да се свържете със сървъра, където можете да намерите или създадете подходящата стая за конференцията. Нека да разберем как да намерим и да се свържем с необходимия сървър:

  1. Можете да се свържете с конкретен сървър. За да направите това, трябва да знаете неговия адрес и парола. Тази информация може да ви бъде предоставена от администратора на този сървър. За да се свържете по този начин, трябва да отидете в раздела "Свързвания" и да кликнете върху "Свързване" .
  2. Свързване към сървъра TeamSpeak

    Сега просто въведете адреса, паролата и посочете потребителското име, в което можете да бъдете разпознати. След това кликнете върху "Свързване" .

  3. Свързване чрез списъка със сървъри. Този метод е подходящ за тези, които нямат собствен сървър. Просто трябва да намерите подходящ публичен сървър, за да създадете стая там. Връзката е много проста. Можете също така да отидете в раздела "Свързвания" и да изберете "Списък на сървърите" , където в отворения прозорец можете да изберете подходящия сървър и да се присъедините към него.

списък на сървърите TeamSpeak

Прочетете още:
Процедурата за създаване на сървър в TeamSpeak
Ръководство за конфигуриране на сървър за TeamSpeak

Създайте стая и се свържете

След като сте се свързали със сървъра, вече можете да видите списъка с създадени канали. Някои от тях можете да се свържете, тъй като те са свободно достъпни, но най-често са защитени с парола, тъй като те са създадени за определена конференция. По същия начин можете също да създадете своя собствена стая на този сървър, за да поканите приятели да комуникират там.

За да създадете свой собствен канал, просто щракнете с десния бутон на мишката върху прозореца на списъка със стаи и изберете "Създаване на канал" .

Създайте канал TeamSpeak

След това го конфигурирайте и потвърдете създаването. Сега можете да започнете да разговаряте с приятелите си.

Прочетете повече: Процедурата за създаване на стая в TeamSpeak

Това е всичко. Сега можете да организирате конференции между група потребители за различни цели. Всичко е много просто и удобно. Само не забравяйте, че когато затворите прозореца на програмата, TimSpyk автоматично се изключва, за да избегнете любопитството, най-добре е програмата да се намали до минимум, ако е необходимо.