Във формат MP4 могат да се съхраняват аудио, видео или субтитри. Характеристиките на такива файлове включват малък размер, предимно те се използват в сайтове или на мобилни устройства. Форматът е сравнително млад, тъй като някои устройства не могат да изпълняват MP4 аудио без специализиран софтуер. Понякога, вместо да търсите програма за отваряне на файл, е много по-лесно да го преобразувате в друг онлайн формат.

Сайтове за конвертиране на MP4 в AVI

Днес ще ви разкажем за начините, по които можете да конвертирате MP4 формат в AVI. Обмислените услуги предлагат на потребителите услугите си на свободна основа. Основното предимство на тези сайтове за програмите за конвертиране е, че потребителят няма нужда да инсталира нищо и да затрупва компютъра.

Метод 1: Онлайн конвертиране

Удобен сайт за конвертиране на файлове от един формат в друг. Може да работи с различни разширения, включително MP4. Основното му предимство е наличието на допълнителни настройки за окончателния файл. Така че, потребителят може да промени формата на картината, битрейтът на аудиото, да изреже видеото.

Има ограничения за сайта: конвертираният файл ще се съхранява в продължение на 24 часа и можете да го изтеглите не повече от 10 пъти. В повечето случаи тази липса на ресурси просто не е от значение.

Отидете в Онлайн конвертиране

 1. Отиваме в сайта и изтегляме видеоклипа, който трябва да конвертирате. Можете да го добавите от компютъра, услугата "облак" или да зададете връзка към видеоклипа в Интернет. Добавяне на видеоклипове към онлайн конвертиране
 2. Въведете допълнителни настройки за файла. Можете да промените размера на видеоклипа, да изберете качеството на последния запис, да промените битрейт и някои други параметри. Настройване на опциите за видеоклипове в онлайн конвертирането
 3. След като завършите конфигурацията, кликнете върху "Преобразуване на файл" . Започнете да конвертирате в онлайн конвертиране
 4. Ще започне процесът на качване на видеоклипа на сървъра. Процесът на конвертиране в онлайн конвертиране
 5. Изтеглянето ще започне автоматично в новия отворен прозорец, в противен случай ще трябва да кликнете върху директната връзка. Изтегляне на крайния файл в онлайн конвертиране
 6. Преобразуваният видеоклип може да бъде изтеглен в хранилището за облаци, с което сайтът работи Dropbox и Google Диск ,

Конвертирането на видео към ресурс отнема само няколко секунди, времето може да се увеличи в зависимост от размера на първоначалния файл. Крайното видео има приемливо качество и се отваря на повечето устройства.

Метод 2: Преобразуване

Друг сайт за бързо преобразуване на файл от MP4 формат в AVI, което ще ви позволи да се откажете от използването на настолни приложения. Ресурсът е разбираем за начинаещи потребители, не съдържа сложни функции и допълнителни настройки. Всичко, което се изисква от потребителя, е да изтеглите видеоклипа на сървъра и да започнете конвертирането. Предимство - няма нужда да се регистрирате.

Недостатъкът на сайта - невъзможността за конвертиране на няколко файла едновременно, тази функция е достъпна само за потребители с платена сметка.

Отидете на сайта Convertio

 1. Отиваме в сайта и избираме формата на първоначалното видео. Избиране на първоначално разширение за Convertio
 2. Избираме крайното разширение, на което ще се извърши трансформацията. Избиране на целевия файл в Convertio
 3. Изтеглете файла, който искате да преобразувате в сайта. Можете да изтегляте от компютър или облак за съхранение. Качване на видеоклипове в Convertio
 4. След като изтеглите файла на сайта, кликнете върху бутона "Конвертиране" . Преобразуване в Convertio
 5. Процесът на конвертиране на видео към AVI ще започне. Процес на реализация
 6. За да запазите преобразувания документ, кликнете върху бутона "Изтегляне" . Качването на последния файл в Convertio

Онлайн услугата е подходяща за конвертиране на малко видео. Така че, нерегистрираните потребители могат да работят само със записи, чийто размер не надвишава 100 мегабайта.

Метод 3: Zamzar

Руски език онлайн ресурс, който ви позволява да конвертирате от MP4 към най-разпространеното AVI разширение. В момента нерегистрираните потребители имат право да променят файлове, чийто размер не надвишава 5 мегабайта. Най-евтиният тарифен план струва $ 9 на месец, защото за тези пари можете да работите с файлове до 200 мегабайта.

Можете да изтеглите видеоклипа или от компютъра си, или като го свържете с интернет.

Отидете на сайта Zamzar

 1. Добавяме видео към сайта от компютъра или чрез директна връзка. Добавяне на видеоклип към Zamzar
 2. Изберете формата, в който ще се осъществи реализацията. Избиране на крайния формат на Zamzar
 3. Посочете валиден имейл адрес. Посочване на имейл на Zamzar
 4. Кликнете върху бутона "Преобразуване" . Започнете конвертирането
 5. Завършеният файл ще бъде изпратен до имейл, откъдето можете да го изтеглите по-късно.

Замерът на Zamzar не изисква регистрация, но без имейл, видеото няма да може да се конвертира. На тази гледна точка той е значително по-нисък от двамата си конкуренти.

Горепосочените сайтове ще ви помогнат да конвертирате видеоклипа от един формат в друг. В безплатните версии можете да работите само с малки записи, но в повечето случаи файлът MP4 има само малък размер.