AMR е един от аудио форматите, който е по-малко разпространен от известния MP3, така че при възпроизвеждане на някои устройства и програми може да има проблеми. За щастие, това може да бъде елиминирано просто чрез превод на файла в друг формат, без да се губи качеството на звука.

Онлайн конвертиране на AMR в MP3

Повечето от общите услуги за конвертиране на различни формати предоставят своите услуги безплатно и не изискват от потребителя да се регистрира. Единственото неудобство, което може да срещнете, е ограниченията за максималния размер на файла и броя на едновременно преработените файлове. Те обаче са достатъчно разумни и рядко създават проблеми.

Метод 1: Преобразуване

Едно от най-известните услуги за конвертиране на различни файлове. Единственото му ограничение е, че максималният размер на файла не е повече от 100 MB и техният брой не е повече от 20 броя.

Отидете на Convertio

Инструкции стъпка по стъпка за работа с Convertio:

 1. Изберете опцията за зареждане на изображението в главната страница. Тук можете да изтегляте аудио директно от компютъра си, като използвате URL връзка или чрез хранилище в облак ( Google Диск и Dropbox ).
 2. Convertio аудио изтегляне

 3. Когато избирате обувка от персонален компютър, се отваря "Explorer" . Там е избран желаният файл, след което се отваря с помощта на едноименния бутон.
 4. Изберете аудиото, което искате

 5. След това вдясно от бутона за изтегляне изберете аудио формата и формата, в които искате да получите крайния резултат.
 6. Избор на формат Convertio

 7. Ако трябва да изтеглите повече аудио файлове, използвайте бутона "Добавяне на още файлове" . При това не забравяйте, че има ограничения за максималния размер на файла (100 MB) и техния брой (20 броя).
 8. Преобразуване допълнение

 9. След като изтеглите необходимото количество, кликнете върху "Convert" .
 10. Преобразуване на Convertio

 11. Конвертирането трае от няколко секунди до няколко минути. Продължителността на процеса зависи от броя и размера на изтеглените файлове. След като приключите, използвайте зеления бутон "Изтегляне" , който се намира срещу полето с размера. Когато изтегляте един аудио файл в компютъра, файлът се изтегля, а когато го изтеглите, се изтегля архив.
 12. Резултат за спестяване на Convertio

Метод 2: Аудиоконвертор

Тази услуга е насочена към конвертиране на аудио файлове. Управлението тук е съвсем проста, както и допълнителни настройки за качество, които могат да бъдат полезни за тези, които работят професионално със звука. Позволява ви да конвертирате само един файл в една операция.

Отидете на Аудио конвертор

Инструкцията стъпка по стъпка е както следва:

 1. Първо изтеглете файла. Тук можете да го направите директно от компютъра, като кликнете върху големия бутон "Отваряне на файлове" , а също така ги разтоварите от хранилището в облак или други сайтове, като използвате връзката за URL адреса.
 2. Изтегляне на онлайн аудио-конвертор

 3. Във втория параграф изберете файловия формат, който искате да получите на изхода.
 4. Избор на формат за онлайн аудио-конвертор

 5. Регулирайте качеството, в което ще се извършва преобразуването, като използвате скалата под менюто с форматите. Колкото по-добро е качеството, толкова по-добър е звукът, но теглото на готовия файл ще бъде по-голямо.
 6. Настройка на качеството на аудио-конвертора

 7. Можете да направите допълнителни настройки. За да направите това, използвайте бутона "Разширени" , който е вдясно от лентата за настройка на качеството. Не се препоръчва да докосвате нищо, ако не сте ангажирани с професионална работа с аудио.
 8. Онлайн-аудио-конвертор допълнителни настройки

 9. След като направите всички настройки, кликнете върху "Convert" .
 10. Преобразуване на аудио-конвертор онлайн

 11. Изчакайте процесът да завърши и ще се отвори прозорецът за запазване. Тук можете да изтеглите резултата на компютър, като използвате връзката "Изтегляне" или да запазите файла във виртуален диск, като кликнете върху иконата на желаната услуга. Зареждането / запаметяването започва автоматично.
 12. Онлайн запаметяване на аудио конвертори

Метод 3: Колулити

Служба, подобна на интерфейса и функционалността на предишната, но има по-опростен дизайн. Работата в него е малко по-бързо.

Отидете на Coolutils

Инструкцията стъпка по стъпка за тази услуга изглежда така:

 1. Под заглавието "Конфигуриране на опции" изберете формата, в който ще се извърши конвертирането.
 2. Колулитен формат за избор

 3. В дясната част можете да правите разширени настройки. Ето параметрите на каналите, битрейт и sampright. Ако не се специализирате в работата със звук, оставете настройките по подразбиране.
 4. Колектира допълнителни настройки

 5. Тъй като преобразуването започва автоматично след качването на файла в сайта, направете го само след като сте задали всички настройки. Можете да добавяте звук само от компютъра си. За целта използвайте бутона "Преглед" , който се намира под заглавието "Изтегляне на файл" .
 6. Колулити за сваляне на аудио файлове

 7. В "Explorer", посочете пътя до желаното аудио.
 8. Изберете аудиото, което искате

 9. Изчакайте изтеглянето и конвертирането, след като кликнете върху "Изтеглете конвертирания файл" . Изтеглянето ще започне автоматично.
 10. Coolutils изтегляне на готовия файл

Прочетете също: Как да конвертирате 3GP към MP3 , AAC към MP3 , CD към MP3

Направете конвертиране на аудио почти всеки формат, използвайки онлайн услуги, е много лесно. Но си струва да си припомним, че понякога по време на преобразуването звукът на окончателния файл е изкривен.