За да направите анимация не е задължително да имате някои феноменални знания, просто трябва да имате необходимия инструмент. Има много такива инструменти за компютъра, а най-известният от тях е Adobe Photoshop. Тази статия ще ви покаже как бързо да създадете анимация във Photoshop.

Adobe Photoshop - един от първите редактори на изображения, които в момента могат да се смятат за най-добри. В него има много от най-различни функции, с които може да се направи с изображението всичко, всичко. Не е чудно, че програмата може да създаде анимация, защото възможностите на програмата продължават да учудват дори професионалистите.

Вижте също: Най-добрият софтуер за създаване на анимации

Изтеглете Adobe Photoshop

Изтеглете програмата от връзката по-горе и след това я инсталирайте, следвайки инструкциите от това статия.

Как да създадете анимация в Photoshop

Подготовка на платно и слоеве

Първо трябва да създадете документ.

Как да направите анимация в Photoshop

В диалоговия прозорец, който се показва, можете да посочите името, размерите и т.н. Всички параметри са зададени по Ваша преценка. След като промените тези параметри, кликнете върху "OK".

Как да направите анимация в Photoshop

След това направете няколко копия от слоя си или създайте нови слоеве. За да направите това, кликнете върху бутона "Създаване на нов слой", който се намира в панела със слоеве.

Как да направите анимация в Photoshop

Тези слоеве ще бъдат рамки на вашата анимация в бъдеще.

Сега можете да извлечете от тях какво ще бъде изобразено на вашата анимация. В този случай това е движещ се куб. На всеки слой се премества с няколко пиксела надясно.

Как да нарисувате анимация във Photoshop

Създаване на анимации

След като всичките ви рамки са готови, можете да започнете да създавате анимации и за това е необходимо да покажете инструментите за анимация. За да направите това, трябва да включите работната среда "Motion" или времевата линия в раздела "Window".

Timeline за това как да направите анимация във Photoshop

Времевата линия обикновено се показва в желания формат на рамката, но ако това не се случи, просто кликнете върху бутона "Показване на рамки", който ще бъде в средата.

Сега добавете колкото е възможно повече кадри, като кликнете върху бутона "Добавяне на рамка".

Добавяне на кадри към скалата за Как да направите анимацията във Photoshop

След това на всеки кадър се променят алтернативно видимостта на слоевете ви, оставяйки само видимата видима.

Как да направите анимация в Photoshop

Това е всичко! Анимацията е готова. Можете да видите резултата, като кликнете върху бутона "Стартиране на възпроизвеждане на анимация". След това можете да го запазите във формат * .gif.

Как да направите анимация в Photoshop

Ето един прост и хитър, но доказан начин успяхме да направим анимация GIF във Photoshop. Разбира се, това може значително да се подобри, като се намали времето за кадри, добавете повече кадри и направете цели шедьоври, но всичко зависи от вашите предпочитания и желания.