За операционната система Android голям брой игри се пускат почти всеки ден. Производството им не само се занимава с големи компании. Сложността на проектите е различна, така че тяхното създаване изисква специални умения и наличието на допълнителен софтуер. Можете да работите самостоятелно върху приложението, но трябва да полагате големи усилия и да изучавате определени материали.

Създайте игра на Android

Общо, ние сме идентифицирали три налични метода, които ще отговарят на средния потребител за създаване на игра. Те имат различно ниво на сложност, така че първо ще говорим за най-простите и накрая ще се докоснем до трудния, но най-обширен начин за разработване на приложения от всякакъв вид и мащаб.

Метод 1: Онлайн услуги

В интернет има много помощни услуги, където има предварително създадени шаблони за игри по жанр. Потребителят трябва само да добавя изображения, персонализирате знаците, света и допълнителни опции. Този метод се осъществява без никакви познания в областта на разработването и програмирането. Нека анализираме процеса, използвайки примера на сайта AppsGeyser:

Отидете на официалния сайт AppsGeyser

 1. Отидете на основната страница на услугата на горната връзка или чрез търсене във всеки удобен браузър.
 2. Кликнете върху бутона "Създаване" .
 3. Отидете на създаването на проекта в AppsGeyser

 4. Изберете жанра на проекта, който искате да направите. Ще разгледаме обичайния бегач.
 5. Изберете типа приложение в AppsGeyser

 6. Прочетете описанието на жанра на приложението и преминете към следващата стъпка.
 7. Вижте описанието на играта в AppsGeyser

 8. Добавете изображения за анимация. Можете да ги нарисувате сами в графичен редактор или да ги изтеглите от интернет.
 9. Добавете анимации към AppsGeyser

 10. Изберете врагове, ако е необходимо. Необходимо е само да посочите номера им, параметрите за здраве и да качите снимка.
 11. Добавете опоненти към AppsGeyser

 12. Всяка игра има основна тема, която се показва например на входа или в главното меню. Освен това има различни текстури. Добавете тези изображения в категорията за фон и игри .
 13. Добавете игрови изображения към AppsGeyser

 14. В допълнение към самия процес, всяко приложение се отличава с използването на подходяща музика и дизайн за жанра. Добавете шрифтове и аудиофайлове. На страницата AppsGeyser ще получите връзки, където можете да изтегляте безплатна музика и шрифтове, които не са защитени с авторски права.
 15. Добавете музика и шрифтове към AppsGeyser

 16. Наименувайте играта си и продължете.
 17. Името на играта в AppsGeyser

 18. Добавете описание към интересите на потребителите. Доброто описание помага да се увеличи броят на изтеглянията на приложението.
 19. Описание на играта в AppsGeyser

 20. Последната стъпка е да инсталирате иконата. Той ще се покаже на работния плот след инсталирането на играта.
 21. Икона за иконата на AppsGeyser

 22. Можете да запазвате и зареждате проект само след регистриране или влизане в AppsGeyser. Направете това и следвайте.
 23. Регистрация в сайта на AppsGeyser

 24. Запазете приложението, като кликнете върху съответния бутон.
 25. Запазете играта в AppsGeyser

 26. Сега можете да публикувате проекта в Пазар на Google Play за малка такса от двадесет и пет долара.
 27. Публикувайте играта на AppsGeyser

Това завършва процеса на създаване. Играта е достъпна за изтегляне и работи правилно, ако всички изображения и разширени опции са зададени правилно. Споделяйте го с приятели в Google Play Магазин или го изпратете като файл.

Метод 2: Програми за създаване на игри

Има редица програми, които ви позволяват да създавате игри с помощта на вградени инструменти и използването на скриптове, написани на поддържани програмни езици. Разбира се, висококачествено приложение ще работи само ако всички елементи са внимателно изработени и това ще изисква умението да пишете кодове. Има обаче много полезни шаблони в интернет - приложете ги и просто трябва да редактирате някои параметри. Със списък на такъв софтуер вижте другата ни статия.

Повече подробности: Изберете програма за създаване на игра

Ще разгледаме принципа за създаване на проект в единство :

 1. Изтеглете програмата от официалния сайт и го инсталирайте на компютъра си. По време на инсталирането, не забравяйте да добавите всички необходими компоненти, които ще се предлагат.
 2. Стартирайте Unity и продължете да създавате нов проект.
 3. Създайте нов проект в Unity

 4. Задайте име, удобно място за запазване на файлове и изберете "Създаване на проект" .
 5. Име на проекта в Unity

 6. Ще бъдете преместени в работното пространство, където се осъществява процесът на развитие.
 7. Работно пространство на единството

Разработчиците на Unity се увериха, че е по-лесно за новите потребители да преминат към използването на своя продукт, затова създадоха специален наръчник. Той подробно описва всичко за създаването на скриптове, подготовката на компоненти, работата с физиката и графиките. Прочетете това ръководство от линка по-долу и след това, като използвате познанията и уменията, които сте придобили, продължете да създавате своята игра. По-добре е да започнете с прост проект, постепенно да усвоявате нови функции.

Повече подробности: Ръководство за единство в играта

Метод 3: Околна среда за развитие

Сега нека разгледаме последния, най-труден метод - използването на програмен език и среда за разработка. Ако предишните два метода позволиха да правите без знания в областта на кодирането, то тук със сигурност ще трябва да притежавате Ява , C # или, например, Python. Все още има цял списък от езици за програмиране, които обикновено работят с операционната система Android, но Java се смята за официална и най-популярна. За да напишете игра от нулата, първо трябва да научите синтаксиса и да се запознаете с основните принципи за създаване на код на избрания от вас език. Това ще помогне на специални услуги, например GeekBrains.

Интерфейс на уеб сайта на GeekBrains

Сайтът има голям брой безплатни материали, насочени към различни потребители. Вижте този ресурс на връзката по-долу.

Отидете на уеб сайта на GeekBrains

Освен това, ако вашият избор е Java и преди никога не сте работили с езици за програмиране, препоръчваме ви да се запознаете с JavaRush. Уроците се провеждат в по-забавен стил и са по-подходящи за деца, но с нулев багаж на знания, сайтът ще бъде полезен и за възрастни.

Интерфейс на уебсайта на Javarush

Отидете на уеб сайта JavaRush

Самото програмиране се осъществява в среда за разработка. Най-популярната среда за интегрирано развитие за въпросната операционна система се счита за Android Studio. Тя може да бъде изтеглена от официалния сайт и веднага да започне да се използва.

Студио за разработка на

Отворете уеб сайта на Android Studio

Има няколко други общи среди на разработка, които поддържат различни езици. Запознайте ги с връзката по-долу.

Повече подробности:
Избор на среда за програмиране
Как да напиша програма Java

Тази статия засяга темата за самостоятелно развитие на игри за операционната система Android. Както виждате, това е доста сложен въпрос, но има методи, които значително опростяват работата с проекта, тъй като там се използват готови шаблони и заготовки. Проверете горните методи, изберете този, който е най-подходящ и опитайте да изградите приложения.