За да започнете да използвате системата за плащане Yandex Money, първата стъпка е да се регистрирате в Yandex и да стартирате портфейла си. В тази статия ще ви предоставим инструкции как да създадете чантата в Yandex Money.

Така че, първо трябва да получите електронния си портфейл. Всички операции в системата Yandex Money могат да се извършват само когато сте в профила си.

Ако вече имате профил, влезте в профила си и отидете на услугата Yandex Money

В случай, че сте нов потребител на Yandex, кликнете върху бутона Още от главната страница и изберете "Пари".

Как да създадете чантата в Yandex Money 1

В нов прозорец кликнете върху бутона Отваряне на Wallet. Ще се намирате на страницата за регистрация на профила си.

По-подробно: Как да създадете профил в Yandex

Как да създадете чантата в Yandex Money 2

Регистрацията на сметка може да се извърши чрез социални мрежи - Facebook, Vkontakte, Odnoklassniki и др. След като въведете данните си и потвърдите чрез SMS, кликнете върху бутона "Създаване на Wallet".

Свързана информация: Как да разберете номера на портфейла в Yandex Money

Как да създадете чантата в Yandex Money 3

След няколко секунди ще се създаде портфейлът. Информация за него ще се покаже на страницата. В профила си можете да имате само една чанта. Нейната валута е руската рубла (RUB).

Как да създадете чантата в Yandex Money 4

Прочетете още: Как да използвате Yandex Money услуга

Така че създадохме портфейла си за Yandex Money. Обърнете внимание на един детайл: по подразбиране се създава портфейл със статус "анонимен". Той има ограничения върху размера на сумата, която може да задържи портфейла, и възможността за прехвърляне на пари. За пълното използване на чантата Yandex трябва да активирате статуса на "Named" или "Identified". За да направите това, трябва да попълните специален формуляр или да извършите идентификация.