Как да забраните хардуерното ускорение в браузъра Yandex

Yandex.Browser, както и много други уеб браузъри, по подразбиране има поддръжка за хардуерно ускорение. Обикновено не е необходимо да се изключва, тъй като помага да се обработи съдържанието, показвано на сайтовете. Ако имате проблеми с гледането на видеоклипове или дори изображения, можете да изключите една или повече функции, които влияят на ускорението в браузъра.

Деактивиране на хардуерната поддръжка в браузъра Yandex

Потребителят може да деактивира хардуерното ускорение в браузъра Ya, като използва основните настройки, както и експерименталния раздел. Деактивирането ще бъде най-добрият начин да се направи, ако по някаква причина балансирането на натоварването на процесора и графичния процесор причини неизправност на уеб браузъра. Въпреки това, няма да е неуместно да се уверите, че видеокартата не е причината за проблемите.

Метод 1: Деактивиране на настройките

Отделен елемент от настройките в Yandex. Browser е изключването на хардуерното ускорение. Няма допълнителни функции тук, но в повечето случаи всички проблеми, които преди това са изчезвали. Въпросният параметър е деактивиран, както следва:

 1. Кликнете върху "Меню" и отидете на "Настройки" .
 2. Превключете на настройките на браузъра Yandex

 3. Преминете към секцията "Система" през панела вляво.
 4. Разделът Система в настройките на Yandex.Browser

 5. В блока "Производителност" намерете елемента "Използвайте хардуерно ускорение, ако е възможно" и го махнете.
 6. Деактивиране на хардуерното ускорение в Yandex

Рестартирайте програмата и проверете работата на браузъра Yandex. Ако проблемът продължава, можете допълнително да използвате следния метод.

Метод 2: Експериментална част

В браузърите на двигателите Chromium, Blink има раздел със скрити настройки, които са на етап тестване и не се добавят към основната версия на уеб браузъра. Те помагат за решаването на различни проблеми и фина настройка на браузъра, но в същото време разработчиците не могат да бъдат отговорни за стабилността на работата си. Това означава, че промяната им може да направи Yandex.Browser неоперативен и в най-добрия случай можете да го стартирате и да възстановите експерименталните настройки. В най-лошия случай програмата трябва да бъде преинсталирана, така че правите допълнителни корекции на свой собствен риск и риск и предварително се уверете, че синхронизацията е разрешена.

Вижте също: Как да конфигурирате синхронизацията в браузъра Yandex

 1. В адресната лента въведете browser://flags и натиснете Enter .
 2. Отворете секцията за експериментални настройки в Yandex

 3. Сега въведете следните команди в полето за търсене:

  #disable-accelerated-video-decode (хардуерно ускорено видео декодиране) - хардуерно ускорение за видеодекодиране. Задайте го на „Disabled“ .

  Деактивиране на хардуерно-ускорено видеодекодиране в браузъра Yandex

  #ignore-gpu-blacklist (Списък за преначертаване на софтуер) - замени списъка на софтуерната визуализация. Активирайте, като изберете „Enabled“ .

  Активиране на списъка "Преодоляване на софтуерна визуализация" в браузъра Yandex

  #disable-accelerated-2d-canvas (Ускорено 2D платно) - използвайте графичен процесор, за да обработвате 2D елементи на платно вместо софтуерна обработка. Деактивиране - „Деактивирано“ .

  Изключете ускореното 2D платно в браузъра Yandex

  #enable-gpu-rasterization (GPU rasterization) - растеризиране на съдържание от графичен процесор - “Disable” .

  Деактивирането на GPU растеризацията в браузъра Yandex

 4. Сега можете да рестартирате браузъра и да проверите неговата работа. Ако се появи неправилна операция, нулирайте всички настройки по подразбиране, като влезете отново в експерименталната секция и кликнете върху бутона „Нулиране на всички по подразбиране“ .
 5. Нулирайте всички експериментални настройки в браузъра Yandex

 6. Можете отново да се опитате да промените стойностите на горните параметри, да ги промените един по един, да рестартирате програмата и да проверите стабилността на работата му.

Ако предложените опции не ви помогнат, проверете видеокартата си. Може би това е виновен за остарял драйвер и напротив, софтуерът, който току-що беше обновен, не работи много добре и би било по-правилно да се върнем към предишната версия. Други проблеми с графичната карта не са изключени.

Вижте също:
Как да върна NVIDIA драйвера за видеокарта
Преинсталирайте драйверите за видеокарти
Проверка на видеокартата