Сега малко хора не са чували за изтегляне на съдържание чрез торенти. Понастоящем този вид изтегляне е най-популярен в мрежата. Същевременно има начинаещи потребители, които не знаят много за това как да изтеглят видеоклип чрез торент или файл с друг формат. Нека да разгледаме конкретен пример за това как да изтеглите видеоклип, използвайки най-простия клиент за предаване, който има най-малко налични функции.

Изтегляне на предаване

Добавяне на торент към програмата

След като стартираме приложението за предаване, трябва да отворим файл в него, който преди е изтеглен от тракера на твърдия диск на компютъра.

Отваряне на торент файл в програмата за предаване

Избираме торент файл, който съдържа адресите за местоположение в BitTorrent мрежата на видеото, от което се нуждаем.

Избиране на торент файл в програмата за предаване

След това се отваря прозорец, който ви подканва да добавите изтеглянето. Преди да стартираме изтеглянето, можем да изберем бъдещото местоположение на изтегления файл и да зададем неговия приоритет (нормален, висок или нисък).

Добавяне на торент файл към програмата за предаване

Качете видеоклип

След като добавихме торент файла към програмата "Предаване", изтеглянето на видеото ще започне автоматично. Относно какъв процент от съдържанието се изтегля на твърдия диск на компютъра, можем да преценим с графичния индикатор напредъка на изтеглянето.

Изтегляне на видеоклипа в програмата за предаване

Отваряне на папка с видеоклип

Когато файлът е напълно зареден, ще ни кажем индикатора за изтегляне, който е изцяло оцветен в зелено. След това можем да отворим папката, където се намира изтегленият видео файл. За да направите това, трябва да кликнете с десния бутон върху линията за изтегляне и да изберете "Отваряне на папка" в менюто, което се показва.

Отваряне на папка с изтеглено видео в програмата за предаване

Прочетете още: Програми за изтегляне на торенти

Както можете да видите, изтеглянето на видео през торента не представлява нищо сложно. Особено лесно е да се направи това с помощта на Transmission, чийто интерфейс не е претоварен с допълнителни функции, които усложняват работата.