MSI произвежда различни компютърни продукти, между които пълнофункционални настолни компютри, персонални компютри, лаптопи и дънни платки. Собствениците на устройство може да се наложи да влязат в BIOS, за да променят всички настройки. В същото време, в зависимост от модела на дънната платка, ключът или комбинацията им ще се различават, поради което добре известни стойности може да не са подходящи.

Влезте в BIOS на MSI

Процесът на въвеждане на BIOS или UEFI за MSI практически не се различава от другите устройства. След като включите компютъра или лаптопа си, първият екран е начален екран с фирмено лого. В този момент трябва да имате време, за да натиснете клавиша, за да влезете в BIOS. Най-добре е да направите кратко кратко натискане, за да влезете в настройките, като държите ключа за дълго време, докато дисплеят на главното меню на BIOS също е ефективен. Ако пропуснете момента, в който компютърът отговаря на повикването на BIOS, обувката ще продължи и ще трябва да рестартирате отново, за да повторите горните стъпки.

Основните клавиши за въвеждане са следните: Дел ( известен също като Изтриване ) и F2 . Тези стойности (най-вече Del) са приложими за моноблокове и лаптопи от тази марка, както и за дънни платки с UEFI. По-рядко от значение е F2. Разпространението на стойности е малко тук, така че не са намерени някои нестандартни ключове или комбинации от тях.

Основните дънни платки на MSI могат да бъдат вградени в лаптопи от други производители, например, както се практикува сега с преносими компютри на HP. В този случай процесът на влизане обикновено се променя на F1 .

Вижте също: Въведете BIOS на лаптопа HP

Можете също така да прегледате ключа, който е отговорен за влизането в потребителското ръководство, изтеглено от официалния уебсайт на MSI.

Отворете секцията за поддръжка на уеб сайта на MSI

 1. Използвайки връзката по-горе, можете да стигнете до страницата със свалени технически данни и данни от официалния ресурс на МВР. В изскачащия прозорец посочете модела на устройството си. Ръчното избиране тук не винаги работи правилно, но ако нямате проблеми с него, използвайте тази опция.
 2. Търсете устройството MSI по образец на официалния сайт

 3. На страницата на продукта превключете в раздела Ръководство за потребителя.
 4. Ръководство за потребителя на официалния уебсайт на MSI

 5. Намерете предпочитания от вас език и кликнете върху иконата за изтегляне в него.
 6. Изтеглете инструкции до устройството MSI от официалния сайт

 7. След изтеглянето, разопаковайте архива и отворете PDF файла. Това може да се направи директно в браузъра, тъй като много съвременни уеб браузъри поддържат преглеждане на PDF файла.
 8. В документацията намерете секцията BIOS чрез съдържанието или търсете в документа с помощта на клавишната комбинация Ctrl + F.
 9. Вижте кой ключ е определен за конкретен модел устройство и го използвайте следващия път, когато включите или рестартирате компютъра.
 10. Информация за въвеждането на BIOS в MSI в ръководството за потребителя

Естествено, ако дънната платка MSI е вградена в лаптоп от друг производител, ще трябва да потърсите документация на уебсайта на тази компания. Принципът на търсене е подобен и леко се различава.

Решаване на проблеми при влизане в BIOS / UEFI

Често срещани са ситуации, когато влизането в BIOS се провали, като просто натиснете желания клавиш. Ако няма сериозни проблеми, които изискват намеса в хардуера, но все още не можете да влезете в BIOS, може би опцията Бързо зареждане бе активирана по-рано в настройките. Основната цел на тази опция е да управлява режима на стартиране на компютъра, като позволява на потребителя ръчно да ускори процеса или да го направи стандартно.

Вижте също: Какво представлява "Бързо зареждане" ("Бързо зареждане") в BIOS

За да я деактивирате, използвайте инструмента с идентично име от MSI. В допълнение към превключвателя с опции за бързо стартиране има функция, която автоматично се регистрира в BIOS при следващото включване на компютъра.

Решението е предназначено за дънни платки, така че трябва да извършите търсене на модела, инсталиран на вашия компютър / лаптоп. Помощната програма MSI Fast Boot не се предлага за всички дънни платки от този производител.

Отворете секцията за поддръжка на уеб сайта на MSI

 1. Отидете на уеб сайта MSI на горната връзка, въведете модела на вашата дънна платка в полето за търсене и изберете желаната опция от падащия списък.
 2. Търсете модела на дънната платка на официалния уебсайт на MSI

 3. На хардуерната страница отидете в раздела "Помощни програми" и изберете версията на вашата операционна система.
 4. Раздел "Помощни програми" и избор на операционна система на официалния уебсайт на MSI

 5. От списъка намерете "Бързо зареждане" и кликнете върху иконата за изтегляне.
 6. Изтегляне на помощната програма MSI Fast Boot от официалния сайт

 7. Разархивирайте архива на zip, инсталирайте и стартирайте програмата.
 8. Изключете режима "Бързо зареждане" с бутона под формата на ключ в положение "OFF" . Сега можете да рестартирате компютъра си и да влезете в BIOS, като използвате клавиша, посочен в първата част на статията.
 9. Деактивирайте режима за бързо стартиране в помощната програма за бързо стартиране на MSI

 10. Друга алтернатива е да използвате бутона "GO2BIOS" , в който самият компютър ще премине към BIOS по време на следващото стартиране. Няма нужда да деактивирате бързото стартиране. Накратко, тази опция е подходяща за еднократно въвеждане чрез рестартиране на компютъра.
 11. Преминете към BIOS в помощната програма за бързо стартиране на MSI

Когато описаната инструкция не донесе желания резултат, проблемът най-вероятно е резултат от неправилни действия на потребителя или повреди, които възникнаха по една или друга причина. Най-ефективният вариант е да възстановите настройките, разбира се, по начини, които заобикалят възможностите на самия BIOS. Прочетете за тях в друга статия.

Повече подробности: Нулиране на настройките на BIOS

Няма да е излишно да се запознаете с информация, която може да повлияе на загубата на BIOS функционалност.

Повече подробности: Защо BIOS не работи

Е, ако сте изправени пред факта, че товаренето не надхвърля логото на дънната платка, може да ви бъде полезен следният материал.

Повече подробности: Какво да направите, ако компютърът виси върху логото на дънната платка

Влизането в BIOS / UEFI може да бъде проблематично за собствениците на безжични клавиатури или клавиатури с частично увреждане. В този случай има решение на връзката по-долу.

Повече подробности: Въведете BIOS без клавиатура

Това заключава статията, ако все още имате затруднения при влизането в BIOS или UEFI, напишете вашия проблем в коментарите и ще се опитаме да помогнем.