Dr.Web Security Space е една от най-популярните антивирусни програми, използвани от много потребители. В някои случаи е взето решение да преминете към друг защитен софтуер или просто да се отървете от инсталираната защита. Препоръчваме ви да използвате един от няколкото лесни начина за пълно премахване на програмата на вашия компютър. Нека да разгледаме по-отблизо всеки от тях.

Извадете Dr.Web Security Space от компютъра

Възможно е да има няколко причини за изтриването, но този процес не винаги се изисква. Понякога е достатъчно само временно да деактивирате антивируса и, когато е необходимо, да го възстановите отново. Прочетете повече за това в нашата статия на линка по-долу, той описва няколко прости методи, за да забраните напълно Dr.Web Security Space.

Вижте също: Деактивирайте антивирусната програма Dr.Web

Метод 1: CCleaner

Има такава многофункционална програма като CCleaner , Основната му цел е да почистите компютъра от ненужни остатъци, да поправите грешки и да извършите автоматичен контрол. Това обаче не са всички негови възможности. С помощта на този софтуер също така деинсталирайте всеки софтуер, инсталиран на вашия компютър. Процесът на премахване на Dr.Web е както следва:

 1. Изтеглете CCleaner от официалния сайт, завършете инсталацията и го стартирайте.
 2. Отидете в раздела "Услуга" , намерете необходимата програма в списъка, изберете я с левия бутон на мишката и кликнете върху "Деинсталиране" .
 3. Избор на програма, която да се премахне в CCleaner

 4. Прозорецът за премахване на Dr.Web ще се отвори. Тук маркирайте обектите, които искате да запазите след изтриването. В случай на повторно инсталиране, те ще бъдат заредени в базата данни обратно. След като изберете, кликнете върху "Напред" .
 5. Избиране на обекти, които да бъдат запазени, след премахване на пространството на

 6. Деактивирайте самозащита чрез въвеждане на captcha. Ако номерата не могат да бъдат разглобени, опитайте да актуализирате картината или да изпълните гласово съобщение. След като въведете, бутонът "Изтриване на програмата" ще се активира и кликнете върху него.
 7. Въведете captcha за премахване на Dr.Web Security Space

 8. Изчакайте до края на процеса и рестартирайте компютъра, за да премахнете останалите файлове.
 9. Рестартирайте компютъра, след като деинсталирате Dr.Web Security Space

Метод 2: Софтуер за премахване на софтуер

Потребителите могат да използват специален софтуер, който позволява пълно деинсталиране на инсталиран софтуер на компютъра. Функционалността на тези програми е фокусирана върху това. След като инсталирате едно от тях, трябва само да изберете Dr.Web Security Space от списъка и да го деинсталирате. Повече информация за пълния списък на такъв софтуер можете да намерите в нашата статия на линка по-долу.

Повече подробности: 6 най-добри решения за пълно премахване на програмите

Метод 3: Стандартен инструмент за Windows

В операционната система Windows има вграден инструмент за пълно премахване на програми от компютъра. Той също така помага да деинсталирате Dr.Web. Можете да извършите този процес, както следва:

 1. Отворете "Старт" и отворете "Контролен панел" .
 2. Windows 7 Контролен панел

 3. Изберете "Програми и функции" .
 4. Програми и компоненти на Windows 7

 5. Намерете необходимия антивирус в списъка и щракнете двукратно върху него с левия бутон на мишката.
 6. Избиране на програма за премахване в Windows 7

 7. Ще се отвори прозорец, където ще ви бъдат предложени три варианта за действие, трябва да изберете "Деинсталиране на програма" .
 8. Отидете на деинсталиране на Dr.Web Security Space

 9. Посочете параметрите, които искате да запазите, и кликнете върху "Напред".
 10. Избиране на обекти, които да бъдат запазени, след премахване на пространството на

 11. Въведете captcha и стартирайте процеса на деинсталиране.
 12. Въведете captcha за премахване на Dr.Web Security Space

 13. Когато процесът приключи, кликнете върху "Рестартиране на компютъра", за да изтриете остатъчните файлове.
 14. Рестартирайте компютъра, след като деинсталирате Dr.Web Security Space

По-горе, анализирахме подробно три прости начина, благодарение на които Dr.Web Security Space е напълно премахната от компютъра. Както можете да видите, всички те са доста прости и не изискват допълнителни знания или умения от потребителя. Изберете един от любимите си методи и извършете деинсталиране.