В процеса на използване на компютъра, много потребители на Windows се сблъскват с проблема с деинсталирането на програми. Обикновено, при използване на стандартни инструменти за Windows, екранът може да покаже грешка при премахване, повреда или процесът на деинсталиране може да продължи безкрайно. За щастие, можете да деинсталирате програми за възстановяване на данни, но за това трябва да използвате специален софтуер.

Програмите за деинсталиране на програми за възстановяване на отметки ви позволяват да принудите процедурата за деинсталиране. Принципът на тези програми е, че те почистват всички файлове и папки на файловата система, свързани с името на програмата, а също и да почистват регистъра на ненужните ключове.

Инструмент за деинсталиране

Uninstall Tool - изтеглите безплатно Unistall Tuls

Популярна програма за премахване на програми от компютър, които не могат да бъдат премахнати по обичайния начин. Помощната програма е уникална по това, че ви позволява да деинсталирате програми три пъти по-бързо от стандартните инструменти за Windows.

От допълнителните функции на инструмента за деинсталиране, заслужава да се отбележи показването на подробна информация за всяка инсталирана програма, включително датата на последната актуализация, както и функцията на партидните програми за деинсталиране, с които можете да маркирате и изтриете няколко програми наведнъж.

Изтегляне на инструмента за деинсталиране

Revo Uninstaller

Revo Uninstaller - свободно изтегляне на Revo Uninstaller

Отлична програма за пълно премахване на програми, които освен това са напълно безплатни.

За разлика от инструмента за деинсталиране, Revo Uninstaller разполага с функция за ловец, която ви позволява да деинсталирате приложение, ако не се появи в списъка с програми за премахване, но има пряк път на работния плот.

В допълнение, Revo Uninstaller ви позволява да конфигурирате списъка от програми от стартиране на Windows и да изчистите кеш паметта и "бисквитките" от браузъри и други програми на компютъра, което в крайна сметка ще освободи компютъра от боклук и ще увеличи производителността на системата.

Изтегляне на Revo Uninstaller

Урокът: Как да премахнете деинсталираната програма от компютъра

IObit Uninstaller

IObit Uninstaller - свободно изтегляне IObit Unistaller

Продължавайки разговора за инструментите за принудително премахване на програми, заслужава да се спомене програмата IObit Uninstaller, която ефективно се справя със задачата.

Програмата разполага с изчерпателен набор от допълнителни функции, включително деинсталиране на партиди, деактивиране на процеси и програми от autorun, преглеждане и премахване на инсталираните актуализации на Windows, функцията за унищожаване на файлове безвъзвратно и др.

Изтегляне на IObit Uninstaller

Общо деинсталиране

Total Uninstall - изтегляне безплатно Total Unistall

Не е безплатен, но същевременно много ефективен инструмент за деинсталиране на програми за възстановяване на програми. Деинсталирането на програмите може да се извърши индивидуално или като цял пакет (за целта трябва да се маркират всички необходими приложения).

Ако е необходимо, Total Uninstall може да покаже всички промени, направени от избраната програма на компютъра, да редактира списъка с процеси и стартиране, да сканира системата и да я изтрие.

Изтегляне на Total Uninstall

Разширено Uninstaller Pro

Разширено Uninstaller Pro безплатно изтегляне

Безплатна функционална програма за премахване на програми, която включва различни инструменти за поддържане на производителността на системата.

В допълнение към принудителното деинсталиране на програми, Advanced Uninstaller Pro може да редактира списъка от програми при стартиране, бързо да почисти събирания боклук на компютъра, да сканира регистъра с последващото отстраняване на откритите проблеми, да следва процедурата за инсталиране на нов софтуер, да следи всички нови промени в системата и др.

Изтегляне на

Софт организатор

Меки органайзер - изтегляне на безплатен меки организатор

Популярната програма за пълно премахване на програмите може ефективно да се справи със следи в системния регистър и файловата система, като удължи най-добрата компютърна производителност.

В допълнение, програмата е снабдена с такива полезни функции като премахване на следи за вече изтрити програми, проверка за актуализации и статистика за премахването на различни програми от други потребители на Soft Organisizer.

Изтегляне на мекия органайзер

В заключение

Всички програми за премахване на програми и техните записи, разгледани в статията, ви позволяват бързо и ефективно да се справите с приложенията, които обикновените инструменти на Windows не искат да напуснат компютъра. Всяка от програмите има свои собствени функционални характеристики, добре, как да решите какво да изберете зависи от вас.

И как да премахнете ненужните програми? Изчаква се вашите отговори в коментарите