Почти всички игри, предназначени за Windows, са разработени с помощта на DirectX , Тези библиотеки ви позволяват да изразходвате ресурсите на видеокартата възможно най-ефикасно и в резултат да извлечете сложни графики с високо качество.

Тъй като производителността на графичните адаптери се увеличава, техните възможности също се увеличават. Старите библиотеки DX вече не са подходящи за работа с нов хардуер, тъй като не разкриват целия си потенциал, а разработчиците редовно пускат нови версии на DirectX. Ще посветим тази статия на единадесетото издание на компонентите и ще разберем как те могат да бъдат актуализирани или преинсталирани.

Инсталиране на DirectX 11

DX11 е предварително инсталирана във всички операционни системи, като се започне с Windows 7. Това означава, че няма нужда да търсите и инсталирате програмата на вашия компютър, освен това отделно разпространение на DirectX 11 не съществува в природата. Това се посочва директно на официалния сайт на Microsoft.

Информация за невъзможността да изтеглите и инсталирате DirectX 11 като отделен пакет на уеб сайта на Microsoft

Ако има подозрение за неправилна работа на компонентите, те могат да бъдат инсталирани чрез уеб инсталатора от официалния източник. Можете да направите това само ако използвате операционната система, която не е по-нова от Windows 7. Как да преинсталирате или актуализирате компоненти на други операционни системи и дали това е възможно, ще говорим по-долу.

Прочетете повече: Как да актуализирате библиотеките на DirectX

Windows 7

 1. Кликнете върху връзката по-долу и кликнете върху "Изтегляне" .

  Изтегляне на

  Страницата за изтегляне на уеб инсталатора на разпространението на DirectX на официалния уебсайт на разработчика

 2. След това премахнете отметките от всички квадратчета за отметка, които любезно отхвърлят Microsoft и кликнете върху "Отказ и продължаване".

  Изтеглете страницата на уеб инсталатора на разпространението на DirectX на официалния сайт на разработчика

 3. Стартирайте изтегления файл като администратор.

  Пускане на инсталатора на DirectX като администратор на Windows

 4. Ние сме съгласни с това, което е написано в текста на лиценза.

  Приемете лицензионното споразумение, когато инсталирате разпределението на DirectX в Windows

 5. След това програмата автоматично ще провери DX на компютъра и, ако е необходимо, ще изтегли и инсталира необходимите компоненти.

  Завършване на уеб инсталатора за пакета DirectX

Windows 8

За Windows 8, инсталирането на DirectX е достъпно само чрез "Център за актуализации" . Тук трябва да кликнете върху връзката "Показване на всички налични актуализации" , след което изберете от списъка тези, които са свързани с DirectX и инсталирайте. Ако списъкът е голям или не е ясно кои компоненти да инсталирате, можете да инсталирате всичко.

Избиране на актуализации за инсталиране в Центъра за актуализации на Windows

Windows 10

В "топ десет" инсталацията и актуализацията на DirectX 11 не се изисква, защото има предварително инсталирана версия 12. С разработването на нови поправки и добавки те ще бъдат достъпни в "Център за актуализации" .

Windows Vista, XP и други операционни системи

В случай, че използвате операционна система, по-стара от "седем", няма да можете да инсталирате или актуализирате DX11, тъй като тези операционни системи не поддържат тази версия на приложния програмен интерфейс (API).

заключение

DirectX 11 е "собствена" само за Windows 7 и 8, така че само в тези операционни системи е възможно да се инсталират тези компоненти. Ако откриете разпределение в мрежата, съдържаща реакционните библиотеки 11 за всякакви Windows, знаете: вие сте безсрамно измамени.