Един ден ще дойде времето, когато разглеждате снимки, направени по време на лятната ваканция, празниците от Нова година, рождения ден на най-добър приятел или фотосесия с коне, няма да причини обичайните емоции. Тези снимки ще бъдат само файлове, които заемат място на вашия твърд диск. Само като ги разгледате по нов начин, например, като създадете колаж за снимки, можете да съживите тези много впечатления.

Инструменти за колажиране на снимки

Има много начини за създаване на колаж. Тя дори може да бъде парче шперплат, с картини поставени върху него в произволен ред, отпечатани на принтер. Но в този случай ще обсъдим специален софтуер, като започнем с професионални фоторедактори и завършим с онлайн услуги.

Вижте също: Потърсете колаж онлайн. Направете колаж от снимки онлайн.

Метод 1: Photoshop

Най-мощният инструмент на Adobe Systems, създаден за работа с графични елементи, може да се нарече един от най-популярните и професионални по рода си. Големината на функционалността му не изисква доказателства. Достатъчно е да си припомним добре известния филтър Liquify ( "Пластмасов" ), благодарение на който зъбите са изправени по чудо, косата е навита, носовете и фигурата са коригирани.
Прозорец на Adobe Photoshop
Най- Photoshop се осигурява дълбока работа със слоеве - можете да ги копирате, да коригирате прозрачността, вида на отместване и да зададете имена. Има безброй възможности за ретуширане на снимки и голям набор от персонализиращи се инструменти за рисуване. Така че, с комбинацията от няколко снимки в един състав, той определено ще се справи. Но, както другите проекти на Adobe, програмата не е евтина.

урок: Създайте колажи във Photoshop

Метод 2: Фото колаж

Оставете Photoshop по-солиден и професионален, но това очевидно не е единственият достоен инструмент за създаване на колажи. Отдавна има специални програми за това. Вземете поне едно заявление Фото колаж , който включва над 300 тематични шаблона и е чудесно за дизайн на поздравителни картички, покани, фото книги и дори дизайн на сайта. Единственият му недостатък е, че свободният период трае само 10 дни. За да създадете прост проект, трябва:

 1. Стартирайте програмата и отидете на "Създаване на нов колаж". Нов прозорец за създаване на проект в Photo Collage
 2. Изберете типа на проекта. Избор на тип проект в Photo Collage
 3. Определете шаблон, например, между хаотичните и кликнете върху "Next" . Избор на шаблон в Photo Collage
 4. Персонализирайте формата на страницата и кликнете върху Край . Настройване на опциите на страницата в PhotoCollage
 5. Изтеглете изображения до работното пространство. Добавяне на снимка в Photo Collage
 6. Запазете проекта. Запазване на завършения проект в Photo Collage

Метод 3: Master Collage

По-прост, но също така интересен е продуктът на AMS Software, руски предприемач, който е постигнал невероятни резултати в тази посока. Дейността им е насочена към създаване на приложения за фото и видео обработка, както и в областта на дизайна и печата. От полезни функции Колаж Мастърс изпъква: настройка на перспективата, добавяне на етикети, наличие на ефекти и филтри, както и раздел с вицове и афоризми. На разположение на потребителя 30 безплатни старта. За да създадете проект, който ви е необходим:

 1. Стартирайте програмата, изберете раздел "Нов" . Прозорецът за създаване на нов проект в Master Collages
 2. Задайте параметрите на страницата и кликнете върху "Създаване на проект" . Прозорец Настройки на проекта в главни колажи
 3. Добавете снимки към работната област и с помощта на разделите "Изображение" и "Обработка" можете да експериментирате с ефекти. Създаване на колаж в съветника за колажиране
 4. Отворете раздела "Файл" и изберете "Запазване като". Запазването на завършения проект в съветника за колажиране

Метод 4: CollageIt

Разработчикът на Пърл планина твърди, че CollageIt предназначени за незабавно създаване на колажи. Само с няколко стъпки, потребител на всяко ниво може да създаде композиция, която може да съдържа до двеста снимки. Има промени в предварителен преглед, автоматично разбъркване и фон. Скромно, разбира се, но безплатно. Тук всичко е справедливо - парите се поставят само за професионалната версия.
Прозорец за колажиране

урок: Създайте колаж от снимки в програмата CollageIt

Метод 5: Microsoft Tools

И накрая, Office, който със сигурност е инсталиран на всеки компютър. В този случай можете да попълните снимки както с Word страницата, така и с Power Point. Но по-подходящо за това е приложението издател , Естествено, ще трябва да изоставите модните филтри, но ще бъде достатъчно локален набор от дизайнерски елементи (шрифтове, рамки и ефекти). Общият алгоритъм на действията при създаване на колаж в издателя е прост:

 1. Отворете раздела "Структура на страницата" и изберете ориентацията на пейзажа. Настройване на работното поле при създаване на колаж в Publisher
 2. В раздела "Вмъкване" кликнете върху иконата "Чертежи" . Зареждане на снимки в издателя
 3. Добавете снимки и ги поставете по произволен начин. Всички други действия са индивидуални. Създаване на колаж в Publisher

По принцип списъкът може да бъде по-дълъг, но тези методи са достатъчни, за да разрешат горепосочения проблем. Подходящ инструмент ще бъде намерен от тези потребители, за които бързината и простотата са важни при създаването на колажи и тези, които ценят максимално функционалността в този бизнес повече.