Често, докато работите в MS Word, може да се натъкнете на необходимостта от създаване на такива документи като изявления, обяснения и други. Всички те, разбира се, трябва да бъдат правилно украсени и един от критериите, които се предлагат за регистрация, е наличието на капачка или, както се нарича и група от горни реквизити. В тази кратка статия ще ви покажем как правилно да създадете заглавка на документ в Word.

Урокът: Как да направите бланка в Word

1. Отворете документа на Word, в който искате да създадете заглавката, и поставете курсора в началото на първия ред.

отворен документ на Word

2. Натиснете бутона "ENTER" колкото пъти се съдържат редовете в заглавката.

линии за шапки в Word

Забележка: Обикновено заглавката се състои от 5-6 реда, съдържащи заглавието и името на лицето, на което е адресиран документа, името на организацията, позицията и името на изпращача и евентуално някои други реквизити.

3. Поставете курсора в началото на първия ред и въведете необходимите данни във всеки ред. Това ще изглежда така:

подробности в заглавката в Word

4. Изберете текста в заглавката на документа с мишката.

маркирайте заглавката в Word

5. В раздела Начална страница на лентата с инструменти "Бърз достъп" в групата инструменти "Атрибути " кликнете върху бутона "Подравняване надясно ".

подравнете заглавката в Word

Забележка: Можете дори да обосновете текста с помощта на горещи клавиши - просто натиснете "CTRL + R" , преди това изберете съдържанието на заглавката с мишката.

заглавието отдясно в думата

заглавието отдясно в думата

Урокът: Използване на горещи клавиши в Word

    Съвет: Ако все още не сте променили шрифта на текста в горната част до курсив (с наклон), направете го - изберете с мишката текста в заглавката и кликнете върху бутона "Текстове", разположен в групата "Шрифтове" .

заглавие в курсив в Word

Урокът: Как да промените шрифта в Word

Може би не ви харесва стандартния интервал между линиите в заглавката. Нашите инструкции ще ви помогнат да го промените.

променете интервала в заглавката в Word

Урокът: Как да промените разстоянието между редовете в Word

Сега знаете как да направите шапка в Словото. Всичко, което трябва да направите, е да напишете името на документа, да въведете основния текст и, както трябва, да поставите подписа и датата по-долу.

Урокът: Как да направите подпис в Word