Една от основните функции на Skype програмата е видео разговори. Това е тази възможност, до голяма степен Skype дължи своята популярност на потребителите. В крайна сметка тази програма беше първата, която въведе функцията за видеовръзка при масов достъп. Но, за съжаление, не всички потребители знаят как да правят видео. Въпреки, че тази процедура е доста проста и, като цяло, интуитивно разбираема. Нека да разберем това.

Инсталиране на оборудването

Преди да се обадите на някого чрез Skype, трябва да свържете и конфигурирате оборудването, предназначено за видеообаждането, ако не е било направено преди това. На първо място, трябва да свържете и конфигурирате аудио изходни устройства - слушалки или високоговорители.

Трябва също така да се свържете и настройка на микрофона ,

Изберете устройство в настройките на звука на Skype

Разбира се, няма възможност за видеообаждане без свързана уеб камера. За да се гарантира максималното качество на изображението, предавано на събеседника, трябва да го изпълните настройка на камерата в програмата Skype.

Запазване на настройките в Skype

Осъществяване на повикване

След като всичко е конфигурирано, отидете в Skype акаунта си. В секцията за контакти, която се намира в лявата част на прозореца на приложението, намираме човека, от когото се нуждаем. Кликваме с десния бутон върху името му и в контекстното меню се показва елементът "Видео повикване".

Видеообаждане в Skype

Позвънява се на избрания абонат. Трябва да се приеме. Ако абонатът отхвърли обаждането или просто не го приеме, видеообаждането ще се провали.

Обадете се на приятел в Skype

Ако събеседникът приеме обаждането, можете да започнете разговор с него. Ако той има и свързан фотоапарат, можете не само да проведете разговор с събеседник, но и да го гледате от екрана на монитора.

Включване на камерата в Skype

За да прекратите видеообаждането, просто кликнете върху червения бутон с обърната бяла слушалка в центъра.

Ако видеообаждането не е между две, а между голям брой участници, то се нарича конференция ,

Видеоконференция в Skype

Както можете да видите, обаждането в Skype е възможно най-просто. Всички действия за изпълнение на тази процедура са интуитивно ясни, но някои начинаещи все още се объркват, като правят своето първо видеообаждане.