Разширението MOV се отнася за видеоклипове. Днес искаме да ви кажем кой играч е най-подходящ за изпълнение на такива файлове.

Варианти на отварящи се ролки MOV

Форматът MOV е разработен от Apple и е от основно значение за видеото, предназначено за работа с корпоративни устройства на Apple. При Windows, видеоклиповете във формат MOV могат да се възпроизвеждат с широка гама играчи.

Метод 1: Apple QuickTime Player

Основният системен плейър с Mac OS X има версия за Windows за дълго време и поради особеностите на MOV формата е най-подходяща за пускането на такъв видеоклип в Microsoft OS.

Изтеглете Apple QuickTime Player

  1. Отворете програмата и използвайте елемента от менюто "Файл" , в който изберете "Отваряне на файл ..." .
  2. Започнете да отваряте MOV файла в Apple QuickTime Player

  3. В прозореца "Explorer" отидете в папката с клипа, който искате да възпроизведете, изберете го и кликнете върху "Open".
  4. Изберете файла MOV, за да го отворите в Apple QuickTime Player

  5. Видеото ще започне да се възпроизвежда в оригиналната разделителна способност.

MOV файл, работещ в Apple QuickTime Player

Quick Time Player има няколко неприятни функции, като увеличаване на компютърните ресурси и големи ограничения на безплатната версия, но този плейър правилно възпроизвежда MOV файлове.

Метод 2: Windows Media Player

Ако инсталирането на софтуер от трети страни по някаква причина не е налице, системният плейър, вграден в Windows, може да се справи със задачата за отваряне на файла MOV.

Изтеглете Windows Media Player

  1. На първо място използвайте "Explorer", за да отворите каталога с ролката MOV.
  2. Директория с MOV, предназначена за отваряне в Windows Media Player

  3. След това стартирайте Windows Media Player и преместете клипа от отворената папка в областта за създаване на плейлиста на плейъра.
  4. Преместване на MOV, за да се отвори в Windows Media Player

  5. Възпроизвеждането на клипа ще започне автоматично.

Пускане на филм MOV в Windows Media Player

Windows Media Player е известен с проблеми при поддържането на редица кодеци, поради което някои MOV файлове може да не работят в този плейър.

заключение

Обобщавайки, искаме да отбележим следното. Списъкът на играчите, които могат да изпълняват MOV-видео, не е ограничен до описаните по-горе: повечето съвременни мултимедийни плейъри могат да пускат такива файлове.

Вижте също: Софтуер за възпроизвеждане на видео на компютър

Също така за удобство можете да конвертирате MOV файлове в по-популярния и популярен MP4 формат, който се поддържа от почти всички системи и устройства с мултимедийни възможности.

Вижте също: Преобразуване на MOV в MP4