Файловете с разширение PAGES са по-познати на потребителите на продукти на Apple - това е основният текстов редактор на компанията Cupertino, който е аналогичен на Microsoft Word , Днес ще разкажем как да отваряме такива файлове в Windows.

Отваряне на PAGES файлове

Документите с това разширение принадлежат на iWork Pages, компонента на пакета Apple Office. Това е патентован формат, ограничен до Mac OS X и iOS, така че няма да работи директно, за да го отвори в Windows: просто няма подходящи програми. Обаче, все още е възможно да се отворят PAGES в операционни системи, различни от brainchild на Apple. Въпросът е, че файлът PAGES по същество е архив, в който се съхраняват данните за форматиране на документа. Следователно файловото разширение може да бъде променено на ZIP и само тогава да се опитате да го отворите в архиватора. Процедурата е следната:

 1. Активирайте показването на разширенията на файлове.
  • Windows 7 : Отворете Моя компютър и кликнете върху Подреждане . В изскачащото меню изберете "Папка и опции за търсене".
   Отворете настройките за показване на папките, за да активирате видимостта на разширенията, за да промените СТРАНИЦИТЕ
   В отворения прозорец отворете раздела "Преглед" . Превъртете списъка и махнете отметката от "Скриване на разширенията за регистрирани типове файлове" и кликнете върху "Прилагане" .
  • Конфигурирайте показването на разширенията в опциите за папки, за да промените СТРАНИЦИТЕ

  • Windows 8 и 10 : във всяка папка, отворена в "Explorer" , кликнете върху бутона "Преглед" и поставете отметка пред "Разширение за име на файл" .
 2. Персонализирайте показването на разширенията в най-новите Windows, за да промените СТРАНИЦИТЕ

 3. След тези стъпки файловото разширение PAGES ще бъде налице за редактиране. Щракнете с десния бутон върху документа и изберете Rename в контекстното меню.
 4. Активирайте преименуването на файла, за да промените СТРАНИЦИ

 5. Преместете курсора до самия край на името на файла с помощта на мишката или клавишите със стрелки и изберете разширението. Натиснете клавиша backspace или изтрийте, за да го изтриете.
 6. Променете PAGES в ZIP, за да отворите файла в архиватора

 7. Въведете новото ZIP разширение и натиснете Enter . В предупредителния прозорец кликнете върху "Да" .

Потвърдете промяната на разширението PAGES на ZIP, за да отворите файла в архиватора

Файлът ще бъде разпознат като архив с данни. Съответно ще бъде възможно да се отвори с подходящ архиватор - например WinRAR или 7-ZIP.

Изтегляне на WinRAR

Свали 7-Zip безплатно

 1. Отворете програмата и използвайте вградения файлов мениджър, за да стигнете до папката с документа PAGES, в който разширението е променено на ZIP.
 2. Отворете PAGES-ZIP в архивара на Winrar

 3. Щракнете двукратно върху документ, за да го отворите. Съдържанието на архива ще бъде достъпно за преглед, разкомпиране или редактиране.
 4. Отворете PAGES-ZIP в архивара на Winrar

  Ако не сте доволни от VINRAR, можете да използвате други подходящ архиватор ,

  Вижте също: Отваряне на ZIP файлове

Както можете да видите, за да отворите файл с разширение PAGES, не е задължително изобщо да притежавате компютър или мобилна притурка от Apple.
Вярно е, че трябва да се разбере, че този подход има определени ограничения.