PNG форматът на изображението е един от най-популярните и предлага на потребителите да съхраняват компресирани изображения, без да губят качеството си. Повечето PNG се използват за редактиране на графики или в Интернет. След това ще разгледаме няколко прости начина, по които можете да отворите файл на този формат на вашия компютър.

Как да отворите PNG изображение

Има няколко различни метода за отваряне на PNG файлове за гледане и редактиране. Просто следвайте инструкциите по-долу и отворете изображението не е трудно.

Вижте също:
Софтуер за изрязване на снимки
Как да редактирате PNG онлайн

Метод 1: Програми за разглеждане на изображения

В интернет има много графични редактори и специален софтуер за гледане и редактиране на изображения. Те осигуряват на потребителите голям брой функции и инструменти, което прави процеса на работа с снимките възможно най-удобен. Помислете за процеса на отваряне на PNG изображение, използвайки примерната програма. GIMP :

 1. Изтеглете GIMP от официалния сайт, инсталирайте и стартирайте програмата. Отворете изскачащото меню "Файл" и изберете "Отваряне". Освен това можете да използвате клавиша Ctrl + O , след което нов прозорец ще се отвори, за да изберете файл.
 2. Отворете файла в GIMP

 3. След това се отваря прозорец, където трябва да изберете желаното изображение. Има удобно търсене на целия компютър или последните места. Тук ще видите и графични формати, които ще помогнат да не се объркате. Отдясно е прозорецът за предварителен преглед. Когато намерите желаната снимка, просто кликнете върху "Отваряне".
 4. Избиране на файл, който да се отвори в GIMP

 5. Ще бъдете незабавно пренасочени към прозореца на редактора. Тук можете не само да видите изображението, но и да изпълнявате различни манипулации с него. Ако трябва да отворите друго изображение в този проект, следвайте точно същите стъпки.
 6. Преглеждайте и редактирайте файлове в GIMP

Ако по някаква причина GIMP не ви харесва, предлагаме ви да се запознаете с пълния списък с програми за преглеждане на изображения в нашата статия на линка по-долу. Там определено ще намерите нещо подходящо.

Повече подробности: Изберете програма за преглед на снимки

В случай, че трябва да направите различни манипулации с отворено изображение, използвайте специални графични редактори с подобрена функционалност и наличието на голям брой различни инструменти. Можете да прочетете повече за тях в нашата статия на линка по-долу.

Вижте също: Сравнение на софтуера за редактиране на снимки

Метод 2: Стандартен инструмент за Windows

Всички версии на операционната система Windows имат вграден призрак за изображения. С негова помощ и отварянето на PNG файлове с формат. Нека да разгледаме по-отблизо този процес:

 1. Стартирайте "Explorer" или отидете в "Моят компютър" .
 2. Отваряне на Explorer или Моят компютър в Windows 7

 3. Намерете необходимия файл на компютъра си, щракнете с десния бутон върху него, изберете "Open with" и стартирайте изображението чрез "View Windows Photos" .
 4. Отворете файла, който използвате в Windows 7

 5. С помощта на инструменти за управление можете да превключвате изображенията в тази папка, да ги обръщате или да стартирате слайдшоу.
 6. Управление на снимки в Windows 7 Image Viewer

Ако имате нужда от всички PNG изображения да се отварят през стандартния Windows Photo Viewer, изпълнете следните стъпки:

 1. Кликнете върху всяко изображение в PNG формат с десния бутон на мишката и отидете на "Properties" .
 2. Импортиране на изображения в Windows 7

 3. В раздела "Общи", разположен срещу реда "Приложение", кликнете върху "Редактиране" .
 4. Променете програмата, за да отворите файла в Windows 7

 5. В списъка изберете "Преглед на Windows Photos" и кликнете върху "OK".
 6. Избиране на програма за отваряне на файл в Windows 7

 7. Уверете се, че сте приложили промените преди да излезете.

Сега, по подразбиране, всички PNG файлове ще се отворят, като се използва стандартната програма за преглед на снимки. За да промените програмата за отваряне, просто следвайте същите стъпки, като изберете друг софтуер.

В тази статия обсъдихме подробно прости начини за отваряне на PNG изображения. Както можете да видите, в този процес няма нищо сложно и всичко се прави само на няколко стъпки.