Не винаги размерът на изображенията съответства на необходимите, благословията сега има възможност да се промени без специални усилия чрез специални програми. Най-често те имат допълнителна функционалност, която ви позволява да редактирате снимки. В тази статия ще анализираме няколко представители на този софтуер, помислете за разнообразни програми, които са отлични при справянето със задачата за промяна на изображенията.

Изрязване на снимки

Името на първия представител показва цялата си функционалност. Разработена "Изрязване на снимки" изключително за тези цели, предлага бърза и проста култура или преоразмеряване на всяко изображение. Всички действия се извършват в един прозорец, а самият процес е лесен и разбираем дори за неопитни потребители.

Главно прозорче Изрязване на снимки

Трябва да се отбележи, че тази програма не е подходяща за работа с няколко файла наведнъж, само на свой ред, но възможността за използване на шаблони ще помогне за ускоряване на процеса малко. Трябва само да зададете параметрите веднъж, след което те ще бъдат приложени към всички изтеглени снимки.

Изтегляне Изрязване на снимки

Paint.NET

Леко подобрена версия на познатите на всички собственици на операционната система Windows - Paint. В тази програма са добавени няколко функции, които ще ви помогнат да работите с изображения. Благодарение на иновациите Paint.NET може да се счита за пълноправен и удобен графичен редактор, който също е в състояние да изпълнява функцията за изрязване на снимки.

Основен прозорец Paint.NET

Работата с слоевете се поддържа, но тук не можете да зареждате няколко файла и да ги изреждате едновременно, само поотделно. В допълнение към обичайното подрязване, има пропорционален инструмент за промяна на размера, който ще помогне в някои ситуации.

Изтеглете Paint.NET

Picasa

Picasa е програма от компания, известна на много потребители Google , което вече вдъхва увереност. Picasa не е просто програма за разглеждане на снимки, взаимодейства със социални мрежи, разпознава лица и предлага инструменти, които ви помагат да редактирате изображения.

Главният прозорец на Picasa

Отделно искам да отбележа възможността за сортиране на снимките - това е една от важните различия на този представител. Основният акцент бе поставен върху тази функция. С помощта на организатора можете да сортирате по различни параметри, които ви позволяват бързо да виждате определени снимки, дори ако са съхранени в различни папки.

Изтеглете Picasa

PhotoScape

PhotoScape има голям набор от функции и инструменти. Програмата осигурява почти всичко, от което се нуждаете, за да изрязвате снимки, а не само. Беше приятно изненадан от наличието на партидно редактиране, което ще бъде много полезно при изрязване на снимки. Просто задайте един параметър и изберете папката с файловете, а програмата ще направи всичко сама и в резултат обработката няма да отнеме много време.

Работете в PhotoScape

Освен това има инструмент за създаване на GIF анимация. Той е доста удобен и лесен за използване. Spreads PhotoScape безплатно, което е друго голямо предимство и е достъпно за изтегляне на официалния сайт за разработчици.

Изтеглете PhotoScape

Преоразмеряване на изображения

Тази програма е създадена от един местен разработчик изключително за изрязване на снимки. Има редакция на партиди, просто трябва да посочите директорията с файловете и програмата ще я сканира и ще избере подходящите изображения. Няма много настройки: са избрани ширината, височината на картината и един от двата вида обработка.

Съвети за програмисти Преоразмеряване на изображения

За съжаление, в момента разработчикът вече не се занимава с преоразмеряване на изображения, а новите версии вече няма да излязат, така че надеждата за някои нововъведения е безсмислена. Заслужава обаче да се отбележи отличното прилагане на настоящата функция.

Изтегляне Преоразмеряване на изображения

Фоторедактор

Photo Editor е пълнофункционална програма за обработка на снимки. Тя ще ви помогне да редактирате цвета, размера и да добавите различни ефекти по ваш избор. Можете да играете малко с хора, използващи инструмента за създаване на карикатури. Що се отнася до изрязването на изображения, Photo Editor перфектно се справя с тази задача и дори има опцията за партидно редактиране.

работа в Photo Editor

Освен това програмата предлага инструменти за редактиране на цветове, ниво на хоризонт, премахване на ефекта "червени очи" и регулиране на остротата. Свободен редактор на снимки безплатно на официалния сайт, но няма руска локализация.

Изтеглете редактора на снимки

GIMP

GIMP е безплатен редактор на изображения с голям брой инструменти и функции за рисуване и обработка на изображения. GIMP е подходящ за домашна употреба както от аматьори, така и от професионалисти. Има поддръжка за слоеве, които ще бъдат полезни при работа със сложни проекти.

Основен прозорец на GIMP

Няма редакция на партиди, тъй като основната функция на програмата не е да отрежете снимки. От минусите може да се отбележи, че работата с текст и прекалено зареден интерфейс са лошо изпълнени, което може да доведе до недоразумения за неопитни потребители.

Изтеглете GIMP

Студио Bimage

Този представител е подходящ само за подрязване на снимки, но има някои хубави допълнения. Например, редактор на малки цветни изображения. Придвижването на плъзгачите позволява на потребителя да регулира яркостта, контраста и гама. Има също и добавянето на водни знаци, което ще ви помогне да защитите изображението от копиране и да го направите с авторски права.

Главният прозорец на BImage Studio

Изтеглете Bimage Studio

Altarsoft Photo Editor

Altarsoft Photo Editor - прост графичен редактор с минимален набор от функции. Няма нищо в него, което би изяснило този представител от дузина други подобни програми. Въпреки това, като безплатна опция за потребители, които не се нуждаят от много инструменти, Photo Editor може да съществува.

Altarsoft Photo Editor работното пространство

Предлага се за редактиране на снимки, добавяне на надписи, прилагане на ефекти и филтри. В допълнение, има улавяне на екрана, но тази функция е много лоша, изображенията са с лошо качество.

Изтеглете Altarsoft Photo Editor

RIOT

Основната задача на програмата RIOT е да компресирате снимките, за да намалите теглото им. Това се прави чрез промяна на качеството, формата или размера. Също така има партидна обработка, което ще спести огромно количество време. Трябва само веднъж да изберете настройките и те да се прилагат за всички посочени файлове. Разпространява се от RIOT безплатно и се предлага за изтегляне на официалния сайт.

Работа в RIOT

Изтеглете RIOT

В тази статия анализирахме списъка с програми, които предлагат на потребителите функцията за изрязване на изображения. Някои представители са графични редактори, някои от тях са специално създадени за извършване на тази операция. Те са различни и едновременно сходни, а изборът зависи само от потребителя.