Apple ID е най-важният акаунт, който всеки потребител на устройства на Apple и други продукти на компанията притежава. Той отговаря за съхраняването на информация за покупки, свързани услуги, прикрепени банкови карти, използвани устройства и др. Поради важността си, трябва да помните паролата за разрешаване. Ако сте го забравили, можете да извършите възстановяването му.

Опции за възстановяване на паролата

Най-логичната стъпка, в случай че забравите паролата от акаунта на Apple ID, е да изпълните процедурата за възстановяване и можете да я изпълнявате от компютър или от смартфон или друго преносимо устройство.

Метод 1: Възстановяване на идентификационния номер на Apple чрез сайта

 1. Отидете от тази връзка до URL адреса за възстановяване на паролата. Първо, ще трябва да въведете имейл адрес от Apple ID, по-долу можете да посочите символите от картинката, след което да кликнете върху бутона "Продължи" .
 2. Посочване на имейл адрес

 3. В следващия прозорец елементът "Искам да нулирам паролата" е маркиран по подразбиране. Оставете го и след това кликнете върху бутона "Напред" .
 4. Повторно задаване на парола за идентификатора на Apple

 5. Ще имате две опции за нулиране на паролата от Apple ID: използвайки имейл адреса и контролните въпроси. В първия случай ще получите писмо до вашия имейл адрес, който трябва да отворите и отидете на прикачената връзка, която изчиства паролата. Във втората част ще трябва да отговорите на двата тестови въпроса, които сте посочили при регистрацията на профила си. В нашия пример отбелязваме втората точка и продължаваме нататък.
 6. Задаване на опцията за нулиране на паролата на Apple ID

 7. По искане на системата ще трябва да посочите датата на раждане.
 8. Задаване на дата на раждане за нулиране на идентификационния номер на Apple

 9. Системата показва два контролни въпроса по своя преценка. И двамата ще трябва да дадат правилните отговори.
 10. Отговори на тестови въпроси за нулиране на идентификационния номер на Apple

 11. В случай, че участието ви в профила бъде потвърдено по един от начините, ще бъдете помолени да въведете нова парола два пъти, в която трябва да вземете предвид следните изисквания:
 • Паролата трябва да е с дължина най-малко 8 знака;
 • Използвайте главни и малки букви, както и цифри и символи;
 • Не посочвайте пароли, които вече се използват на други сайтове;
 • Паролата не трябва да бъде лесно избираема, например да се състои от вашето име и дата на раждане.

Задаване на нова парола за Apple ID

Метод 2: възстановяване на паролата чрез устройство на Apple

Ако вашето Apple устройство е влязло в Apple ID, но не си спомняте паролата от него, например, за да изтеглите приложението в притурката, можете да отворите прозореца за възстановяване на паролата, както следва:

 1. Стартирайте App Store. В раздела "Колекция" отидете в най-долната част на страницата и кликнете върху елемента "Apple ID: [your_address_electronic_mail]" .
 2. Възстановете паролата си чрез App Stpre

 3. На екрана ще се покаже допълнително меню, в което ще трябва да кликнете върху бутона "iForgot" .
 4. iForgot в App Store

 5. Екранът ще започне сафари , което ще започне да се пренасочва към страницата за възстановяване на паролата. Принципът на нулиране на паролата е по-точно същият, както е описано в първия метод.

Повторно задаване на паролата от идентификационния номер на Apple в App Store

Метод 3: чрез iTunes

Отворете страницата за възстановяване, която можете и през програмата качи , инсталиран на вашия компютър.

 1. Стартирайте iTunes. В заглавната част на програмата кликнете върху раздела "Сметка" . Ако сте влезли в профила, трябва да излезете, като кликнете върху съответния бутон.
 2. Излезте от профила в iTunes

 3. Кликнете отново върху раздела "Профил" и този път изберете "Вход" .
 4. Влезте в профила си в iTunes

 5. На екрана ще се покаже прозорец за разрешаване, в който ще трябва да кликнете върху бутона "Забравили сте своя Apple ID или парола?" .
 6. Възстановяване на парола чрез iTunes

 7. Екранът ще стартира браузъра ви по подразбиране, който ще започне да се пренасочва към страницата за възстановяване на паролата. Следващата процедура е описана в първия метод.

Извършване на нулиране на паролата чрез iTunes

Ако имате достъп до пощенската си сметка или знаете точно отговорите на тестовите въпроси, няма да имате проблеми с възстановяването на паролата.