Смартфоните на Apple са почти стандартът за стабилност и надеждност на хардуерните и софтуерните компоненти сред всички освободени джаджи в света. В същото време, по време на работа дори на такива устройства като iPhone, могат да възникнат различни непредвидени повреди, които могат да бъдат отстранени само чрез пълно преинсталиране на операционната система на устройството. Материалът по-долу обсъжда методите за мигване на едно от най-популярните устройства на Apple - iPhone 5S.

Високите изисквания за сигурност, които Apple предлага на устройствата, които произвежда, не позволяват използването на голям брой методи и инструменти за iPhone 5S фърмуера. В действителност, следващите инструкции са описание на доста прости официални начини за инсталиране на iOS в устройства на Apple. В този случай, мигането на устройството, разглеждано по един от описаните по-долу методи, често помага да се отстранят всички проблеми с него, без да се отива в сервизния център.

Apple iPhone 5S смартфон фърмуер

Всички манипулации по инструкциите от тази статия се извършват от потребителя при собствена опасност и риск! За постигането на необходимите резултати администрирането на ресурса на отговорност не носи, както и за повреди на устройството в резултат на неправилни действия!

Подготовка за фърмуер

Преди да продължите директно да преинсталирате iOS на iPhone 5S, е важно да проведете известно обучение. Ако следните подготвителни операции се извършват внимателно, фърмуерът на притурката няма да отнеме много време и ще мине без проблеми.

Apple iPhone 5S подготовка за фърмуер

качи

Почти всички манипулации с устройства на Apple, iPhone 5S и неговия фърмуер не са изключение, те се изпълняват с помощта на многофункционален инструмент за сдвояване на устройството с компютъра и контролиране на функциите на последния - качи ,

Apple iPhone 5S най-новата версия на iTunes за фърмуер

За тази програма са написани много материали, включително на нашия сайт. За пълна информация за възможностите на инструмента можете да се обърнете към специална секция , посветена на програмата. Във всеки случай, преди да продължите с манипулирането на инсталирането на софтуера на вашия смартфон, прочетете:

Урокът: Как да използвате iTunes

Що се отнася до фърмуера на iPhone 5S, трябва да използвате последната версия на iTunes за операцията. Инсталирайте приложението, като изтеглите инсталатора от официалния сайт на Apple или актуализирате версията на вече инсталирания инструмент.

Прочетете още: Как да актуализирате iTunes на компютъра си

Apple iPhone 5S най-новата версия на iTunes за фърмуер

Резервно копие

Ако използвате някой от описаните по-долу методи за фърмуера на iPhone 5S, трябва да се разбере, че данните, съхранявани в паметта на смартфона, ще бъдат унищожени. За да възстановите информацията за потребителя, се нуждаете от резервно копие. В случай, че смартфонът е конфигуриран за синхронизиране с iCloud и iTunes и / или е създаден локален архив на устройството на диска на компютъра, възстановяването на всички важни неща е много проста.

Apple iPhone 5S архивиране преди фърмуера

В случай, че няма резервни копия, трябва да създадете резервно копие, преди да продължите да преинсталирате iOS, като използвате следната инструкция:

Урокът: Как да архивирате своя iPhone, iPod или iPad

IOS актуализация

В ситуация, в която целта на мигането на iPhone 5S е само актуализирането на версията на операционната система и самият смартфон работи нормално, може да не се налага използването на кардиналните методи за инсталиране на системния софтуер. Простото актуализиране на iOS много често помага да се елиминират много проблеми, които притесняват потребителя на устройството на Apple.

Apple iPhone 5S актуализация на iOS

Опитваме се да надстроим версията на системата, като следваме стъпките на една от указанията, посочени в материала:

Урокът: Как да актуализирате iPhone, iPad или iPod чрез iTunes и "по въздуха"

В допълнение към надстройването на операционната система, често подобряването на производителността на iPhone 5S ви позволява да актуализирате инсталираните приложения, включително тези, които работят неправилно.

Прочетете още: Как да инсталирате актуализации на приложения на iPhone с помощта на iTunes и самото устройство

Изтеглете фърмуера

Преди да започнете да инсталирате фърмуера на iPhone 5S, трябва да получите пакет, съдържащ компонентите за инсталацията. Фърмуерът за инсталиране на iPhone 5S е * .ipsw файлове . Имайте предвид, че можете да инсталирате само последната версия на системата, която е била освободена от Apple за използване като операционна система на устройството. Единствените изключения са версиите на фърмуера, предхождащи най-новия фърмуер, но те няма да бъдат инсталирани до няколко седмици след официалното пускане на най-новия фърмуер. Вземете правилния пакет по два начина.

Apple iPhone 5S изтегляне на фърмуера

 1. iTunes в процеса на актуализиране на iOS на свързаното устройство запазва изтегления софтуер от официалния ресурс на компютъра и в идеалния случай той трябва да използва получените пакети по този начин.
 2. Прочетете още: Където iTunes съхранява изтегления фърмуер

  Apple iPhone 5S изтеглен чрез iTunes фърмуер

 3. Ако пакетите, изтеглени чрез iTunes, не са налични, ще трябва да потърсите необходимия файл в Интернет. Препоръчваме да изтегляте фърмуера за iPhone само с доказани и известни ресурси и не забравяйте за съществуването на различни версии на устройството. За модела 5S има два вида фърмуер - за GSM + CDMA версии (A1453, A1533) и GSM (A1457, A1518, A1528, A1530) , трябва да вземете предвид това при свалянето.

  Apple iPhone 5S фърмуер за различни хардуерни версии

  Един от ресурсите, съдържащи пакети с iOS на текущите версии, включително за iPhone 5S, е достъпен под връзката:

 4. Изтеглете фърмуера за iPhone 5S

Изтеглете фърмуера на Apple iPhone 5S от интернет

Процес на фърмуер

След като завършите подготовката и изтеглите желания пакет от инсталацията с фърмуера, можете да преминете към директни манипулации с устройството с памет. Има само два начина за мигване на iPhone 5S, достъпни за средния потребител. И двете предполагат използването на iTunes като инструмент за инсталиране и възстановяване на OS.

Метод 1: Режим на възстановяване

В случай, че iPhone 5S е загубил своята функционалност, т.е. не стартира, рестартира, като цяло не работи правилно и не може да бъде актуализиран чрез OTA, режимът за възстановяване RecoveryMode се използва за мигане.

Apple iPhone 5S фърмуер в режим за възстановяване

 1. Изключете напълно iPhone.
 2. Изключване на Apple iPhone 5S

 3. Стартирайте iTunes.
 4. Apple iPhone 5S стартира iTunes за фърмуер в режим за възстановяване

 5. Натискаме и задържим бутона "Начало" на iPhone 5S, свързваме към смартфона кабел, предварително свързан към USB порта на компютъра. На екрана на устройството наблюдаваме следното:
 6. Apple-iPhone-5S-podklyuchen-V-Recovery режим

 7. Чакаме момента, в който iTunes ще определи устройството. Има две възможни опции:
  • Ще се появи прозорец, който ви подсказва да възстановите свързаното устройство. В този прозорец кликнете върху бутона "OK" , а в следващия прозорец-заявка "Отказ" .
  • Съобщение на Apple iPhone 5S iTunes смартфонът е свързан в режим Recovery

  • iTunes не показва никакви прозорци. В този случай отидете на страницата за управление на устройството, като кликнете върху бутона с изображението на смартфона.

  Apple iPhone 5S iTunes Отидете на страницата с настройки на устройството

 8. Натиснете клавиша "Shift" на клавиатурата и кликнете върху бутона "Възстановяване на iPhone ..." .
 9. Apple iPhone 5S iTunes фърмуер от файл на диск

 10. Отваря се прозорецът на Explorer, в който трябва да посочите пътя към фърмуера. След като проверите файла * .ipsw , кликнете върху бутона "Отваряне" .
 11. Apple iPhone 5S iTunes файлов подбор с фърмуер на диска.

 12. Ще бъдете попитани дали потребителят е готов да стартира фърмуера. В полето за заявка кликнете върху Възстановяване .
 13. Apple iPhone 5S стартира фърмуера в режим за възстановяване

 14. Допълнителен процес на мигане на iPhone 5S се извършва от iTunes в автоматичен режим. Потребителят трябва само да спазва известията за процесите, които се случват, и индикатора за процедурата.
 15. Apple iPhone 5S iTunes възстановяване напредък

 16. След като фърмуерът приключи, изключете смартфона от компютъра. С натискане на бутона "Захранване" за дълго време изключете захранването на устройството напълно. След това стартирайте iPhone скоро със същия бутон.
 17. Apple iPhone--5S-zapusk-posle-proshivki

 18. Повторното мигане на iPhone 5S е завършено. Извършваме първоначалната настройка, възстановяваме данните и използваме устройството.

Apple iPhone 5S iOS11

Метод 2: Режим DFU

Ако фърмуерът iPhone 5S не е наличен в RecoveryMode по някаква причина, най-драматичният режим на пререгистрация на iPhone в паметта е режимът за обновяване на фърмуера на устройството (DFU) . За разлика от RecoveryMode, в режим DSP преинсталирането на iOS е наистина завършено. Процесът се извършва, като се излезе от системния софтуер, който вече се намира в устройството.

Apple iPhone 5S фърмуер в режим DFU

Процесът на инсталиране на OS устройството в DFUMode включва стъпките, представени от:

 • Записът на зареждащото устройство и след това стартирането му;
 • Монтиране на набор от допълнителни компоненти;
 • Преразпределение на паметта;
 • Презапишете системните дялове.

Методът се използва за възстановяване на iPhone 5S, който е загубил функционалността си поради сериозни програмни повреди и ако е необходимо да презапише паметта на устройството напълно. В допълнение, този метод ви позволява да се върнете към официалния фърмуер след операцията Jeilbreak.

Apple iPhone 5S възстановяване в режим DFU

 1. Отворете iTunes и свържете кабела на смартфона от компютъра.
 2. Изключете iPhone 5S и прехвърлете устройството в режим DFU . За тази цел постоянно изпълняваме следното:
  • Натискаме едновременно "Начало" и "Захранване" , задръжте и двата бутона за десет секунди;
  • Apple iPhone 5S преминава в режим DFU на първия етап

  • След десет секунди освободете захранването "Power" и "Home" за още петнадесет секунди.

  Apple iPhone 5S преминава в режим DFU втори етап

 3. Екранът на устройството остава изключен и iTunes трябва да определи връзката на устройството в режим на възстановяване.
 4. Съобщение на Apple iPhone 5S iTunes смартфонът е свързан в режим DFU.

 5. Следвайте стъпките 5-9 на фърмуера в режим "Възстановяване", от инструкциите по-горе в статията.
 6. След приключването на манипулациите, смартфонът е в състояние "извън кутията" в плана на програмата.

Apple iPhone--5S-zapusk-posle-proshivki

По този начин се извършва фърмуера на един от най-популярните и широко разпространени за днес смартфони на компанията Apple. Както можете да видите, дори и в критични ситуации, не е трудно да възстановите правилното ниво на производителност на iPhone 5S.