Различни малки дефекти по лицето (пъпки, къртици, петна, пори и т.н.) могат да бъдат премахнати, като се използват специални онлайн услуги. Единственото нещо, което трябва да направите, е да се регистрирате за някои от тях.

Характеристики на онлайн редакторите

Разбираемо е, че онлайн редакторите на изображения могат да бъдат много по-лоши от професионалните софтуерни Adobe Photoshop или GIMP , Много от функциите в тези услуги не са налични или не работят правилно, така че крайният резултат може да не е точно това, което искате. Когато работите с изображения, които тежат много, бавен интернет и / или слаб компютър може да причини различни бъгове.

Прочетете още: Как да замъглите фона онлайн

Метод 1: Photoshop Online

В този случай всички манипулации ще се случат в безплатната услуга, която е много орязана версия на Photoshop, която работи онлайн. Тя е изцяло на руски, има опростен интерфейс за редактиране на снимки на добро аматьорско ниво и не изисква регистрация от потребителя.

За нормална работа с "Photoshop Online" се нуждаете от добър интернет, в противен случай услугата ще се забави и работи неправилно. Тъй като сайтът няма някои важни функции, той не е подходящ за професионални фотографи и дизайнери.

Отидете на уеб сайта на Photoshop Online

Ретуширането може да бъде направено съгласно следните инструкции:

 1. Отворете уеб сайта за услуги и качете снимката, като кликнете върху "Качване на изображение от компютър" или "Отваряне на URL адрес на изображение" .
 2. Добавяне на снимка към Photoshop онлайн

 3. В първия случай се отваря "Explorer", където трябва да изберете снимка. Във второто се появява поле за въвеждане на връзка към изображението.
 4. Работа в файлове с Explorer

 5. След като изтеглите снимка, можете да започнете да ретуширате. В повечето случаи е необходим само един инструмент - "Точкова корекция" , която може да се избере в левия прозорец. Сега просто ги доведете през проблемните области. Може би някои ще трябва да прекарат още няколко пъти, за да постигнат желания ефект.
 6. Използване на корекция на място

 7. Увеличете снимката с помощта на инструмента за лупа . Кликнете върху снимката няколко пъти, за да я увеличите. Препоръчително е да направите това, за да откриете допълнителни или неизгладени дефекти.
 8. Използване на лупата

 9. Ако откриете такива, отново преминете към "Корекция на място" и го покрийте.
 10. Запазете снимката. За целта кликнете върху "Файл" , след това в падащото меню "Запазване" .
 11. Записване на снимки в Photoshop онлайн

 12. Ще ви бъдат предложени допълнителни настройки за запазване на снимката. Въведете ново име за файла, посочете формата и променете качеството (ако е необходимо). Кликнете върху "Да", за да го запазите.
 13. Настройте опциите за запазване в Photoshop онлайн

Метод 2: Аватан

Това е дори по-проста услуга от предишната. Цялата му функционалност се свежда до примитивна корекция на снимките и добавянето на различни ефекти, предмети, текстове. Avatan не изисква регистрация, е напълно безплатна и има прост и интуитивен интерфейс. От минусите - тя е подходяща само за отстраняване на малки дефекти, а при по-внимателна обработка кожата се замъглява

Инструкциите за използване на тази услуга са, както следва:

 1. Отидете в сайта и в главното меню, в горната част, изберете "Retouch" .
 2. Избиране на ретуш в AVATAN

 3. Отваря се прозорецът за избор на снимка в компютъра. Изтеглете го. Можете също да изберете снимка на страницата във Facebook или Vkontakte.
 4. Качване на снимки в AVATAN

 5. В лявото меню кликнете върху "Отстраняване на неизправности" . Там можете също да регулирате размера на четката. Не се препоръчва да направите твърде голям размер, тъй като обработката с такава четка може да се окаже неестествена, плюс различни дефекти може да се появят на снимката.
 6. Отстраняване на недостатъците в AVATAN

 7. По същия начин, както в онлайн версията на Photoshop, просто кликнете върху проблемните области с четка.
 8. Отстраняване на пъпки в AVATAN

 9. Резултатът може да се сравни с оригинала, като кликнете върху специалната икона в долната дясна част на екрана.
 10. Сравнение на резултата в AVATAN

 11. В лявата част, където трябва да изберете и конфигурирате инструмента, кликнете върху "Apply" .
 12. Прилагане на промени в AVATAN

 13. Сега можете да запазите обработеното изображение с помощта на бутона със същото име в горното меню.
 14. Бутон "Запазване" в AVATAN

 15. Помислете за името на снимката, изберете формата (обикновено можете да я оставите по подразбиране) и да коригирате качеството. Тези елементи не могат да бъдат докоснати. След като приключите с конфигурирането на файла, кликнете върху "Запазване" .
 16. Настройте запазването в AVATAN

 17. В "Explorer" изберете къде искате да поставите снимката.

Метод 3: Онлайн редактор на снимки

Друга услуга от категорията "Photoshop онлайн", но с първата услуга има сходство само в името и наличието на някои функции, иначе интерфейсът и функционалността са много различни.

Услугата е лесна за ползване, безплатна и не изисква регистрация. Заедно с това неговите функции са подходящи само за най-примитивната обработка. Той не отстранява големи дефекти, а само ги замъглява. Това може да направи голяма пъпка по-малко забележима, но няма да изглежда много хубаво.

Отидете на сайта

За да ретуширате снимка с тази услуга, изпълнете следните стъпки:

 1. Отидете на уеб сайта за услуги. Преместете желаната картинка в работното пространство.
 2. Работно пространство във фотошоп

 3. Изчакайте изтеглянето да завърши и забележете лентата с инструменти, която се показва. Там трябва да изберете "Дефект" (иконата на пластира).
 4. Лентата с инструменти във фотошоп

 5. В същото горно меню можете да изберете размера на четката. Има само няколко от тях.
 6. Сега просто изтъркайте проблемни зони. Не силно ревностен с това, защото има риск, че на изхода ще получите замъглено лице.
 7. Обработка на снимки във фотошоп

 8. Когато завършите обработката, кликнете върху "Прилагане" .
 9. Прилагане на промени в fotoshop-en

 10. Сега кликнете върху бутона "Запазване" .
 11. запазвайки промените в fotoshop-en

 12. Интерфейсът на услугата с функциите ще се промени на първоначалните. Трябва да кликнете върху зеления бутон "Изтегляне" .
 13. Записване на снимки във фотошоп

 14. В "Explorer" изберете мястото, където ще се запази изображението.
 15. Ако бутонът "Изтегляне" не работи, просто кликнете върху снимката с десния бутон на мишката и изберете "Запазване на изображение" .
 16. Алтернативно спестяване в fotoshop-en

Прочетете още: Как да премахнете акне в снимка в Adobe Photoshop

Онлайн услугите са достатъчно за ретуширане на снимки на добро аматьорско ниво. Въпреки това, за да се коригират големи дефекти, се препоръчва използването на специализиран софтуер.