Понякога един антивирус притеснява потребителите и те решават да инсталират друг. Но ако две антивирусни програми се намират едновременно на компютъра, това може да доведе до непредвидени последици, в някои случаи дори до разпадането на цялата система (въпреки че това се случва много рядко). Много решават да се променят Kaspersky Internet Security към нещо по-лесно ", защото консумира твърде много ресурси. Следователно би било полезно да разберете как да деинсталирате Kaspersky Internet Security.


За да изпълнявате тази задача, най-добре е да използвате CCleaner или друга специална програма, за да премахнете други програми. Можете да деинсталирате Kaspersky Internet Security със стандартни инструменти, но след това програмата ще остави много следи в системата. CCleaner също така ви позволява напълно да премахнете Kaspersky Internet Security заедно с всички записи за този антивирус в системния регистър.

Изтеглете CCleaner

Премахване на Kaspersky Internet Security с CCleaner

Този процес е следният:

 1. В прекия път на Kaspersky Internet Security в Бързото стартиране щракнете с десния бутон на мишката и в падащото меню натискаме бутона "Изход". Това трябва да се направи, за да се избегне неправилната работа на съветника за деинсталиране на програмата.

  излизане от падащото меню на пряк път Kaspersky Internet Security

 2. Стартирайте CCleaner и отворете раздела "Инструменти", след това "Премахване на програми".

  раздел за премахване на програмата в CCleaner

 3. Разполагаме с рекорд на Kaspersky Internet Security. Кликнете върху този запис с левия бутон на мишката само веднъж, за да го изберете. Бутоните "Изтриване", "Преименуване" и "Деинсталиране" стават активни. Първата включва изтриване на записи от регистъра, а последното - премахване на самата програма. Натискаме "Деинсталиране".

  изтриване, преименуване и деинсталиране на бутоните в записа Kaspersky Internet Security в CCleaner

 4. Съветникът за деинсталиране на Kaspersky Internet Security се отваря. Кликнете върху "Напред" и отидете до прозореца, където трябва да изберете какво точно ще бъде изтрито. Най-добре е да маркирате всички налични точки, за да деинсталирате напълно програмата. Ако някой елемент не е наличен, това означава, че той не е бил използван, когато Kaspersky Internet Security работи и няма записани за него данни.

  прозорец за избор на елементи за изтриване в Kaspersky Internet Security

 5. Кликнете върху "Напред", след това върху "Изтриване".

  за окончателно премахване на Kaspersky Internet Security

 6. След като Kaspersky Internet Security е напълно премахнат, съветникът за деинсталиране ще ви подкани да рестартирате компютъра, за да влязат в сила всички промени. Следвайте инструкциите и рестартирайте компютъра.
 7. След като компютърът е включен, трябва отново да отворите CCleaner, отворете раздела "Инструменти", след това "Премахни програми" и отново намерете влизането на Kaspersky Internet Security. За да бъдете изненадани, че тя все още е тук, не си заслужава, защото програмата е запазена в регистъра. Така че сега остава да ги премахнете. За да направите това, кликнете върху елемента на Kaspersky Internet Security и кликнете върху бутона "Изтриване" вдясно.
 8. В прозореца, който се показва, кликнете върху бутона "OK" и изчакайте края на записите в системния регистър да бъдат изтрити.

  прозорец за премахване на записи в системния регистър на Kaspersky Internet Security

Сега Kaspersky Internet Security ще бъде напълно премахната от компютъра и няма да бъдат запазени записи за него. Можете да инсталирате нова
антивирусна.

Съвет: Използвайте опцията за изтриване на всички временни файлове на системата в CCleaner, за да премахнете всички боклуци и всички следи от Kaspersky Internet Security и други програми. За да направите това, отворете раздела "Почистване" и кликнете върху бутона "Анализ", след това върху "Изчистване".

почистване на следи от Kaspersky Internet Security в CCleaner

Прочетете още: Прегледайте програми, за да изтриете файлове, които не са изтрити

По този начин, като използвате CCleaner, можете да деинсталирате Kaspersky Internet Security или всяка друга програма заедно с вписвания за него в регистъра и всички възможни следи от престоя му в системата. Понякога по стандартните начини да изтриете някои файлове не работи, тогава CCleaner ще дойде на помощ. Възможно е това да се случи с Kaspersky Internet Security.