Напоследък, сред руските потребители, интернет браузърът Yandex Browser придобива популярност. Но, за съжаление, има и уязвимости в тази програма. Освен това, инсталирането на елементи от нежелан софтуер в Yandex Browser може да допринесе и обрив на действията на потребителите. За щастие, има помощни средства, които помагат да се справят с нежелани добавки и рекламен софтуер, по-специално, блокират рекламирането в браузъра Yandex. Нека да разберем как да използвате програмата Hitman Pro за премахване на изскачащи реклами в браузъра Yandex.

Изтеглете софтуер Hitman Pro

Сканираща система

Преди да пуснете Hitman Pro, трябва да затворите всички прозорци на браузъра, включително Yandex Browser. Когато включите Hitman Pro, стигаме до стартовия прозорец на тази програма. Кликнете върху бутона "Напред".

Начален прозорец на Hitman Pro

Отворете прозореца за настройки на приложението. Тук избираме да използваме портативна версия на програмата Hitman Pro или да я инсталираме на компютър. Ако използвате програмата веднъж, ви съветваме да приложите първата опция. Ако възнамерявате да използвате тази програма постоянно, по-добре е да изпълните процеса на инсталиране.

Настройки на Hitman Pro

Щом преминем към следващия прозорец, системата и браузърите автоматично сканират, включително Yandex Browser, за различни вирусни програми, изскачащи реклами, нежелани ленти с инструменти и т.н.

Сканиране с Hitman Pro за сканиране с Hitman Pro

По време на сканирането покупката на прозорец с червен цвят показва, че е открила заплаха от вируси.

Изтриване на рекламни елементи

След като извършим процедурата по сканиране, трябва да изтрием рекламата в браузъра Yandex. Както можете да видите, резултатите от търсенето на подозрителни елементи са доста. За да ги изтриете всички или само някои от тях зависи от вас, тъй като някои от тези обекти могат да бъдат полезни. Ако обаче решихме да деактивираме рекламата в браузъра Yandex, тогава намиращият се в този случай елемент MailRuSputnik.dll ще трябва да бъде изтрит във всеки случай.

Hitman Pro резултати от сканирането

По отношение на други елементи, ако действието по подразбиране не ни е подходящо, можем да изберем прилагането на всяка друга процедура.

След като сме конфигурирали конкретните действия, прилагани за всеки подозрителен файл, за да завършите процеса на почистване, кликнете върху бутона "Напред".

Прилагане на действия в Hitman Pro

Преди да започне почистването, програмата генерира точка за възстановяване, така че дори ако важни файлове бъдат изтрити в резултат на действията на Hitman Pro, ще бъде възможно да ги възстановите. След това започва процесът на директно почистване.

След отстраняването на вирусните заплахи се отваря прозорец с резултатите от почистването. Както можете да видите, файлът MailRuSputnik.dll бе преместен в карантина.

Резултатите от почистването от Hitman Pro

Следният прозорец представлява изходния интерфейс на програмата. Показва статистически данни за свършената работа и предлага опция за излизане от приложението обикновено или за рестартиране на компютъра. Препоръчва се незабавно да рестартирате компютъра след премахването на злонамерени елементи. Но преди това трябва да сте сигурни, че всички други приложения са затворени.

Излезте от програмата Hitman Pro

След като следващият компютър включи изскачащата реклама и външните ленти с инструменти в браузъра Yandex не трябва да бъде.

Прочетете още: програми за премахване на реклами в браузъра

Както можете да видите, процесът на лечение на заразения браузър Yandex в програмата Hitman Pro е доста прост. Основното нещо е да определите конкретните елементи, които трябва да премахнете.