Комуникацията в Интернет се превърна в нещо общо. Ако по-рано всичко беше ограничено до текстови разговори, сега лесно можете да чуете и дори да виждате приятелите и приятелите си на всяко разстояние. Има голям брой програми за този вид комуникация. Най-популярното приложение за гласова комуникация е Skype. Приложението придоби популярност благодарение на прост и интуитивен интерфейс, който дори и неопитен потребител ще разбере.

Но за да се справите бързо с програмата, все още си струва да прочетете инструкциите за настройването й. Не винаги е ясно какво да правите в определени ситуации, когато работите със Skype. Така че прочетете тази статия, за да знаете как да свържете Skype към компютъра си.


Процесът ще бъде описан в стъпка по стъпка от инсталацията до конфигурирането на микрофона и примери за използване на функциите на Skype.

Как да инсталирате Skype

Изтеглете комплекта за инсталация от официалния сайт.

Изтеглете Skype

Пуснете изтегления файл. Потвърдете дали Windows изисква администраторски права.

Екран за настройка на Skype

Първият екран за настройка изглежда така. Като кликнете върху бутона за разширени настройки, ще отворите опцията за избор на местоположението за инсталиране и ще потвърдите / анулирате добавянето на Skype на работния плот.

Продължава инсталацията на Skype

Изберете желаните настройки и кликнете върху бутона за съгласие с лицензното споразумение и продължете инсталацията.

Започва инсталирането на приложението.

Процесът на инсталиране на Skype файлове

В края на процеса се появява екранът за вход. Ако все още нямате профил, трябва да създадете такъв. За да направите това, кликнете върху бутона Създаване на нов акаунт.

Формуляр за вход в Skype

Ще се отвори браузъра по подразбиране. На отворената страница има формата за създаване на нов профил. Тук трябва да въведете информация за себе си: име, фамилия, имейл адрес и т.н.

Формата за създаване на нов профил в Skype

Не е необходимо да въвеждате истински лични данни (име, дата на раждане и т.н.), но е желателно да въведете пощенската кутия в реално състояние, защото с нея можете да възстановите достъпа до профила си в бъдеще, ако забравите паролата от него.

След това трябва да излезете с потребителско име и парола. Когато избирате парола, обърнете внимание на формулярите, които показват как можете да излезете с най-сигурната парола.

Край на създаването на нов профил в Skype

След това трябва да въведете captcha, за да потвърдите, че не сте робот и да приемете условията за използване на програмата.

Профилът е създаден и автоматично ще се влезе в него на уеб сайта на Skype.

Създаден Skype акаунт

Сега можете да въведете програмата чрез клиента, инсталиран на вашия компютър. За целта въведете въведеното име и парола във формуляра за вход.

Влезте във вашия Skype акаунт чрез програмата

Ако имате проблеми с влизането, например, забравихте паролата и прочетете тази статия - това показва как да възстановите достъпа до вашия Skype акаунт.

След като влезете, ще бъдете помолени да изпълните първоначалната настройка на програмата.

Първоначална настройка на Skype

Кликнете върху бутона "Напред".

Ще се отвори формулярът за настройка на звука (високоговорители и микрофон) и уеб камери. Регулирайте силата на звука, като регулирате тестовия тон и зеления индикатор. След това изберете уеб камерата, ако е необходимо.

Настройте звука и камерата в Skype

Кликнете върху бутона Напред. Прочетете кратките инструкции за избор на аватар в програмата.

Инструкции за избор на аватар в Skype

Следният прозорец ви позволява да изберете аватар. За него можете да използвате запазената снимка на компютъра си или да направите снимка от свързаната уеб камера.

Формата на избора на аватар в Skype

Това завършва с предварителното задаване. Всички настройки могат да се променят по всяко време. За да направите това, изберете Инструменти> Настройки в горното меню на Skype.

Меню за промяна на настройките на Skype

Така че програмата е инсталирана и предварително конфигурирана. Остава да добавите контакти за разговора. За да направите това, изберете елемента от менюто Контакти> Добави контакт> Търсене в директорията на Skype и въведете данните за вход на вашия приятел или приятел, с когото искате да говорите.

Активиране на търсенето в директорията на Skype

Търсете контакт в Skype

Можете да добавите контакт, като кликнете върху него с левия бутон на мишката и след това върху бутона за добавяне.

Добавете контакт към Skype

Въведете съобщението, което искате да изпратите заедно с искането за добавяне.

Прикачване на съобщение към заявката за добавяне към приятели в Skype

Заявката е изпратена.

Искане за добавяне към приятели в Skype

Остава само да изчакате, докато вашето искане бъде прието от приятел.

Прието искане за добавяне към приятели в Skype

Приемане на заявката - натиснете бутона за повикване и започнете разговор!

Прието искане за добавяне към приятели в Skype

Сега нека разгледаме процеса на конфигуриране на Skype вече, докато го използвате.

Настройка на микрофона

Доброто качество на звука е ключът към успешния разговор. Малко хора обичат да слушат тих или изкривен глас. Ето защо в началото на разговора е необходимо да регулирате звука на микрофона. Няма да е излишно да правите това още тогава, когато сменяте един микрофон с друг, тъй като различните микрофони могат да имат съвсем различна сила и звук.

Настройване на силата на звука на микрофона в Skype

Подробни указания за настройка на микрофон в Skype тук ,

Показване на екрана в Skype

Случва се да покажете на приятеля или колегата си какво се случва на вашия работен плот. В този случай трябва да използвате подходящата функция Skype.

Настройте излъчването в Skype

чета тази статия - ще ви помогне да разберете как да показвате екрана на вашия събеседник в Skype.

Сега знаете как да конфигурирате Skype на настолен или преносим компютър с Windows 7, 10 и XP. Поканете приятелите си да участват в разговора - благодарение на тази инструкция не е нужно да им обяснявате подробно как да получите Skype на вашия компютър.