Някои streamers предпочитат да използват няколко услуги наведнъж, за да проведат предаване на живо. В повечето случаи такива групи са YouTube и Twitch. Разбира се, можете да настроите едновременно излъчване на тези две платформи, като просто изпълнявате две различни програми, но това е погрешно и ирационално. В тази статия ще научите за по-подходящ начин за поточно предаване на YouTube и Twitch.

Започваме поточно предаване в YouTube и в Twitch едновременно

Препоръчваме да използвате сайта GoodGame за едновременно стартиране на предаване на живо на няколко източника. Там тази функция се изпълнява колкото е възможно по-ефикасно и не изисква сложни настройки. След това разглеждаме целия процес на подготовка и стартиране на потока стъпка по стъпка.

Стъпка 1: Регистрирайте се за GoodGame

GoodGame ще играе ролята на платформа за създаване на поток, така че предаването на живо ще бъде стартирано на този сайт. Въпреки че целият процес на подготовка не е сложен, той изисква от потребителя да изпълни определени действия:

Отидете в уеб сайта на GoodGame

 1. Отидете на главната страница на сайта GoodGame.ru и кликнете върху "Регистрация" .
 2. Отидете на регистрацията на GoodGame

 3. Въведете вашите данни или влезте в социалните мрежи.
 4. Попълване на формуляра за регистрация на GoodGame

 5. Ако регистрацията е извършена чрез електронна поща, тогава ще трябва да следвате връзката в писмото, изпратено автоматично.
 6. Потвърждение за регистрация на GoodGame

 7. След като влезете, кликнете върху иконата на потребителския си профил, преместете курсора на мишката върху "Добавяне" и изберете "Канал" .
 8. Създайте нов канал GoodGame

 9. Тук помислете за името на канала, посочете играта или обекта на потока и качете изображението на канала.
 10. Въвеждане на информация за канала на GoodGame

 11. След това ще се отвори прозорецът за редактиране на канали, където трябва да изберете раздела "Настройки" .
 12. Настройки на канали GoodGame

 13. Тук ще намерите елемента "Streamkey" , щракнете върху съответния бутон, за да го покажете и да копирате целия клавиш. Това е полезно при следващата стъпка.
 14. Ключ за предаване на GoodGame

Стъпка 2: Конфигурирайте OBS Studio

Има много стрийминг програми, и един от най-добрите се разглежда OBS Studio , В него потребителят ще трябва да направи настройки за определени параметри, които са избрани поотделно, за да получат най-висококачествено предаване на живо с прихващане на прозорци, известия и без грешки. Нека да разгледаме по-отблизо процеса на създаване на OBS под поток на GoodGame:

Вижте също: Програми за поточно предаване YouTube , Twitch

 1. Стартирайте програмата и отидете в " Настройки" .
 2. Преместване в настройките на OBS Studio

 3. Тук изберете раздел "Излъчване" , изберете "GoodGame" като услуга и сървърът ще бъде определен автоматично, защото е само един. В същия прозорец ключът за поточно копиране преди това трябва да бъде въведен в съответния ред.
 4. Настройки за излъчване на Студио OBS

 5. Слезте в раздела Изход и конфигурирайте необходимите параметри за стрийминг за вашата система.
 6. Настройки на OBS Studio изход

 7. Затворете прозореца и ако всичко е готово за началото на потока, кликнете върху "Стартиране на излъчването" .
 8. Стартиране на OBS Studio Broadcast

Стъпка 3: Пуснете ограничението

Сега услугата ще стартира автоматично на услугата GoodGame, а всичко, което трябва да направите, е да настроите едновременни предавания на Twitch и YouTube. Можете да направите това, както следва:

 1. Върнете се в уеб сайта на GoodGame към канала си и кликнете върху зъбното колело отдясно на бутона "Старт ". Тук отметнете двата вида и поставете точките близо до "YouTube" и "Twitch" .
 2. Конфигуриране на ограничението за GoodGame

 3. Сега трябва да намерите ключа на Twitch. За това отидете на началната страница , кликнете върху аватара си и изберете "Контролен панел" .
 4. Отидете на контролния панел на Twitch

 5. В менюто отляво отидете до дъното и отидете в секцията "Канал" .
 6. Настройки на канала за превключване

 7. Кликнете върху бутона "превод" .
 8. Прегледайте клавиша за преобразуване Twitch

 9. Изберете "Покажи ключ" .
 10. Бутон за показване на превключвателя на ключ Twitch

 11. Ще видите отделен прозорец с видим ключ за превод. Администрацията предупреждава, че не трябва да казва на никого, просто копирайте и поставете в съответното поле на уеб сайта на GoodGame.
 12. Копиране на ключ за преобразуване

 13. Сега остава да намерим ключа за поточно предаване на YouTube и да го напишем на GoodGame. За да направите това, кликнете върху аватара си и отворете "Creative Studio" .
 14. YouTube Creative Studio

 15. Намерете секцията "Live Broadcasts" .
 16. Настройване на излъчвания в YouTube на живо

 17. Тук в раздела "Настройки на енкодера на видео" намерете ключа, копирайте го и го поставете в съответния ред на GoodGame.
 18. Копирайте ключа за превод в YouTube

 19. Остава само да натиснете бутона "Стартирай Restream" . Излъчванията ще бъдат пуснати на свой ред със закъснение от около десет секунди.
 20. Започнете да започнете GoodGame

Удобството на този метод за провеждане на едновременни предавания се крие във факта, че на сайта GoodGame.ru ще видите разговори от всички потоци и ще общувате с всички зрители. Както можете да видите, няма нищо сложно при настройването и пускането на потока, а настройката се изпълнява веднъж и с по-нататъшни стартирания на предаванията просто трябва да кликнете върху бутона Старт на рестартиране .

Вижте също: Настройване и текущ поток в YouTube