С разпространението на платежните системи възникнаха проблеми поради факта, че потребителите имат пари в различни сметки, така че те са трудни за превод. Една от проблематичните ситуации е прехвърлянето на средства от сметката на QIWI в портфейла платежна система WebMoney ,

Прочетете още: Паричен превод между портфейли с QIWI

Как да прехвърляте пари от QIWI към WebMoney

По-рано беше почти невъзможно да се прехвърлят пари от акаунта на Kiwi в портфейла WebMoney, тъй като беше необходимо да се извърши дълъг процес на идентификация, да се изчакат потвържденията и други разрешения. Сега е възможно да се превежда в рамките на няколко минути, които не могат да се радват.

Метод 1: Прехвърляне през уеб сайта на QIWI

Един от начините за прехвърляне на пари от Киви към WebMoney е просто прехвърляне чрез менюто на сайта на платежната система QIWI. Преводът може да се извърши доста бързо, ако следвате малките указания, дадени по-долу.

 1. Първата стъпка е да отидете на сайта QIWI Wallet и отидете в личната област на потребителя с потребителско име и парола.
 2. Влезте в профила си Киви

 3. Сега на сайта в горното меню трябва да намерите бутона "Плащане" и кликнете върху него.
 4. Бутон Платете чрез сайта

 5. В менюто за плащане има много различни блокове, сред които има "Платежни услуги" . Там трябва да намерите "WebMoney" и кликнете върху този елемент.
 6. Бутон "WebMoney" на сайта

 7. На следващата страница трябва да въведете номера на чантата Webmoney за плащане и размера на плащането. Ако всичко е направено правилно, можете да натиснете бутона "Плащане" .
 8. Въведете номера и сумата в сайта

 9. Сега трябва да проверите всички данни за прехвърлянето и да кликнете върху "Потвърди" .
 10. Потвърдете плащането

 11. Системата за QIWI Wallet изпраща съобщение до телефона с код за потвърждение на плащането. Този код трябва да бъде въведен в съответното поле и отново да кликнете върху бутона "Потвърди" .
 12. Потвърдете кода

 13. Ако всичко върви добре, ще се появи следното съобщение. Плащането обикновено не се извършва незабавно, статутът му може да се види в историята на плащанията и трансферите.
 14. Завършване на плащането чрез сайта

Превод на пари от киви към WebMoney през сайта на платежната система може бързо и справедливо просто. Но дори по-бързо можете да направите това, ако използвате мобилния приложен QIWI Wallet.

Метод 2: Мобилно приложение

Извършването на плащания чрез мобилно приложение прилича почти на същото действие на сайта. Мнозина смятат, че плащането чрез програмата е по-бързо и по-удобно, тъй като телефонът е винаги под ръка и няма да се налага да включвате компютъра или да посещавате сайта чрез мобилния интернет.

 1. Първата стъпка е да изтеглите мобилното приложение QIWI. Програмата е достъпна и в Магазин за игри , и в App Store , Като въведете приложението с таен код, можете веднага да кликнете върху бутона "Плащане" , който се намира в менюто на главния екран.
 2. Бутон "Плащане" в мобилното приложение

 3. След това трябва да изберете целта на плащането - "Платежни системи" .
 4. Избор на платежни системи

 5. Сред голям списък от различни платежни системи, трябва да изберете този, който ни подхожда - "WebMoney ..." .
 6. Изберете WebMoney

 7. В следващия прозорец, който се отваря, ще бъдете подканени да въведете номера на кесията и размера на плащането. Ако всичко е въведено, можете да натиснете бутона "Плащане" .

По този начин можете бързо да използвате приложението за плащане и да платите сметка в WebMoney след няколко минути. Отново можете да видите състоянието на плащанията в историята на превода.

Метод 3: SMS съобщение

Най-лесният начин за превод е да изпратите съобщение до желания номер с необходимите данни. Препоръчва се да се използва само в екстремни случаи, тъй като този метод изисква допълнителна комисионна, която вече е доста голяма при прехвърляне на пари от Киви към WebMoney.

 1. Първо, трябва да въведете приложението за съобщения на мобилния си телефон и да въведете номера "7494" в прозореца "Получател" .
 2. Номер на кратко съобщение

 3. Сега въведете съобщението. В текстовото поле на съобщението въведете "56" - платежният код на WebMoney, "R123456789012" - номера на необходимата чанта за превод, "10" - размера на плащането. Последните две части на потребителя трябва да бъдат заменени с техните собствени, тъй като броят и размерът, разбира се, се различават.
 4. Въведете платежния код, номера на сумата и сумата

 5. Остава само да кликнете върху бутона "Изпращане" , така че съобщението да достигне до оператора.
 6. Изпратете съобщение

Проверете състоянието на плащането в този случай е невъзможно, което е друг недостатък на метода. Следователно, потребителят просто трябва да изчака, докато доверените прехвърлени средства идват в профила на WebMoney.

Прочетете още: Зареждаме профила QIWI

Тук по принцип и всички начини, които ще помогнат за прехвърлянето на пари от Киви към WebMoney. Ако все още имате въпроси, след това ги попитайте в коментарите по тази статия, ще се опитаме да отговорим на всичко.