Понякога се случва човек да създава електронен портфейл в услуга, след което дълго време страда и не знае как да го попълва, за да не допусне грешка, да прехвърли пари на друга сметка и да не даде на комисията половината от сумата за попълване. В системата Kiwi, попълването на сметката е много проста.

Прочетете още:
Как да използвате PayPal
Зареждане на чантата на WebMoney

Как да презаредите чантата си с киви

Поставянето на пари в портфейла на QIWI е доста проста и има няколко начина да го направите. Помислете за основните и най-популярните, които ще ви помогнат да преведете, тъй като те са най-полезни и удобни за почти всеки потребител.

Прочетете още: Създаване на Wallet на QIWI

Метод 1: Чрез банкова карта

Нека започнем с най-популярния метод - плащане с банкова карта. Сега почти всеки потребител има карта на Sberbank, Alfa Bank и много други, така че можете да направите трансфер в рамките на няколко секунди.

 1. Първо трябва да отидете на сайта. За да направите това, отидете на главната страница QIWI Wallet кликнете върху бутона "Вход" , след това въведете телефонния си номер и паролата си в задължителните редове и кликнете върху "Вход" отново.
 2. Влезте в портфейла

 3. Сега трябва да изберете елемента "Добавяне на пари" от горното меню на сайта. Потребителят ще отиде на нова страница.
 4. Попълване на портфейла

 5. Тук трябва да изберете елемента, от който се нуждаем, в този случай трябва да кликнете върху бутона "Банкова карта" .
 6. Изберете начин на плащане - карта

 7. В новия прозорец ще трябва да въведете данните от картата, за да продължите попълването. Потребителят трябва да знае номера на картата, секретния код и датата на изтичане на срока. Ще въведете само сумата и натиснете бутона "Плащане" .
 8. Въвеждане на данни за плащане с карта

 9. След няколко секунди ще се появи съобщение на телефона, към който е свързана картата, чийто код ще бъде въведен на следващия сайт. И там трябва да кликнете върху "Изпращане", за да завършите работата със сайта.
 10. Потвърждение за плащане с карта

 11. След всички извършени действия размерът, който е бил отписан от картата на подателя, трябва да се появи в профила на Kiwi.

Трябва да се отбележи, че Киви започва да поддържа почти всички карти и прави трансфери без комисионни, въпреки че по-ранното попълване на сметката с картата е доста проблематично и сравнително скъпо за потребителя.

Метод 2: през терминала

Можете да презаредите QIWI сметката не само с карта, но и чрез всеки платежен терминал, включително Kiwi. Терминалите на тази компания са в почти всеки магазин, така че това не би трябвало да е проблем. Тъй като сайтът на платежната система има изчерпателна информация за попълването на сметката чрез терминала, ние просто ще ви кажем как да го намерите.

 1. Първо трябва да изпълните всички същите действия, посочени в първия и втория параграф на предишния метод. След като влезете в сайта QIWI можете да продължите да работите.
 2. Попълване на портфейла

 3. В секцията "Добавяне на пари в портфейла си" трябва да изберете "В QIWI терминали" , което почти винаги може да се извърши без комисионна.
 4. Изберете начин на плащане - терминал

 5. След това трябва да изберете типа терминал: руски или в Казахстан.
 6. Избиране на терминал

 7. След като кликнете върху желания изглед на терминала, ще видите инструкция, на която можете бързо да попълвате портфейла си чрез устройствата на компанията за плащане на киви.
 8. Инструкция за плащане чрез терминала

Метод 3: Използване на мобилен телефон

Третият метод е доста противоречив, но много популярен. Противоречието е, че можете да заредите сметката по този начин само за секунди, но за това се взема значителна комисионна, която е оправдана, само когато парите в сметката са спешно необходими. Така че, нека да разгледаме инструкциите за попълване на чантата чрез мобилен телефон.

 1. Трябва да се върнете на сайта QIWI , отворете профила си и изберете елемента от менюто "Добавяне на пари" .
 2. Попълване на портфейла

 3. В прозореца за избор на метод трябва да кликнете върху бутона "От телефонния баланс" .
 4. Изберете начин на плащане - телефонна сметка

 5. На новата страница ще трябва да изберете сметка за плащане и теглене на пари, както и размера на плащането. Остава само да натиснете бутона "Превод" .

  Много е важно да можете да попълвате портфейла си само от номера, на който е бил регистриран, помислете за това при избора на метод за попълване.

 6. Прехвърляне от мобилен акаунт

Тук, за три прости стъпки, е възможно да се запълни сметката на Киви-чантата с помощта на баланса на мобилния телефон. Комисията, макар и не малка, но скоростта на попълване надвишава всички други.

Метод 4: АТМ и Интернет банкиране

В момента интернет банките стават много популярни, с помощта на които е възможно да се плащат почти всички плащания възможно най-скоро. В допълнение, банкоматите все още са популярни, в които хората продължават да извършват плащания. Инструкцията за попълване чрез интернет и банкомати е съвсем проста, но все пак я разглеждаме по-подробно.

 1. Естествено, първо трябва да отидете на уеб сайта на QIWI Wallet, да отидете до личната зона на потребителя чрез телефонен номер и парола и да изберете елемента "Добавяне на чанта" .
 2. Попълване на портфейла

 3. Сега трябва да изберете метода за попълване в текущата секция, затова трябва да кликнете върху някой от двата бутона, които се изискват: "На банкомати" или "Via Internet Bank" .
 4. Изборът на метод - банкомат или Интернет банкиране

 5. След това сайтът ще пренасочи потребителя към друга страница, където ще бъде необходимо да изберете банка за по-нататъшна работа. Няма указания, всичко зависи от коя фирма потребител винаги е работил или иска да работи по това време.
 6. Избиране на банка, с която да работите

 7. Веднага след като изберете банката, отново ще отидете на друга страница, където ще получите инструкции за потребителя, какво да направите после. За всяка банка тази инструкция е различна, но е много ясна и е представена подробно на уеб сайта на Киви, така че не трябва да възникват допълнителни проблеми при по-нататъшни действия.

Метод 5: Онлайн кредит

Този метод не е точно опция за попълване на портфейла, а заем, който през последните години стана много популярен, въпреки че понякога причинява много проблеми. Така че никой не взема малък заем, всеки потребител трябва да решава сам за себе си.

 1. Първо, трябва да направите всички същите действия, описани в предишните параграфи, за да стигнете до раздела с избор на начини за попълване на чантата в системата Kiwi.
 2. Попълване на портфейла

 3. Сега трябва да кликнете върху раздела "Направете онлайн заем" .
 4. Избор на метод - заем

 5. На следващата страница ще бъдат представени няколко финансови компании, които могат да предоставят микрокредити. Ако потребителят направи своя избор, тогава просто трябва да кликнете върху съответния ред.
 6. Избиране на организация за заем

 7. Тогава ще има преход към сайта със заем, така че всички допълнителни инструкции ще зависят от избраната компания, но всички сайтове имат инструкции за това как да направят заема, така че потребителят няма да се обърка.

Да вземеш заем е само ако наистина е необходимо, защото с него може да има различни проблеми, които не винаги могат да бъдат решени просто.

Метод 6: Банков превод

Банковият превод се счита за един от най-добрите начини за попълване, тъй като се извършва чрез големи официални финансови компании и абсолютно не изисква заплащане на допълнителна комисионна. Единственият очевиден недостатък на метода е скоростта на плащане, защото чрез някои банки преводът може да достигне до три дни, но ако не се наложи да се попълни в следващата секунда, тогава можете да използвате метода.

 1. Първо трябва да отидете в сайта и да отидете в профила си, за да изберете елемента "Добавяне на пари" .
 2. Попълване на портфейла

 3. На следващата страница кликнете върху бутона "Банков превод" .
 4. Изберете метод - банков превод

 5. Отново изберете елемента "Банков превод" .
 6. Преход към превод

 7. Сега остава само да отпишете всички подробности, които са изброени на страницата, и да прочетете цялата информация, която присъства в същата тема. Ако всичко е ясно, можете да потърсите най-близкия клон на банката и да изпратите трансфер.
  Данни за плащането

Прочетете още: Паричен превод между портфейли с QIWI

Тук по принцип това е всичко. Разбира се, съществуват начини за попълване чрез други терминали и партньорски компании, но всичко е идентично с горепосочените методи. Попълването на портфейла QIWI винаги е било доста просто, но сега може да се направи по още по-големи начини и по-голяма скорост.