Преводът на пари от една платежна система в друга не винаги е лесен, но може да бъде решен чрез различни трикове. На тези, които често са достатъчно принудени да прибягват например до прехвърляне на пари от чантата в системата Kiwi в чантата на платежната система от компанията Yandex.

Как да прехвърляте пари от QIWI към Yandex.Money

Наскоро дружеството QIWI представи на своя уебсайт функцията за прехвърляне на пари на акаунт в системата Yandex, въпреки че преди това нямаше такава възможност и трябваше да бъде измъчвана по различни други начини. В допълнение към официалното плащане на портфейла Yandex има няколко начина за превод от киви към Yandex.

Прочетете още: Как да използвате Yandex Money услуга

Метод 1: Плащане на портфейла на Yandex

Първо, ще анализираме най-лесния начин да прехвърлим средства от една чанта на друга и едва тогава ще се обърнем към някои трикове, които понякога дори могат да бъдат по-прости от официалния начин.

 1. Първата стъпка е да влезете в системата на QIWI Wallet, за да преминете към плащането на сметката в услугата Yandex.Money. След като влезете в сайта, трябва да кликнете върху бутона "Плащане" в менюто на сайта до линията за търсене.
 2. Отворете менюто за плащане в Киви

 3. На следващата страница трябва да намерите раздел "Платежни услуги" и кликнете там на бутона "Всички услуги", за да намерите на следващата страница необходимия сайт - Yandex.Money.
 4. Прегледайте пълния набор от услуги в Wallet на QIWI

 5. В списъка на платежните системи Yandex.Money ще се намират в края, така че няма да е необходимо да търсите много други (въпреки че целият списък е твърде малък, за да не се намери необходимата платежна система). Необходимо е да кликнете върху елемента с име "Yandex.Money" .
 6. Изборът на пари Yandex.Money на сайта на Kiwi

 7. Сега трябва да въведете номера на сметката в платежната система от компанията Yandex и сумата на плащането. След това кликнете върху бутона "Плащане" .

  Ако номерът на сметката е неизвестен, можете да въведете телефонния номер, към който е поставена чантата в системата Yandex.Money.

 8. Определяне на кесията на Yandex и размера на плащането чрез Kiwi

 9. На следващата страница трябва да проверите всички въведени данни и натиснете бутона "Потвърди", ако всичко е наред.
 10. Потвърждаване на трансфера чрез киви към Yandex.Money

 11. След това в телефона ще се появи съобщение с код, което трябва да бъде въведено на страницата на сайта и отново натиснете "Потвърждаване" .

Всъщност прехвърлянето на средства от кесийската чанта към сметката на Yandex.Money не се различава от стандартното плащане на уеб сайта на QIWI, така че всичко се прави доста бързо и просто.

Метод 2: прехвърляне на карта Yandex.Money

Ако потребителят Yandex.Money има виртуална или истинска карта на тази система, тогава можете да използвате трансфера от Киви към картата, а след това парите автоматично ще попълват баланса на чантата в системата, тъй като има обща карта с тях.

 1. Веднага след като влезете в сайта на QIWI, можете да кликнете върху бутона "Превод" , който се намира в един от главните секции на главната страница на платежната система.
 2. Отидете в менюто за превод в Kiwi

 3. В менюто за прехвърляне трябва да изберете елемента "За банкова карта" .
 4. Избор на трансфер към банкова карта чрез QIWI

 5. Сега трябва да въведете номера на картата от Yandex и да изчакате системата да провери верността на въведените данни.
 6. Въвеждане на номера на картата Yandex на уеб сайта на Киви

 7. Ако всичко е отметнато, трябва да посочите размера на плащането и да кликнете върху бутона "Плащане" .
 8. Въведете размера на плащането и кликнете върху бутоните за плащане чрез QIWI

 9. Остава само да проверите данните за плащане и кликнете върху бутона "Потвърди" .
 10. Потвърждаване на превод на пари от Киви към карта Yandex

 11. Ще се появи следната страница, където ще трябва да въведете кода, изпратен в SMS съобщението, и отново да кликнете върху "Потвърди" .

Методът е много удобен, особено когато картата е на ръка и дори не е нужно да знаете номерата на портфейла за трансфера.

Метод 3: попълване на Yandex.Money от банкова карта QIWI

При предишния метод бе разгледана възможността за прехвърляне на пари от акаунт на Киви към карта от услугата Yandex.Money. Сега нека разгледаме подобна опция, но само този път ще направим обратното и ще използваме банкова карта от QIWI Wallet.

 1. След като сте упълномощени в услугата Yandex.Money, трябва да кликнете върху бутона "Refill" в горното меню на сайта.
 2. Отидете в менюто за попълване на сайта Yandex.Money

 3. Сега трябва да изберем метода на попълване - "От банкова карта" .
 4. Избор на метод за попълване от банкова карта на Yandex

 5. Изображението на картата се показва отдясно, където трябва да въведете данните за картата Kiwi. След това трябва да посочите сумата и да кликнете върху "Зареждане" .

  Можете да използвате подробностите както на виртуалната, така и на истинската, тъй като и двете имат същия баланс като баланса на сметката в системата QIWI.

 6. Въвеждане на данните за картата, издадена от услугата QIWI

 7. Ще има прехвърляне на страницата за плащане, където ще трябва да въведете кода, който ще се появи в съобщението в телефона. Остава само да натиснете "Потвърдете" и да използвате парите, които ще пристигнат по едно и също време в сметката в системата Yandex.Money.
 8. Потвърждение за плащане от картата Kiwi

Прочетете още:
Виртуална карта QIWI Wallet и нейните подробности
Процедура за издаване на QIWI карта

Вторият и третият начин са много сходни и понякога са най-удобни, тъй като само трябва да знаете номера на картата и тази карта може да бъде на ръка, така че не е нужно да си спомняте нищо.

Метод 4: топлообменник

Ако по някаква причина не можете да използвате горните методи, можете да прибягвате до помощта на обменници, които винаги са щастливи да ви помогнат за малка комисионна.

 1. За да започнете, трябва да преминете към уебсайт с удобен избор на топлообменници за превод.
 2. В лявото меню е необходимо да изберете платежни системи в реда "QIWI RUB" - "Yandex.Money" .
 3. Избор на указания за обмен за Kiwi-Yandex

 4. В центъра на сайта ще се актуализира списък с различни обменници, които могат да бъдат сортирани по елемент от интерес. Изберете някой от тях, например "WW-Pay" за броя на положителните отзиви и голям резерв от средства.
 5. Избор на топлообменник за превод

 6. На страницата на топлообменника трябва да въведете сумата за превод, номера на портфейла. Сега трябва да натиснете "Получаване на SMS код" и да го въведете в реда до бутона. След това кликнете върху "Exchange" .
 7. Въвеждане на всички данни и превключване към обмен от киви към Yandex

 8. На следващата страница топлообменникът ще ви предложи да проверите данните за прехвърлянето. Ако всичко е наред, можете да кликнете върху бутона "Отиди на плащане" .
 9. Преминаване към плащане на фактура в serivall Kiwi

 10. Ще има преход към страницата в системата QIWI, където просто трябва да кликнете върху бутона "Плащане" .
 11. Кликнете върху бутона за плащане в сървъра QIWI

 12. Отново трябва да проверите данните и да кликнете върху "Потвърждаване" .
 13. Потвърждаване на плащането за Kiwi-Yandex

 14. Сайтът ще хвърли потребителя на нова страница, където трябва да въведете кода от SMS и да кликнете върху елемента "Потвърди" . Парите трябва да идват в сметката в близко бъдеще.

Ако знаете други удобни начини за прехвърляне на средства от системата за плащане на QIWI в чантата в услугата Yandex.Money, тогава пишете за тях в коментарите. Ако има някакви въпроси, попитайте ги и в коментарите, ще се опитаме да отговорим на всичко.