Разработчиците на Instagram редовно въвеждат нововъведения в своите услуги, като привличат допълнителни интересни функции. И за да можете да се наслаждавате на всички функции и настройки, уверете се, че е налична най-новата версия на Instagram, включително на компютъра.

Актуализираме Instagram на компютъра

По-долу ще разгледаме всички съществуващи методи за актуализиране на Instagram на компютъра.

Метод 1: Официално приложение за Windows

За потребители на Windows версия 8 и по-нови, е налице магазин за приложения на Microsoft Store, от който може да се изтегли официалната версия на Instagram.

Автоматична актуализация

На първо място, помислете за възможността за автоматично актуализиране на приложението, когато компютърът проверява независимо за актуализации и, ако е необходимо, ги инсталира. Трябва само да се уверите, че съответната функция е активирана.

 1. Стартирайте Microsoft Store. В горния десен ъгъл изберете бутона с елипса, след което отидете на "Настройки" .
 2. Настройки в магазина на Windows

 3. В прозореца, който се отваря, се уверете, че опцията "Актуализиране на приложения автоматично" е активна. Ако е необходимо, направете промени и затворете прозореца за настройки. Отсега нататък всички инсталирани приложения от Windows Store ще се актуализират автоматично.

Автоматична актуализация на Instagram в магазина на Windows

Ръчна актуализация

Някои потребители предпочитат да забранят автоматично функцията за автоматично актуализиране. В този случай Instagram може да бъде поддържан актуален, като ръчно проверява за актуализации.

 1. Отворете Microsoft Store. В горния десен ъгъл кликнете върху иконата с елипса, след което изберете елемента "Изтегляния и актуализации" .
 2. Преглеждайте актуализациите в магазина на Windows

 3. В новия прозорец кликнете върху бутона "Получаване на актуализации" .
 4. Търсете актуализации в магазина на Windows

 5. Системата ще започне да търси актуализации за инсталираните приложения. Ако бъдат открити, процедурата за изтегляне ще започне. Ако е необходимо, отменете изтеглянето на ненужни актуализации, като изберете иконата с кръст отдясно на приложението.

Изтеглете и инсталирайте актуализации в магазина на Windows

Метод 2: Емулгатор на Android

Много потребители предпочитат официалното решение от емулатора на OS Android Instagram за Windows с инсталирано приложение Google играе , Това се дължи, разбира се, на факта, че функционалността на компютърната версия на Instagram е значително по-ниска от мобилната.

Тъй като изтеглянето на приложения в емулатора на Android ( BlueStacks , Анди и други) се появява в магазина на Google Play, всички инсталации ще бъдат актуализирани чрез него. Нека разгледаме по-отблизо този процес, използвайки примера на програмата BlueStacks.

Автоматични актуализации

За да не губите време за инсталиране на актуализации за приложенията, добавени към емулатора, активирайте проверката за автоматична актуализация.

 1. Стартирайте Blustax. В горната част отворете раздела "Център за приложения" , след което изберете бутона "Към Google Play" .
 2. Пускане в Google Play на BlueStacks

 3. В горния ляв ъгъл на прозореца кликнете върху бутона за меню.
 4. Меню в Google Play

 5. Изберете "Настройки" .
 6. Настройките на Google Play в BlueStacks

 7. В отворения прозорец отидете в секцията "Автоматични актуализации на приложения".
 8. Настройване на приложения за автоматично актуализиране в BlueStacks

 9. Задайте желания параметър: "Винаги" или "Само чрез Wi-Fi" .

Включете приложенията за автоматично актуализиране в BlueStacks

Ръчно обновяване на Instagram

 1. Пуснете емулатора Blustax. В горната част на прозореца изберете раздела Център за приложения. В прозореца, който се показва, кликнете върху елемента "Към Google Play".
 2. Пускане в Google Play на BlueStacks

 3. След като сте на главната страница на магазина за приложения, изберете иконата на менюто в лявата част на прозореца. В списъка, който се отваря, отворете секцията "Моите приложения и игри" .
 4. Инсталирани приложения и игри в Google Play

 5. Разделът "Актуализации" ще покаже приложенията, за които са били открити актуализации. За да инсталирате най-новата версия на Instagram, изберете бутона "Update" до него (в нашия пример няма актуализации за Instagram, така че приложението не е в списъка).

Инсталиране на Instagram на BlueStacks

Метод 3: Обновяване на страницата на браузъра

Instagram има уеб версия, която предоставя основни функции при работа с услугата: търсене на страници, абониране, преглед на снимки и видео, обмен на коментари и др. За навременното проследяване на промените, настъпили на сайта, например, ако очаквате нов коментар от събеседника, страницата в браузъра трябва да бъде актуализирана.

По принцип принципът за актуализиране на страниците в различните уеб браузъри е същият - можете да използвате бутона, разположен близо до адресната лента, или да натиснете клавиша F5 (или Ctrl + F5, за да накарате опресняване без кеш).

Актуализиране на страницата на Instagram в браузъра

И за да не актуализирате страниците ръчно, автоматизирайте този процес. По-рано на нашия уебсайт разгледахме подробно как може да се направи това за различни браузъри.

Прочетете повече: Как да активирате автоматичното актуализиране на страниците на браузъра Google хром , опера , Mozilla firefox

Надяваме се нашите препоръки да ви помогнат да се справите с актуализирането на Instagram на вашия компютър.