Сега все по-популярни са мигновени пратеници за компютри и мобилни устройства. Един от най-известните представители на такъв софтуер е телеграмата. В момента програмата се поддържа от разработчика, постоянно се коригират малки грешки и се добавят нови функции. За да започнете да използвате иновации, трябва да изтеглите и инсталирате актуализацията. Ето какво ще обсъдим по-долу.

Актуализираме Desktop Desktop

Както знаете, телеграмата работи върху смартфони с iOS или Android и компютър. Инсталирането на най-новата версия на програмата на компютър е доста лесен процес. От потребителя е необходимо да извършите няколко действия:

 1. Стартирайте телеграмата и отидете в менюто "Настройки" .
 2. Преминаване към настройките в Desktop Telegram

 3. В прозореца, който се отваря, превъртете до секцията "Общи" и поставете отметка в квадратчето до "Обновяване автоматично", ако тази опция не е активирана.
 4. Елемент Автоматична актуализация в телеграма Desktop

 5. Кликнете върху бутона "Проверка за актуализации", който се показва.
 6. Проверете за актуализации в телеграма Desktop

 7. Ако бъде намерена нова версия, изтеглянето ще започне и ще можете да следите напредъка.
 8. Изтегляне на актуализации на Desktop телеграма

 9. След като приключите, ще бъде необходимо да натиснете бутона "Рестартиране", за да започнете да използвате актуализираната версия на Messenger.
 10. Рестартирайте телеграма Desktop

 11. Ако опцията "Актуализиране автоматично" е активирана, изчакайте да се изтеглят необходимите файлове и кликнете върху бутона, който се появява в долния ляв ъгъл, за да инсталирате новата версия и да рестартирате телеграмите.
 12. Автоматична инсталация на актуализации в телеграма Desktop

 13. След рестартирането ще се появят известия за услугата, където можете да прочетете за нововъведения, промени и корекции.
 14. Промени и нововъведения в телеграма Desktop

В случай, че актуализацията по този начин е невъзможна по някаква причина, препоръчваме просто да изтеглите и инсталирате най-новата версия на Telegram Desktop от официалния сайт. Освен това някои потребители на старата версия на телеграмата не работят добре поради заключване, в резултат на което не могат да се актуализират автоматично. Ръчната инсталация на последната версия в този случай изглежда така:

 1. Отворете програмата и отидете на "Сигнали за обслужване" , където трябва да сте получили съобщение за нестабилността на използваната версия.
 2. Кликнете върху прикачения файл, за да изтеглите инсталатора.
 3. Изтеглете файла за актуализиране на телеграмите

 4. Пуснете изтегления файл, за да започнете инсталирането.
 5. Изборът на руския език за инсталиране на телеграма на компютъра

Подробни указания за извършване на този процес можете да намерите в статията на връзката по-долу. Обърнете внимание на първия метод и следвайте ръководството, като започнете с петата стъпка.

Повече подробности: Инсталиране на телеграма на компютър

Актуализираме телеграмата за смартфоните

Голям брой потребители инсталират телеграма в платформата iOS или Android. За мобилната версия на приложението периодично се излизат актуализации, както се случва в компютърна програма. Въпреки това, процесът на инсталиране на иновации е малко по-различен. Нека да разгледаме общите инструкции за двете горепосочени операционни системи, тъй като изпълнените манипулации са почти еднакви:

 1. Влезте в App Store или Play Market , В първата, незабавно преминете към раздела "Актуализации" , а в Google Play Магазин разгънете менюто и отидете на "Моите приложения и игри" .
 2. Моите приложения и игри в Play Market

 3. В списъка, който се показва, намерете Messenger и докоснете бутона "Update" .
 4. Преход към актуализация на телеграмата в Google Play Market

 5. Изчакайте изтеглянето и инсталирането на нови файлове.
 6. Изчакване за изтегляне на телеграма в Market Play

 7. Докато процесът на изтегляне е в ход, можете веднага да инсталирате автоматична актуализация за телеграма, ако е необходимо.
 8. Активирайте автоматичната актуализация на телеграмите в Google Play Market

 9. В края на инсталацията, стартирайте приложението.
 10. Отворете мобилна версия на телеграмата чрез Market Play

 11. Прочетете съобщението за услуги, за да сте в крак с промените и новостите.
 12. Иновации и поправки в мобилната версия на телеграмата

Както можете да видите, независимо от използваната платформа, актуализирането на телеграмата към новата версия не е нещо трудно. Всички манипулации се извършват само за няколко минути и потребителят няма нужда да има допълнителни знания или умения, за да се справи със задачата.