Сред многото съществуващи до момента телеграми телеграмата се откроява благодарение на множеството предимства и иновативни функции, които други популярни средства за бързо предаване на информация по Интернет не могат да се похвалят. Обмислете Telegram Desktop, приложение за клиентски услуги, което осигурява достъп до всички системни функции, когато използвате Windows като софтуерна платформа.

Повечето потребители, които предпочитат телеграмите, активно използват андроид или версия на iOS пратеник за комуникация и други цели, което наистина е много удобно. Но например в сферата на бизнеса, когато възникне необходимост от прехвърляне на голямо количество информация, множество файлове и активното използване на IP телефония, смартфон или таблет като инструмент не е най-добрият избор по отношение на формата на устройството. Ето защо разработчиците на версията Telegram за компютърни разработчици не обръщат никакво внимание от опциите за мобилна операционна система.

Специални характеристики

Едно от основните предимства на Telegram Desktop в сравнение с други популярни платформени съобщения е пълната автономия на клиентското приложение за Windows. Тоест, независимо от това дали потребителят е активирал Messenger на Android или IOS, той има възможността да използва всички функции, предоставени от системата, като има само компютър / лаптоп с Windows и телефонен номер, за да получи SMS с код за активиране.

Телеграма Desktop за Windows - самостоятелен месинджър
Например, известният WhatsApp и Viber в настолни версии те не функционират по този начин, а са само допълнения към клиентите на мобилни операционни системи, което в някои ситуации е доста неудобно. Освен това притурката, която функционира под контрола на Android или iOS, не е за всеки и същевременно трябва да разполага с прости и надеждни средства за комуникация и предаване на информация - почти всички потребители на глобалната мрежа.

Telegram Desktop за Windows, получаващ SMS код за активиране

Свържете се с нас

Преди да започнете да прехвърляте информация през пратката, трябва да намерите получателя. В Telegram Desktop достъпът до списъка с контакти се осъществява чрез специална секция в главното меню.

Телеграма за контакти за компютърна секция

Най-лесният начин да добавите друг потребител на телеграма към собствения си списък с контакти е да въведете неговия телефонен номер, както и името, под което той ще бъде запазен в пратката.

Телеграма за добавяне на контакти в компютъра към списъка

Той поддържа търсене и добавяне на контакти чрез потребителското име на телеграмата, дадено последно в собствения си профил.

Телеграма за компютър за търсене на контакти по потребителско име в услугата

синхронизация

Потребителите, които вече използват телеграма на мобилно устройство, ще оценят почти моменталната синхронизация на всички данни (контакти, история на съобщенията и т.н.), които се появяват автоматично след активиране на съществуващ идентификатор на участник в услугата в Windows.

Синхронизиране на информация между всички активирани версии

В бъдеще цялата входяща / изходяща информация от системата се дублира във всички активирани варианти на телеграмите и това се случва незабавно и изцяло, което ви позволява да забравите за привързаността към работното място и да не се притеснявате за преждевременното получаване на важни съобщения или повиквания.

Извършва се синхронизирането на телеграма Desktop за Windows

диалози

Съобщенията между членовете на услугата са основната функция на който и да е Messenger и Telegram Desktop разработчиците се опитаха да опростят този процес за потребителите колкото е възможно повече.

Телеграма Прозорец на чат на чат

Прозорецът за чат съдържа само най-необходимите. Основното нещо е списъкът на текущите разговори и две области, едната от които показва историята на кореспонденцията, а втората се използва за въвеждане на ново съобщение. По принцип стандартът за всеки подход за послание се използва при организирането на разговори, докато липсата на функционалност не се усеща.

Смайли, стикери, Gifs

За да разнообразите текста и да дадете на емоционалното оцветяване на съобщението, най-лесният начин да използвате емотикони и стикери. В телеграмата за Windows цяла секция е посветена на мини-картини и разнообразието им ви позволява да привлечете настроението си към събеседник в почти всяка ситуация.

Телеграма за емотикони за PC

Разширяването на вашата собствена колекция от стикери е възможно чрез добавяне на снимки от обширна библиотека към пратеника на пакетите.

Телеграма за Windows добавя пакети стикери

Отделно, трябва да се отбележи, че има голям избор от gif-изображения, които са на разположение за изпращане до друг член на услугата. Но тук има лек неудобство: за да търсите навигационни гейфони, ще трябва да въведете заявка на английски.

Телеграма Desktop обмен Gif-изображения от библиотеката

Прехвърляне на файлове

В допълнение към текстовите съобщения, файловете могат да се прехвърлят чрез телеграма Desktop. Основната характеристика на разглежданата система е липсата на ограничения за вида предадени данни. Абсолютно всички файлове, съхранени на твърдия диск на компютъра, могат да бъдат изпратени на друг член на услугата, просто трябва да ги прикачите към съобщението с помощта на специален бутон или да ги добавите, като просто плъзнете мишката в прозореца на Messenger от Explorer.

Телеграма за Windows Изпраща файлове от всякакъв вид от компютър

Преди да изпратите файл, списъкът с опциите почти винаги се отваря, като изберете един от тях, който може точно да определи в каква форма събеседникът ще получи достъп до предадената информация. Списъкът с функции зависи от вида на данните. Например, изображение може да бъде изпратено като файл или снимка. Първата опция ви позволява да запазите оригиналното качество.

Телеграма за опции за изпращане на компютърни файлове

Обърнете внимание, че въпросът за споделянето на файлове чрез телеграма е изработен от създателите на системата много внимателно, като се вземат предвид почти всички нюанси, които могат да възникнат в този процес.

Телеграма Desktop незабавно прехвърляне на файлове от всякакъв вид

повиквания

Осъществяването на аудио повиквания през Интернет е много търсена възможност за телеграми, а функционалността на версията на Messenger за компютър ви позволява да се обадите на друг участник по всяко време, като използвате услугата, като спестявате плащането на услуги на клетъчен оператор.

Телеграма Desktop аудио повиквания до участниците в сервиза

Функцията за синхронизиране, описана по-горе, ви позволява да отговаряте на повикване с помощта на мобилно устройство и да не прекъсвате процеса на разговор или получаване на информация в прозореца Телеграма на екрана на компютъра.

Телеграма Desktop получаваща входящо повикване на всяко активирано устройство

търсене

Друга полезна функция в телеграма Desktop е бързото търсене на контакти, групи, ботове и съобщения в историята. Изпълнението на функцията, изпълнявана от разработчиците много ефективно. Почти веднага след като потребителят въведе първите знаци на заявката за търсене в специалното поле, приложението показва резултатите, разделени на категории.

Телеграма за компютър за търсене на контакти, групи, ботове, съобщения

Много често потребителите се нуждаят от намиране на забравена информация, изпратена или получена чрез услугата за незабавни съобщения, но може да е трудно да се движите в огромния поток от информация, предавана / получена чрез незабавния пратеник. В този случай функцията за търсене в историята на конкретен диалог, която е достъпна чрез натискане на специален бутон, ще ви помогне.

Телеграма за търсене в Windows в историята на диалога

Тематични канали

Неотдавна тематичните канали, предлагани като част от услугата, придобиха огромна популярност сред потребителите на телеграми. Много хора смятат, че е по-удобно да получават съдържание, разпространявано чрез такива информационни ленти, принадлежащи към най-различни категории, от монитор на компютъра или лаптоп, а не от екран на мобилно устройство.

Телематични тематични канали

Трябва да се отбележи, че създателите на Telegram for Windows се опитаха да направят процеса на получаване на информация, разпространявана чрез канали, най-удобни за абонатите. Разбира се, няма пречки за създаването на собствен канал - тази функция е достъпна за всички потребители на Messenger.

Телеграма Desktop създаване на собствен канал

общност

Груповите разговори в телеграмата са най-подходящи за бърз обмен на информация между членовете на екип от съмишленици, намиране на полезни контакти, получаване на съвети по широк кръг въпроси, проста комуникация между приятели и много други.

Телеграма за създаване на групов чат за компютър

Максималният брой потребители на отделен групов чат в Телеграми е 100 хил. (!) Хора. Наличието на такъв показател дава възможност не само да се осъществява кореспонденция между относително малък брой участници (най-често до 200) чрез посредник, създаване на редовни групи, но и да се организират големи общности на интереси с администрация и модериране - супергрупи.

Телефони за разговори в чат група

ботове

Друга характеристика на телеграмите, която привлича вниманието на потребителя към системата, е ботове. Това е инструмент, който позволява използването на пратката за извършване на определени действия автоматично или съгласно предварително определен график. Това беше телеграма, която инициира масовото разпространение на ботове в пратениците и днес в рамките на службата има просто огромен брой полезни и не много софтуерен робот, който може да отговори на определени искания и да изпълни различни действия, предвидени от техния създател.

Телематика Ботове за настолни компютри за различни автоматични действия

Всеки потребител на телеграми за Windows може да си направи собствен бот, имате нужда от много малко програмни умения и самата програма.

Достъп до телеграма на потребителския API на Messenger за създаване на ботове

безопасност

Сигурността на поверителната информация, предавана чрез телеграма Desktop, засяга почти всеки потребител на приложението. Както знаете, системата използва протокола MTProto, създаден специално за въпросната услуга, и с негова помощ всички данни са криптирани. Към днешна дата телеграмата е призната за най-защитена система по рода си - от стартирането на пратеника не са записани успешни хакове.

Защита от изтичане на данни от потребителя на телеграма

В допълнение към шифроването на всички данни, наличните опции в телеграмата, използването на които допълнително повишава нивото на информационна сигурност. Те включват разрешение в две стъпки, възможност за изтриване на профил, както и саморазрушителни съобщения и тайни разговори. Трябва да се отбележи, че в настолната версия на телеграмата последните две възможности не са налични.

Настройка за поверителност и сигурност на Desktop за Windows

Персонализиране на интерфейса

Появата на интерфейса Телеграма за Windows може да бъде конфигурирана в съответствие с предпочитанията или настроението на потребителя на приложението. Можете, например, да:

 • Едно кликване, за да приложите тъмна тема;

  Телеграма за компютърна тъмна тема

 • Променете фона на диалоговите прозорци, като изберете изображение от библиотеката на Messenger или като използвате картина, запазена на компютър;

  Телеграма за избиране на фона за разговори на компютъра

 • Променете мащаба на интерфейса, ако неговите елементи изглеждат твърде малки.

  Промяна на скалата на телеграмата на телеграмата

Допълнителни функции

Функционалните характеристики на Desktop Telegram представляват изключително подробен списък. Присъствието и внедряването на основните модули на клиента за Windows, описани по-горе, вече дава възможност да се твърди, че заявлението е възможно най-задълбочено и отчита практически всички нужди, породени от участниците в такива услуги.

Допълнителни опции за действия и модули от телеграма

Трябва да се отбележи, че за почти всички компоненти и функции messenger предоставя възможност за промяна на определен брой параметри, така че потребителят да може да персонализира всички модули според неговите нужди и предпочитания.

Инструмент за персонализиране на широка гама телеграми

Портативна версия

Разработчиците на клиентски компютърен клиент на телеграма се погрижиха за всички категории потенциални и съществуващи потребители на тяхното решение и пуснаха официалната портативна версия на инструмента. За хората, които използват различни компютри, за да имат достъп до Messenger и често променят задачите, възможността да вземете телеграма с тях на флаш устройство е много привлекателна.

Изтегляне на преносима версия за Windows

Наред с други неща, преносимата версия на Desktop Telegram може да направи отлично обслужване за тези потребители, които трябва да изпълняват повече от един екземпляр от приложението, за да използват няколко профила на един компютър. Функционалността на версиите за преносими и напълно десктоп клиентски устройства не се различава.

достойнство

 • Модерен, разбираем и персонализиран интерфейс с поддръжка на руския език;
 • Автономност на приложението на клиента;
 • Скоростта на синхронизиране с мобилните клиенти на телеграмата и работата на куриера като цяло;
 • Най-висока степен на сигурност на потребителя срещу изтичане на информация, предавана чрез услугата;
 • Най-висок процент на броя на участниците в групови разговори, сред другите мигновени пратеници;
 • Няма ограничения за типа прехвърлени файлове;
 • Достъп до платформата за създаване на програмен интерфейс API за телеграма Bot;
 • Персонализируеми функции и интерфейс в съответствие с техните собствени нужди;
 • Липса на реклама и спам;
 • Наличност на официалната преносима версия.

недостатъци

 • В Windows версията няма възможност за създаване на тайни разговори;

Telegram Desktop има добре разработена функция и иновативни функции, които вече са познати на всички потребители на интернет посланици, които се изпълняват изключително в разглежданата услуга и не са достъпни за участниците в други системи за обмен на данни. Поради това той заслужава да бъде считан за едно от най-добрите решения досега с необходимостта от бързо предаване / получаване на информация чрез Интернет.

Изтегляне на телеграма за Windows безплатно

Изтеглете последната версия на приложението от официалния сайт