Драйверите са необходими, за да може компютърната система ясно да знае какво прави устройството. Разработчиците непрекъснато трябва да правят промени в софтуера, защото компютърната система и устройствата се променят. Най-важното компютърно устройство е видеокартата и колко остарелият драйвер на вашия компютър зависи от производителността и скоростта на конвертиране на графичното изображение.

DriverMax е програма за актуализиране на драйвери. На този етап в тази програма има най-голямата софтуерна база и в нея можете да актуализирате драйверите на видеокартата.

Изтегляне на DriverMax

Актуализиране на драйвери за видео карти с DriverMax

След като изтеглите програмата, инсталирайте я по стандартния начин и я отворете. Той работи на Windows 7 и по-нови версии.

Основен екран на DriverMax за актуализиране на драйвери на видеокарта

Сега трябва да сканирате системата за остарели драйвери. За да направите това, кликнете върху бутона "Сканирай сега за актуализации на драйвери" (1) или изберете раздела "Актуализации на драйвери" (2).

Сканиране за актуализиране на драйверите на графичната карта

След като сканирането приключи, се появява списък с драйвери. В него трябва да намерите актуализация на видео адаптера (обикновено в заглавието има "AMD" или "Nvidia"). Ако не сте намерили името на видеокартата ви в списъка, ние актуализираме стандартния графичен адаптер, като кликнете върху бутона "Upgrade". Ако в списъка няма никой, не е необходимо да се актуализира видеокартата.

Актуализиране на драйверите на видеокартата с помощта на DriverMax

След това ще има изтеглено и изскачащо известие за вашето съгласие с инсталацията. Оставете кърлежите и продължете.

Потвърждение при актуализиране на драйвери на видеокарта

След това програмата ще може да актуализира драйверите на видеокартата до Windows 7 или по-нова версия. След това тя ще ви уведоми за успешна актуализация.

Прочетете още: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

Драйверът трябва да се актуализира с видеокартата, когато системата ви предупреждава за това или след като преинсталирате компютъра. В тази статия обсъдихме подробно как да актуализираме драйверите за видеокарти на версия 10 и по-долу с помощта на проста програма DriverMax. Доколкото можете да видите, при сканиране на системата имаше други драйвери в списъка, които могат да бъдат актуализирани, така че трябва да помислите за актуализирането им и да прочетете на нашия сайт за актуализиране на драйвери с DriverPack Solution ,