TeamViewer - Програма, чрез която можете да помогнете на някой с проблем с компютъра, когато този потребител заедно с компютъра си е отдалечен. Може би трябва да прехвърлите важни файлове от един компютър на друг. И това не е всичко, функционалността на този инструмент за дистанционно управление е доста широка. Благодарение на него можете да създавате цели онлайн конференции и не само.

Започнете да използвате

На първо място следва инсталирайте програмата TeamViewer ,

Когато инсталацията приключи, е желателно да създадете профил. Това ще ви даде достъп до допълнителни функции.

Създаване на профил в TeamViewer

Работа с "Компютри и контакти"

Това е един вид контактна книга. Можете да намерите тази секция, като кликнете върху стрелката в долния десен ъгъл на главния прозорец.

Контактна книга

След отваряне на менюто трябва да изберете желаната функция и да въведете съответните данни. Това ще направи контактът да се появи в списъка.

Свързване към отдалечен компютър

За да дадете на някого възможност да се свърже с компютъра ви, той трябва да изпрати определени данни - идентификатор и парола. Тази информация може да се намери в секцията "Активиране на управлението" .

TeamViewer дава възможност за управление

Лицето, което се свързва, ще въведе тази информация в секцията "Управление на компютъра" и ще има достъп до компютъра ви.

Управление на компютри в TeamViewer

По този начин можете да се свържете с компютри, чиито данни предоставяте.

Прехвърляне на файлове

Програмата предоставя много удобен начин за прехвърляне на данни от един компютър на друг. TeamViewer разполага с вграден висококачествен Explorer, който няма да има никакви затруднения.

прехвърляне на файлове към TeamViewer

Рестартирайте компютъра

Когато извършвате различни настройки, може да се наложи да рестартирате отдалечения компютър. В тази програма можете да рестартирате, без да загубите връзката. За целта кликнете върху думата "Действия" и в менюто "Рестартиране" . След това трябва да кликнете върху "Изчакайте партньора". За да възобновите връзката, кликнете върху "Повторно свързване" .

Рестартиране на компютъра в TeamViewer

Възможни грешки при работа с програмата

Подобно на повечето софтуерни продукти, това също не е идеално. Когато работите с TeamViewer от време на време, може да има различни проблеми, грешки и т.н. Въпреки това, почти всички от тях са лесно решени.

заключение

Това са всички функции, които могат да бъдат полезни на обикновения потребител в процеса на използване на TeamViewer. Всъщност функционалността на тази програма е много по-широка.